Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Kultur i Kabelvåg
Kultur i Kabelvåg
© Morten Harper

Landsmøtedelegatene fikk en flott kulturopplevelse i Kabelvåg. 

Kultur i Kabelvåg

I et travelt landsmøte fikk delegatene lørdag et kulturelt avbrekk med besøk på Jack Berntsen-utstilling i Kabelvåg. 

Det er Galleri Lille Kabelvåg som for tiden viser en rikholdig utstilling rundt den folkekjære nordnorske musikeren, kalt «Trolltamp – Jack Berntsen og den norske visebølgen». Jack Berntsen har også en særskilt posisjon for neisiden med sangen «Vi sei nei nei nei», som han opprinnelig skrev til Troms Nei til EU sin sommerleir på Gimsøya i Lofoten i 1992. Sangen var med på Nei til EUs CD-utgivelse i 1994, og Jack Berntsens fremføring var et høydepunkt på den store fakkeltogmarkeringen i Oslo kort tid før folkeavstemningen. 

Troilltampen

Utstillingen presenterer Berntsens musikk og virke gjennom instrumenter, plateomslag, avisutklipp, kronologisk biografi – og musikk. Berntsen var en pådriver for visefestivalen Troilltampen på 1970-80-tallet, et uhøytidelig nordnorsk Woodstock.

– Dette var en veldig artig utstilling, sier Marit Sandtrø fra Trondheim og Sør-Trøndelag Nei til EU. Hun husker godt Berntsens viser fra 70-tallet og fremover, også i EU-kampen i 1994.

– Jeg setter stor pris på en utflukt til Kabelvåg under landsmøtet, og med en slik utstilling ble det ekstra fint.

Politisk kunst nordaførr

Galleri Lille Kabelvåg viser også utstillingen «Politisk kunst nordaførr», med kunst som tematiserer blant annet fiskerettigheter, olje og nynazisme. Galleriet har dessuten en større utstilling kalt «Kunst i motbakken».

Kultur i Kabelvåg
© Morten Harper
Kultur i Kabelvåg
© Morten Harper
Kultur i Kabelvåg
© Morten Harper

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook