Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Gjelsvik gjenvalgt som...

Gjelsvik gjenvalgt som leder

– Dette har vært et godt landsmøte. Vi har fått en offensiv og spennende arbeidsplan, og det best tenkelige styret til å gjennomføre den, sier gjenvalgt leder Sigbjørn Gjelsvik etter at møtet avsluttet i ettermiddag.

– Landsmøtet bar preg av at Nei til EU er en bevegelse med folkeflertallet i ryggen. Stortingsvalget ga oss et flertall mot å sende EU-søknad i neste periode. Dette gjør at det er en historisk åpning for Nei til EU til igjen å sette EØS-avtalen på dagsorden. Derfor har Nei til EU gitt arbeidet mot EØS-avtalen førsteprioritet i året som kommer, sier Gjelsvik.

– Dette en svært omfattende oppgave og vil kreve mye av Nei til EU. Vi vil bygge opp kunnskapen om EØS hos organisasjoner, fagforeninger, kommunepolitikere og andre, som gjerne ikke har diskutert EØS siden 1992, men som daglig får merke konsekvensene av det udemokratiske systemet, sier han.

– En annen hovedprioritet er kampen for et levende miljø. Ved å sette hensynet til frihandel og økonomisk vekst framfor miljø og folks helse, bidrar EU til å forsterke årsakene til miljøproblemene og klimaendringene. Miljøkampen har vært høyt prioritert av Nei til EU i mange år, men nå skal vi blant annet arrangere enn landsomfattende miljøkampanje som åpnes med en miljøkonferanse til våren, sier Gjelsvik.

For kommentarer og mer informasjon
Leder Sigbjørn Gjelsvik 91 16 16 75
Generalsekretær Helle Hagenau 48 27 60 64

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook