Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Møte med KrF og Venstr...
Dagrun Eriksen, Odd Einar Dørum og Kathrine Kleveland på Stortinget.
© Marianne Martinsen

Godt møte på Stortinget mellom KrFs Dagrun Eriksen, Odd Einar Dørum fra Venstre og Nei til EUs leder Kathrine Kleveland. 

Møte med KrF og Venstre på Stortinget

Første nestleder Dagrun Eriksen i KrF tok denne uken imot Venstres Odd Einar Dørum og Nei til EUs leder Kathrine Kleveland til et møte på Stortinget.

– Det var en bred folkebevegelse om sikra nei-flertallet i både 1972 og 1994. EU-motstanden er fortsatt avhengig av et bredt, tverrpolitisk samarbeid, og Nei til EU har besøkt flere partier tidligere, sier Kathrine Kleveland.

– Ved siste meningsmåling om EU-spørsmålet var det KrFs velgere som sto for den aller høyeste nei-andelen av de politiske partene. Samtidig er det ingen hemmelighet at Nei til EUs sterke fokus på EØS-spørsmålet de siste årene, og oppropet og kampanjen mot EØS nå, har vært, og er utfordrende for KrF og Venstre.

Kathrine Kleveland orienterte om Nei til EUs arbeid generelt, og trakk spesielt fram organisasjonens klare holdning til flyktningkrisen, med bakgrunn i solidaritetstanken. Ellers ble Nei til EUs arbeid med de store handelsavtalene TISA og TTIP nevnt, og andre arbeidsområder innenfor den generelle EU-motstand.

Kleveland oppfordret Venstre og KrF til å spille inn gode folk til Nei til EUs organer, så vi kan fortsette å bevare bredden i EU-motstanden, og at vi kan være beredt den dagen EU-spørsmålet virkelig dukker opp igjen.

– Vi ser akkurat i disse dager at statsråd Vidar Helgesen benytter flyktningkrisen og kvotesystemene til en EU-tilnærming, og oppfordrer til stadig mer tilknytning til det EU folket har sagt nei til to ganger.

– Hovedoppgaven til Nei til EU er å holde Norge utenfor EU.

Odd Einar Dørum avsluttet med å si at han ser det som en av sine oppgaver å være Venstres stemme inn i Nei til EU, og Dagrun Eriksen tok med seg våre innspill og ønsket lykke til med arbeidet i Nei til EU. 

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook