Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Sarkozy

Sarkozy

Pressemelding fra Nei til EU 6. mai 2007.

Nei til EU registrerer og respekterer at flertallet av det franske folk har ønsket Nicolas Sarkozy som ny fransk president.

- Det er derimot grunn til å være bekymret over nye presidentens forhold til demokratiprinsipper. Dette gjelder særlig i forhold til EU-grunnloven, der Sarkozy har signalisert at han ikke ønsker en ny folkeavstemning, sier Nei til EU-leder Heming Olaussen.

Frankrike var som kjent et av de to landene som stoppet grunnlovsprosessen i EU, gjennom folkets nei i folkeavstemninga for snart to år siden. Nå snakkes det blant annet om en "kortversjon" av den samme grunnloven, noe også Sarkozy har tatt til orde for. Denne grunnloven er av stor betydning også for Norge, da den vil kunne innebære et EU i retning økt overnasjonalitet og statsdannelse, samt "grunnlovsfesting" av de markedsliberalistiske ideer.

Uansett støtter Nei til EU de demokratiske krefter i EU - spesielt Frankrike og Nederland - som krever det sjølsagte; At den avviste grunnlovstraktaten må opp til ny folkeavstemning dersom den fremmes på nytt, uansett hvilken versjon som ser dagens lys, ventelig på EUs toppmøte i juni.

For spørsmål og kommentarer, kontakt Heming Olaussen på 901 55 894.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook