Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Nei til EU 2017 – I Kr...
Kristen Nygaard
© nn

Kristen Nygaard var en pionér i digital teknologi. Nå skal Nei til EU ta opp arven.

Nei til EU 2017 – I Kristen Nygaards ånd

I tiden fremover vil Nei til EU lansere nye mobiltilpassede nettsider og vi vil satse enda mer målrettet på digital aktivisme – først ut er Facebook.

Nei til EU vil i tiden som kommer gjennomgå en større digital omstilling – både med tanke på hvilke redskaper vi vil bruke i vårt arbeid og hvordan vi vil fremstå på Internett. Inspirasjonen henter vi fra vår egen historie og vår egen Kristen Nygaard.

At Kristen Nygaard (1926-2002) var Nei til EUs første leder, fra 1988 til 1995, er kjent for de fleste av Nei til EUs medlemmer. Men at han var en pionér innenfor digital teknologi er nok ikke så kjent.

For Nygaard var også professor i informatikk og programmerer, i tillegg til å være en ihuga EU-motstander. Hans sosiale engasjement var sterkt og han var opptatt av de sosiale konsekvensene av ny digital teknologi, og da særlig med tanke på fagbevegelsen.

Han ble kontaktet av Norsk Jern- og metallarbeiderforbund for hjelp til disse nye utfordringene, og det førte til at det tidlig i 70-årene ble opprettet data-tillitsvalgte og inngått dataavtaler i norsk arbeidsliv.

Nå tar Nei til EU anno 2017 ydmykt opp tråden i Nygaards arbeid og satser på en ny digital æra for informasjonsdeling og -spredning i og fra vår organisasjon.

Overgang til digitale trykksaker
En stor del av kommunikasjonen innad i Nei til EU går allerede via digitale kanaler – slik som e-post og nyhetsbrev. Men også medlemsavisen vår Standpunkt og skriftserien Vett tilbyr vi nå for skjerm, samt de fleste av våre løpesedler, fakta-ark, rapporter og utredninger.

Men Nei til EU er ikke bare kommunikasjon innad – vi vil også nå ut! Derfor er det viktig at vi tilpasser oss ei ny tid og at vi når ut med våre saker og argumenter på best mulig måte slik at vi når flest mulig. Fremtiden er som kjent digital – og det er en fremtid vi må være en del av om vi fortsatt skal være relevante.

Selvsagt oppnår man mest ved ansikt til ansikt-kontakt, slik som når dere står på stand, og skal argumentere for eksempel mot EØS-avtalen. Det er det ingen tvil om. Men om man vil nå ut til mange på kort tid, kanskje flere tusen mennesker, hvorfor ikke «dele ut» vår stadig like populære EØS-guiden på Facebook også?

Vi vil så klart ikke gå helt bort i fra trykt materiell og trykte publikasjoner, men vi vil nå også tilby et godt digitalt alternativ for de som ønsker det.

Nye mobiltilpassede nettsider
Vi vet at de aller fleste foretrekker at nyheter og annen informasjonen er bare ett tastetrykk unna – på en smarttelefon. Derfor vil nå våre hjemmesider endelig bli tilpasset lesing på mobil, noe vi håper vil øke trafikken på disse betydelig. Vi vil også få en helt ny og moderne plattform.

Denne løsningen vil bli rullet ut i høst om alt går som planlagt og slik vil alle våre fylkeslag få sin egen tilgang, uten å må gå via de ansatte først. Vi vil selvsagt tilby grundig opplæring når disse er på plass.

Nei til EU på Facebook
Facebook har blitt en stadig viktigere kanal for nyheter og debatt, og derfor er det er viktig for Nei til EU å være synlige og aktive på Facebook. Facebook er også Norges desidert største mediekanal, foran etablerte og mer tradisjonelle medier som NRK, TV2 og Aftenposten.

På Facebook møter vi både våre egne medlemmer, men også mange andre. Vi skaper oppmerksomhet om sakene våre, vi får nye medlemmer og vi sprer informasjon om arrangementene våre. Vi ser at synlighet på sosiale medier gir svært gode resultater.

Vi ønsker også at fylkes- og lokallagene skal bruke mulighetene som ligger i Facebook. Samtidig som vi vil tilby våre tillitsvalgte opplæring i nye nettsider, vil vi også gi ei innføring i bruk av også denne plattformen.

Å ta på seg og gå i Kristen Nygaards sko kan kanskje ses på som en håpløs oppgave – men Nei til EU er en organisasjon som jobber best sammen og som oppnår mest når vi er mange – så frem mot stortingsvalget i høst er oppfordringen til alle våre flotte aktivister klar – LIK OG DEL!

Følg oss på nett

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook