Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Er EU et fredsprosjekt?

Er EU et fredsprosjekt?

"Det er to måter å skape fred på: "militær" fred der man skremmer til fred. Den andre er ved internasjonalt meglingsarbeid". Den danske professoren og EU-motstanderen Drude Dahlerup la i sin innledning stor vekt på hvilken arbeidsmetode EU vektlegger i sitt fredsarbeid.

Over 200 personer er idag samlet på Nei til EUs konferanse "Europeisk motstand" i Oslo. Drude Dahlerup tok i sin innledning opp påstanden om at EU er et fredsprosjekt.

Ved å se på EUs "forfatnings-traktat" (et navn hun også hadde klare synspunkter på) kan man enkelt telle seg frem til noe av fokuset som EU har på fred: Ordet nedrustning er ikke nevnt - tvert imot gir grunnloven klare føringer om opprustning! Våpenkontroll er ikke nevnt. Fred er nevnt 8 ganger. Konfliktforebygging er nevnt 5 ganger mens forsvar er nevnt 64 ganger. EUs militærmakt skal ivareta unionens interesser d.v.s. økonomiske og de store selskapenes interesser.

Hun avsluttet sitt innlegg med følgende: EU har som mål å spre europeiske verdier - det Europa som har skapt 2 verdenskriger, det Europa som forsøkte å utrydde aboriginerne og indianerne. Det er pinlig å reise utenfor Europa og høre at man snakker om europeiske verdier – hvilke verdier har man å være stolte av?

"EU gjør ikke det de sier - og sier ikke det de gjør!"

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook