Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / - Høyre er versting i...

- Høyre er versting i EU-saken

- En regjering dominert av Høyre vil være en regjering som jobber med EU-medlemskap som mål. Det kan det ikke være mye tvil om dersom man leser Høyres partiprogram og Jan Petersens uttalelser i Dagsavisen i dag, sier leder i Nei til EU Sigbjørn Gjelsvik.

Høyre skriver i sitt stortingsvalgprogram at de "vil arbeide for at Norge blir medlem av EU så raskt som mulig." Jan Petersen sier til Dagsavisen i dag at "hvis det er realistisk å få et EU-ja i folket er det like greit å få den saken unna først som sist." Petersen er videre villig til å kaste eventuelle regjeringspartnere ut av regjeringa på dagen dersom det er det som må til for å skaffe seg albuerom i EU-saken.

Alle Høyres stortingskandidater som har svart på Nei til EUs spørreundersøkelse før Stortingsvalget, er ja-folk.

- Tar vi med at Høyre ønsker å endre Grunnloven for å gjøre det enklere for Stortinget å melde Norge inn i EU, må vi kunne utrope Høyre som versting i EU-spørsmålet, sier Gjelsvik.

Ja-siden prøver å finne stadig nye påskudd for å sette EU-saken på dagsorden.

-Dette viser med all tydelighet behovet for å få nei-folk inn på Stortinget. Vi trenger representanter på Stortinget som respekterer folkets nei og som ønsker å bruke handlefriheten som Norge har utenfor EU til å føre en politikk til beste for folkestyre, miljø og solidaritet. Det får man ikke ved å stemme Høyre, avslutter Gjelsvik.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook