Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / - Tapernes forsøk på r...
EU-vifte
© EU

- Tapernes forsøk på revansj

– Dette er den samme gamle visa som NHO og ja-sida har kommet med i alle år, sier Nei til EUs leder Heming Olaussen i en kommentar til Europabevegelsens utspill om at deler av næringslivet stadig ønsker norsk innlemmelse i EU.

– Foran folkeavstemningen i 1994 sa NHO at "et norsk nei vil bety 100.000 færre arbeidsplasser". I dag er arbeidsløsheten i EU tre ganger større enn i Norge. NHO-direktør Karl Glad la ikke fingrene imellom da han i 1994 beskrev hvilke nedgangstider som ville møte oss om vi sa nei til EU-medlemskap: "Ved et nei 28. november blir det en varig nedtur som begynner 29. november. Fra den dagen vil investeringene bli mindre og mindre." Men det norske folk lot seg ikke true av ja-sidas skremselspropaganda. I dag ser vi at utenlandske investeringer i Norge har eksplodert, og at norsk økonomi er Europas sterkeste. Vi er altså verken blitt isolerte eller fattige av å si nei til EU, poengterer Olaussen, som mener at det nye forsøket på enda en ja-kampanje minner om tapernes forsøk på revansj.

Nei til EU-lederen mener unionstilhengerne nå bør ta inn over seg at det norske folk gjennom to folkeavstemninger og på samtlige meningsmålinger de siste fem årene har sagt nei til EU.

En opinionsundersøkelse som ble offentliggjort i Nationen 29. mars viser at hele 58,6 prosent av folket mener at EU har for mye innflytelse over norsk politikk.

– Den logiske konsekvensen av dette er å arbeide for at EU får mindre innflytelse – i pakt med folkeviljen. Ja-sidas utspill krever et motsvar. En god begynnelse vil være å få fram at det finnes alternativ til både EØS-avtalen og fullt medlemskap, understreker Heming Olaussen, som mener EU-motstanderne nå må svare ja-sida ved å få "et tredje alternativ" inn i debatten.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook