Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU

Nytt fra Nei til EU

Her finner du politiske uttalelser, pressemeldinger, leserbrev og kronikker fra Nei til EU.

Kontakt:

  • Kathrine Kleveland, leder i Nei til EU, på 92 82 51 62
  • Sindre Humberset, informasjonskoordinator, på 90 60 50 56
Sølvi Helene Møinichen (t.v.) og Anna Nordlund frå Hordaland Nei til EU på vervestand i Bergen sentrum.
© Sindre Humberset
Artikkel (enkel)

– Det er mykje kjekke folk som stopper og veldig kjekt å stå på stand sammen med andre hyggelege Nei til EU-folk, seier Sølvi Helene Møinichen.

 
Artikkel (enkel)

Europaministeren er på vei ut. Det er også britene. Men i Frankrike er noen på vei inn - til hodepine for EU.

© Sindre Humberset
ikon for Avisinnlegg

Leserbrev i Avisa Nordland: Europabevegelsen som historieforteller

Europabevegelsen i Nordland hevder i Avisa Nordland 18. april, at Nei til EU er «historieløse» når vi ikke applauderer postulatet om EU som et seksti år gammelt fredsprosjekt. I sitt svar på vårt innlegg på vårt innlegg "EU - 60 år i feil retning", unngår Europabevegelsen klokelig å komme inn på den offensive globale strategien som EU vedtok i fjor. Det fredelige aspektet ved å bygge en Europahær er vanskelig å få øye på.

Kathrine Kleveland
© Eivind Formoe
Artikkel (enkel)

Mer importert mat i EØS

Avtalen som regjeringen har inngått med EU, svekker norsk matproduksjon. Dette harmonerer dårlig med det erklærte ønsket om å øke selvforsyningsgraden.

Jordkloden
ikon for Avisinnlegg

EU-tanker i Nationen: EU er ikke all verden

I vår markerer EU at det er 60 år siden Romatraktaten ble underskrevet. Etter 60 år er det lite ved EU som minner om den europeiske drømmen. EU er i dag en union i krise, og vet ikke selv veien videre, men peker på fem ulike retninger i takt og innhold.

© Karl-Sverre Holdal
ikon for Artikkel (vanlig)

Hedmark Nei til EU har allerede vervet 45 nye medlemmer

Som i 2016 satser Nei til EU på en kompakt toukers vervekampanje de to siste ukene i april. Målsetningen for vervekampanjen er 1000 nye medlemmer.  – Hedmark Nei til EU har allerede kommet godt i gang med medlemsvervingen. Men vi har en rekke planlagte aktiviteter i kampanjeukene, som åpne møter og stands ulike steder i fylket som vi skal gjennomføre, sier fylkesleder Kari Gjems.

Fossheimfoss kraftverk
© PeltonMan
ikon for Artikkel (vanlig)

ACER undergraver Grunnloven

EUs energibyrå ACER griper inn i nasjonal kontroll med energisektoren. Regjeringen vil at dette også skal gjelde Norge gjennom EØS-avtalen.

quizfoto
© CC-BY NtEU
ikon for Artikkel (vanlig)

Påskequiz om EØS

Påske er tid for turer, avslapning, kos – og kanskje litt hjernetrim?

Gro Harlem Brundtland, leder i Arbeiderpartiet 1981–1992.
© World Economic Forum
ikon for Artikkel (vanlig)

EU på is (?)

Mye tyder på at Arbeiderpartiet for første gang på lenge legger EU-medlemskap på is. En gjennomgang av partiprogram fra 1969–2017 gjør at man kan skjønne Europabevegelsens fortvilelse...

Møte med Tove Bøygard
© Eivind Formoe
ikon for Artikkel (vanlig)

Tove Bøygard og Nei til EU samarbeider om musikkvideo

Artisten med den flotte stemma og det store hjartet overraska og rørte heile konferansen på #NEI2017 med ein ny NEI-sang. No vert sangen spelt inn og det vert laga musikkvideo.

ikon for Avisinnlegg

Kronikk i Klassekampen: Et fredsprosjekt?

60-årsdagen for undertegningen av Romatraktaten har gitt støtet til utallige repriser av lovsangene om "fredsprosjektet" EEC/EU. 

Kathrine Kleveland og Hilde Nylén første mai 2016
© Kristin Brenna
ikon for Artikkel (vanlig)

Vervekampanjen 2017: – Vi skal verve minst 1000 nye medlemmer

Som i 2016 satser Nei til EU på en kompakt toukers vervekampanje de to siste ukene i april. Målsetningen for vervekampanjen er 1000 nye medlemmer.

© Forsvaret/Torbjørn Kjosvold
ikon for Artikkel (vanlig)

– EU må trekke til seg klørne frå norsk sokkel!

– Nei til EU ser med stor uro på at EU fører ein stadig meir offensiv politikk i nordområda, seier Kathrine Kleveland. EU brukar EØS-avtalen som brekkstang for å tukle med norsk det forvaltingsregimet.  

Artikkel (enkel)

– Jeg vil benytte anledningen til å takke for solid og avgjørende støtte – Rødt er viktige for Nei til EU, sa Kathrine Kleveland da hun 1. april hilset Rødts landsmøte. Nei til EU-lederen møtte også publikum på hjemmebane da hun mente 25 år med EØS-avtalen var nok.

Artikkel (enkel)

Onsdag denne uken sendte statsminister Theresa May brevet som satte igang utmeldingsprosessen. I Norge fortsetter kampen mot EØS-avtalen denne helgen på NNNs landsmøte.  

Kathrine Kleveland helsar SP-landsmøte
Artikkel (enkel)

Her er leder i Nei til EU Kathrine Klevelands hilsen til Senterpartiets landsmøte 25. mars 2017. Se hilsenen på YouTube her , eller les den under. 

ikon for Artikkel (vanlig)

Finn ditt fylkes- eller lokallag på Facebook!

Facebook har blitt en stadig viktigere kanal for nyheter og debatt, og derfor er det  viktig for Nei til EU å være synlige og aktive på Facebook. 

Årsmøte i Nordland Nei til EU 2017
ikon for Uttalelse

Nordland Nei til EU avholdt lørdag 25. mars årsmøte, der det ble valgt nytt styre. Det nye styret består av Christian Torseth (Sortland), leder, Tine Olsen (Sortland) nestleder, Ragnhild Arnesen (Rana) kasserer, Lars Nielsen (Rana) sekretær, og Marianne Kilavik (Fauske) styremedlem. (Navnene er i rekkefølge fra venstre på bildet. Marianne Kilavik var ikke til stede da bildet ble tatt.)

Lill Fanny Sæther
© NtEU
ikon for Ekstern peker

EU presser på for minstelønn

EU presser nå på for at den nordiske modellen fortrenges av lovbestemt minstelønn. Gjennom EØS-avtalen er også Norge utsatt for dette presset, skriver Lill Fanny Sæther.

ikon for Ekstern peker

Faglig nyhetsbrev mars 2017

I dette nyhetsbrevet tipser vi om saker og argumenter som kan brukes mot EØS på LO-kongressen. Vi minner om innsamlingen av midler til utredning om ulike faglige spørsmål og EØS. Vi omtaler Høyesteretts dom i Holship-saken, Verftssaken, ESAs inngripen i norsk fergetrafikk samt EU og minstelønn. Vi tar opp arbeidsrettssaken som Fellesforbundet fører for at tariffavtaler sikrer at lønnsnivået i en innleiebedrift gjelder for dem som arbeider der. Oslo tingrett påførte LO et nederlag i søksmålet mot departementet på grunn av endringene i utlendingsforskriften som berører lønns- og arbeidsforhold i luftfarten. Vi har også med to saker fra tysk fagbevegelse og et debattinnlegg av Jonas Bals i Dagbladet 12.3. og enda mer.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook