Roy, Brexit og Nexit

Roy Pedersen holdt et inspirerende foredrag på Buskerud Nei til EU sitt åpne møte, som ble avholdt i forkant av fylkeslagets årsmøte. Tone og Jan Jansen deler noen personlige betraktninger og bilder.

Hei dere tilstedeværende og andre - her kommer noen bilder fra det vellykka åpne møtet igår. Dessverre ble noen bilder så uklare eller ikke noe av - hvis ikke alle finner seg sjøl.

Vi takker gode Roy for et svært interessant og tankevekkende innlegg - hva med Nexit etter Brexit - strategisk tenkning og handling.Med dyp kunnskap om fagbevegelsen spesielt men også med god innsikt i bondeorganisasjonene mante Roy til tålmodighet. Fortsatt bare to/tre klare Ut av EØS-forbund. Dette er et møysommelig arbeid, vi må tenke og handle klokt for å få med oss alle som kan komme ut på vår side i EØS-kampen etterhvert. Miljøbevegelsen er viktig for Nei til EU. Bare Natur og Ungdom er klinkende klare på Ut av EØS. Fremdeles lever mytene om EØS i beste velgående. Økende motstand mot enkeltsaker som  ACER og jernbanepakker. Frp og Krf kan vanskelig defineres som Nei til EU-partier når de stemmer for å melde jernbanepolitikken inn i EU.

Roy svarte godt på spørsmål fra salen. Spesielt var flere i fylkesstyre aktive og advarte sterkt mot mer EU-tilpasning. Flere tok fram folkestyre og nasjonal undergraving. Vi er utålmodige etter 27 års erfaring med EØS.  

Vi takker Roy for ny info og nyttige tankekors - litt lokal mat og sjokolade ble det med på veien hjem.

Hilsen Tone og Jan

 

Aarsm210621

Noen bilder fra det åpne møtet og årsmøtet. Roy er øverst, neste er en lyttende forsamling, ordstyrer og sekretær er på bilde nr 3, og på siste bilde sees noen fra det avgående styre.