Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU

Nytt fra Nei til EU

Her finner du politiske uttalelser, pressemeldinger, leserbrev og kronikker fra Nei til EU.

Kontakt:

  • Kathrine Kleveland, leder i Nei til EU, på 92 82 51 62
  • Sindre Humberset, informasjonskoordinator, på 90 60 50 56
© Rigmor Tollan
Artikkel (enkel)

Hedmark Nei til EU har utnevnt Idar Tollan til vervegeneral. Han er drivkraften i vervearbeidet i fylket, og får store resultater.

ikon for Artikkel (vanlig)

Bruk 1. mai til å vise at vi har fått nok av EØS!

Det er mange som skrubber seg på EØS-avtalen. Det er på tide at den skrubbes vekk. 1. mai er en flott anledning til å synliggjøre EØS-motstanden!

Kathrine Kleveland
© Eivind Formoe
ikon for Avisinnlegg

Kommentar: 25 år med EØS er mer enn nok

25 år etter at EØS-avtalen ble signert 2. mai 1992 er vi midt inne i en EØS-debatt som er mer intens og mer grunnleggende enn noen gang siden avtalen ble godkjent av Stortinget i oktober samme år.

Sølvi Helene Møinichen (t.v.) og Anna Nordlund frå Hordaland Nei til EU på vervestand i Bergen sentrum.
© Sindre Humberset
Artikkel (enkel)

– Det er mykje kjekke folk som stopper og veldig kjekt å stå på stand sammen med andre hyggelege Nei til EU-folk, seier Sølvi Helene Møinichen.

 
Artikkel (enkel)

Europaministeren er på vei ut. Det er også britene. Men i Frankrike er noen på vei inn - til hodepine for EU.

© Sindre Humberset
ikon for Avisinnlegg

Leserbrev i Avisa Nordland: Europabevegelsen som historieforteller

Europabevegelsen i Nordland hevder i Avisa Nordland 18. april, at Nei til EU er «historieløse» når vi ikke applauderer postulatet om EU som et seksti år gammelt fredsprosjekt. I sitt svar på vårt innlegg på vårt innlegg "EU - 60 år i feil retning", unngår Europabevegelsen klokelig å komme inn på den offensive globale strategien som EU vedtok i fjor. Det fredelige aspektet ved å bygge en Europahær er vanskelig å få øye på.

Kathrine Kleveland
© Eivind Formoe
Artikkel (enkel)

Mer importert mat i EØS

Avtalen som regjeringen har inngått med EU, svekker norsk matproduksjon. Dette harmonerer dårlig med det erklærte ønsket om å øke selvforsyningsgraden.

Jordkloden
ikon for Avisinnlegg

EU-tanker i Nationen: EU er ikke all verden

I vår markerer EU at det er 60 år siden Romatraktaten ble underskrevet. Etter 60 år er det lite ved EU som minner om den europeiske drømmen. EU er i dag en union i krise, og vet ikke selv veien videre, men peker på fem ulike retninger i takt og innhold.

© Karl-Sverre Holdal
ikon for Artikkel (vanlig)

Hedmark Nei til EU har allerede vervet 45 nye medlemmer

Som i 2016 satser Nei til EU på en kompakt toukers vervekampanje de to siste ukene i april. Målsetningen for vervekampanjen er 1000 nye medlemmer.  – Hedmark Nei til EU har allerede kommet godt i gang med medlemsvervingen. Men vi har en rekke planlagte aktiviteter i kampanjeukene, som åpne møter og stands ulike steder i fylket som vi skal gjennomføre, sier fylkesleder Kari Gjems.

Fossheimfoss kraftverk
© PeltonMan
ikon for Artikkel (vanlig)

ACER undergraver Grunnloven

EUs energibyrå ACER griper inn i nasjonal kontroll med energisektoren. Regjeringen vil at dette også skal gjelde Norge gjennom EØS-avtalen.

quizfoto
© CC-BY NtEU
ikon for Artikkel (vanlig)

Påskequiz om EØS

Påske er tid for turer, avslapning, kos – og kanskje litt hjernetrim?

Gro Harlem Brundtland, leder i Arbeiderpartiet 1981–1992.
© World Economic Forum
ikon for Artikkel (vanlig)

EU på is (?)

Mye tyder på at Arbeiderpartiet for første gang på lenge legger EU-medlemskap på is. En gjennomgang av partiprogram fra 1969–2017 gjør at man kan skjønne Europabevegelsens fortvilelse...

Møte med Tove Bøygard
© Eivind Formoe
ikon for Artikkel (vanlig)

Tove Bøygard og Nei til EU samarbeider om musikkvideo

Artisten med den flotte stemma og det store hjartet overraska og rørte heile konferansen på #NEI2017 med ein ny NEI-sang. No vert sangen spelt inn og det vert laga musikkvideo.

ikon for Avisinnlegg

Kronikk i Klassekampen: Et fredsprosjekt?

60-årsdagen for undertegningen av Romatraktaten har gitt støtet til utallige repriser av lovsangene om "fredsprosjektet" EEC/EU. 

Kathrine Kleveland og Hilde Nylén første mai 2016
© Kristin Brenna
ikon for Artikkel (vanlig)

Vervekampanjen 2017: – Vi skal verve minst 1000 nye medlemmer

Som i 2016 satser Nei til EU på en kompakt toukers vervekampanje de to siste ukene i april. Målsetningen for vervekampanjen er 1000 nye medlemmer.

© Forsvaret/Torbjørn Kjosvold
ikon for Artikkel (vanlig)

– EU må trekke til seg klørne frå norsk sokkel!

– Nei til EU ser med stor uro på at EU fører ein stadig meir offensiv politikk i nordområda, seier Kathrine Kleveland. EU brukar EØS-avtalen som brekkstang for å tukle med norsk det forvaltingsregimet.  

Artikkel (enkel)

– Jeg vil benytte anledningen til å takke for solid og avgjørende støtte – Rødt er viktige for Nei til EU, sa Kathrine Kleveland da hun 1. april hilset Rødts landsmøte. Nei til EU-lederen møtte også publikum på hjemmebane da hun mente 25 år med EØS-avtalen var nok.

Artikkel (enkel)

Onsdag denne uken sendte statsminister Theresa May brevet som satte igang utmeldingsprosessen. I Norge fortsetter kampen mot EØS-avtalen denne helgen på NNNs landsmøte.  

Kathrine Kleveland helsar SP-landsmøte
Artikkel (enkel)

Her er leder i Nei til EU Kathrine Klevelands hilsen til Senterpartiets landsmøte 25. mars 2017. Se hilsenen på YouTube her , eller les den under. 

ikon for Artikkel (vanlig)

Finn ditt fylkes- eller lokallag på Facebook!

Facebook har blitt en stadig viktigere kanal for nyheter og debatt, og derfor er det  viktig for Nei til EU å være synlige og aktive på Facebook. 

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook