ARRANGEMENT
Onsdag 22. mai 2019 kl. 15:00 - 19:30 Fagforbundet sitt kurslokale i Åsegården, Bjørnsgate 1, 6 etg.

Nei til EU i Hordaland har vårt tradisjonelle faglige halvdagsseminar

Siden det er valg til høsten, vil et gjennomgående tema for seminaret være EØS-medlemsskapet sin betydning for kommuner og fylkeskommuner. Arrangører av seminaret er Hordaland Nei til EU og Bergen Nei til EU.

Seminaret er åpent for alle og det er gratis, men pga matservering må vi ha påmelding. Vi har fått utsatt påmeldingsfristen til tirsdag 21. mai kl 1200. og tiden er nå ute. Men hvis du ikke har meldt deg på kan du likevel komme, men da har vi ikke nok mat til deg.

Du kan melde deg på på skjemaet som du finner her: Skulle du få problem med å bruke skjemaet kan du melde deg på til sekretær i Hordaland Nei til EU, Toril Mongstad, tlf 90026044, eller sende en e-post til hordalandnteu@gmail.com. Pass på at du får med de opplysningene vi ber om på skjemaet.

Program: Merk at vi har måttet bytte om på to programposter: Toril Mongstad kommer først, og Lars Mamen kommer nest sist.

1500-1530
Frammøte, registrering og en liten matbit. Åpning ved leder i Hordaland Nei till EU, Gunnar Rutle
1530-1620
Meldepliktdirektivet. Innledning ved Toril Mongstad, nestleder i Hordaland Nei til EU. Dette er et forslag til nytt EØS-direktiv der kommunene skal pålegges å melde fra på forhånd til ESA om alle saker der det kan tenkes at ESA vil ha innvendinger. 
Pause
1630-1720
Hjelmengutvalget (Rapport om like konkurransevilkår for offentlige og private aktører). Innledning ved Herdis Helle, saksbehandler hos kommuneadvokaten i Bergen. Hun har doktorgrad om Konkurransereglene i EU- og EØS-retten og har skrevet kommuneadvokaten i Bergen sitt fagnotat om Hjelmengutvalget. Her kan du finne en innledning og en uttalelse om Hjelmengutvalget.  
Pause
1730-1820
Oslomodellen. Innledning ved Lars Mamen. Han er tømrer, har vært regionalt verneombud for byggebransjen i Buskerud. Nå er han prosjektleder for Fair Play Bygg i Oslo og omegn, en uropatrulje som skal gå etter kriminelle i byggebransjen, og er en av dem som best kjenner problemene med bemanningsbyråer og sosial dumping. Oslomodellen er en videreutvikling av den såkalte Telemarksmodellen. Poenget er at kommunen stiller klare krav til entreprenører som tar arbeid for kommunen. Hensikten er å motvirke sosial dumping.
Pause
1830-1920
EØS og kommunevalget. Innledning ved Per Olaf Lundteigen, Stortingsrepresentant for Senterpartiet.
1920 Avslutning

reLATERT

Se alle arrangementer

Kommende arrangementer

arrangement
Mandag 27. mai 2019 kl. 18:00 Fabrikken, Løkkegata 9, 2615 Lillehammer.

Hvor mye skal EU bestemme i din kommune?

Lillehammer Nei til EU, i samarbeid med Oppland Nei til EU, inviterer til politisk møte/ debatt.
arrangement
Tirsdag 28. mai 2019 kl. 19:00 - 20:30 Steinkjer videregående skole

Hvem skal styre tjenestene – og til hvilken pris?

Åpent møte om «Like konkurransevilkår for offentlige og private aktører», også kjent som Hjelmeng-utvalgets innstilling.
Torsdag 06. juni 2019 kl. 18:00 - 20:00 Bergen kommune Innbyggerservice, Kaigaten 4, møterom Fyllingsdalen

EØS og EUs veipakke (også omtalt som mobilitetspakken)

Geir Kvam fra Transportarbeiderforbundet (NTF) vil innlede om dette. Geir Kvam er utreder ved NTF sitt hovedkontor med spesielt ansvar for mobilitetspakken. Arrangører av studiemøtet er Hordaland Nei til EU og Bergen Nei til EU
arrangement
Tirsdag 11. juni 2019 kl. 18:00 Sandnes, Jadarveien 2

Årsmøte i Sandnes Nei til EU

Sandnes Nei til EU innkaller til årsmøte tirsdag 11. juni kl 18.00 i Jadarveien 2, Sandnes.