Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Uka som gikk: Storbrit...

Uka som gikk: Storbritannia forlater EUs indre marked

Theresa May  holdt tirsdag en lang tale der hun la fram sin visjon for landets utmelding av EU. Storbritannias statsminister vil ikke godta noe som kan se ut som delvis medlemskap i EU. Det betyr farvel til det indre marked.

Nei til EUs leder Kathrine Kleveland synes det er meget interessant at May avskriver EØS-avtalen

– Når EØS ikke er bra nok for Storbritannias statsminister, hvor lenge kan vår egen regjeringen tviholde på at EØS fortsatt er den beste løsningen for Norge?

En meningsmåling hos Sky News viser at britene støtter Theresa May. Et flertall av britene ønsker å forlate EUs indre marked

Faglig leder i Nei til EU, Boye Ullmann , tror britenes brexit kan få sin norske variant. – Stadig flere ser at den norske modellen undergraves.

Det bobler og syder i diskusjonene om EØS-avtalen i Norge. Europaminister Bakke-Jensen (H) er glad for den økende debatten om EØS.

En flau og farlig dom for Norge og norsk arbeidsliv

Med sin domsavsigelse i Holship-saken før jul, har Høyesterett slått fast at EØS-avtalen og dens konkurranseregler har forrang foran norske tariffavtaler og internasjonale konvensjonsforpliktelser.

LO ba NHO om å tone ned feiringen etter tapet i Høyesterett. – Det er en gjensidig forståelse mellom oss og NHO om at EØS-avtalen er viktig. Og at vi er avhengige av hverandre for å bevare den, sier LO-leder Gerd Kristiansen.

Hun erkjenner at det er i strid med LO-kongressens vedtak om EØS, at en arbeidslivsdom i norsk Høyesterett kan ankes til overvåkingsorganet ESA i Brussel, og hun tror den viktige EØS-strid vil bli avklart før LO-kongressen i mai.

Andre saker

Antonio Tajani blir ny president i EU-parlamentet. Antonio Tajani er, etter forhandlinger på bakrommet, valgt til ny president for EU-parlamentet. Dermed sitter høyrepartier fra EPP i ledelsen for alle de tre EU-institusjonene: Parlamentet, Kommisjonen og Rådet.

ESA godkjenner dumping av gruveavfall i Førdefjorden. EFTAs overvåkningsorgan ESA mener norske myndigheter har rett til å godkjenne dumping av gruveavfall i Førdefjorden, og at Norge har innfridd vilkårene for å gjøre unntak fra vanndirektivet.

Rolf Grovens politiske kunst stilles ut i Rådhusgalleriet i Oslo. Kunst har vært en viktig del av neikampen, både under folkeavstemningen i 1972 og i 1994 - og helt frem til i dag. En av kunstnerne som har bidratt er Rolf Groven, og frem til 28. januar kan dere se flere av hans verk på utstillingen "Kunst i konflikt" i Rådhusgalleriet i Oslo. Et av bildene som stilles ut er "Soria Moria - Sorrya €uroria", som er eid av Nei til EU, og for anledningen utlånt til kunstneren. Vi anbefaler å ta en tur innom den spennende utstillingen!

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook