Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / - Aktiv Europapolitikk...

- Aktiv Europapolitikk fungerer

Norge vant i EFTA-domstolen

I dag vant Norge saken om spilleautomatene i EFTA-domstolen.

- Denne seieren viser betydningen av at norske myndigheter står på sitt i møte med ESAs innblanding. Dommen viser betydningen av at vi står utenfor EU og bruker handlingsrommet i EØS, sier Nei til EUs leder Heming Olaussen.

I 2003 vedtok Stortinget at Norsk Tipping AS skulle få monopol på spilleautomater med pengegevinster. Bakgrunnen var voksende fokus på spilleavhengighet. Private spilleautomatoperatører klaget til ESA og påsto at loven var i strid med EØS-reglene om fri konkurranse og fri etableringsrett. Og ESA bestemte seg for å bringe saken inn for EFTA-domstolen. Åtte EU-land støttet Norges sak for EFTA-domstolen.

- Den norske regjeringa har virkelig kjempa for å få beholde spilleautomatmonopolet. Det er altså stor støtte både i regjeringa og på Stortinget for å bruke dette virkemiddelet mot den skadelige spillavhengigheten, sier Heming Olaussen.

- Denne dommen er dessuten en lærepenge for overivrige ESA som går lenger enn EU-kommisjonen i å tolke EU-direktiv i liberalistisk retning.

Ta gjerne kontakt med Heming Olaussen på 90 15 58 94

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook