Sosiale media og visuelt

Her vil du finne retningslinjer for Nei til EUs aktivitet på sosiale media, informasjon og ressurser om hvordan bruke sosiale media effektivt, samt logoer til bruk i Nei til EU.

Gå til:


Retningslinjer for sosiale media [Til toppen]

Nei til EUs sider på sosiale media er møteplasser på samme måte som møter og andre sammenhenger. Det betyr at de samme retningslinjene for hvordan Nei til EU skal framstå og hvordan deltakerne skal opptre, gjelder. Det vil si at hos oss stiller alle på like fot, og alle skal møtes med respekt i en inkluderende organisasjon. Les mer om organisasjonskultur her.

Den viktigste regelen for sosiale media er hentet fra Nei til EUs retningslinjer for trygg organisasjon. Der står det at «Det skal vises respekt for alle mennesker, uavhengig av kjønn, kjønnsidentitet, alder, religion, seksuell legning, sosial status, etnisk bakgrunn og politisk ståsted».

Disse retningslinjene gjelder for all kommunikasjon fra Nei til EU på alle plattformer. Både fra sentralleddet, fylkeslaga og fra lokallaga. Administratorer må holde et øye med kommentarfeltet og skjule de som er grovt usaklige. Brukere som bryter med våre retningslinjer, bør utestenges. 

Med utgangspunkt i retningslinjene for trygg organisasjon er det laget mer konkrete retningslinjer for enkelte plattformer. Her er for eksempel debattreglene for Nei til EUs Facebooksider: 

  • Respekter dine meddebattanter og utøv normal folkeskikk
  • Vær saklig og hold deg til tema
  • Ta ballen – ikke spilleren!  
  • Vi fjerner innlegg som er diskriminerende, hetsende og usaklige, spam og identiske kommentarer.
  • Ved brudd på reglene vil følger bli utestengt fra siden, uten advarsel. 
  • Er du uenig i en eventuell utestengelse? Ta kontakt med oss på neitileu@neitileu.no

 

Vær kildekritiske

Det er viktig at vi leser artikler før vi deler dem.  Hvor artikkelen er publisert betyr også noe. Selv om mange artikler på en nettside kan være gode kan det være negativt for Nei til EU å publisere fra siden. Nei til EU sentralt deler aldri artikler fra Resett.no, Document.no og Steigan.no, fordi disse sidene står for langt fra Nei til EUs verdigrunnlag og har fritt fram for fremmedfiendtlige kommentarer og konspirasjonsteorier.  Dersom Nei til EU bidrar til å spre slikt innhold vil det gå ut over omdømmet og troverdigheten vår, samt at det fører til at medlemmer og sympatisører vender seg bort fra Nei til EU.  


Bruke sosiale media effektivt [Til toppen]

Nei til EUs fylkeslag har ulik aktivitet på Facebook, men her er noen generelle tips som vi håper kan være til nytte.  

Dele poster fra Nei til EUs Facebookside  

Vi anbefaler å dele poster fra Nei til EUs Facebookside. Der er det stor aktivitet med nettsaker, nyhetslenker, delebilder med mer. For å dele trykker du på knappen med dele-pila, og «Del på ei side». Dersom du administrerer flere Facebook-sider, må du passe på å velge rett side. Videre kan du legge inn egen kommentar, og velge om du inkluderer den originale posten.  

Del saker fra nettet 

Dere kan dele saker fra neitileu.no og fra andre nettsider som har aktuelle EU og EØS-saker. Den enkleste måten er å markere adresselinjen, kopiere adressen og lime den inn i en post på fylkeslagets Facebookside. Når du har limt inn lenken og fått opp forhåndsvisning av artikkelen du lenker til, kan du markere lenke-teksten og skrive inn din egen kommentar. Ta med et sitat fra artikkelen eller fylkeslagets egen mening. Husk å legg med verveinfo til slutt.  

Inviter venner 

Inviter gjerne Facebookvenner til å følge fylkets Facebookside.  

Post egne tekster  

Skriver dere leserinnlegg eller er aktive i media, så post det på fylkets side. Leserinnlegg og andre lengre tekster bør først postes på fylkeslagets nettsider på neitileu.no, og deretter deles slik det er beskrevet over. Send innlegg og andre tekster til fylkessek@neitileu.no for publisering. Da får du tilbake en lenke du kan poste når rådgiverne har lagt artikkelen ut på neitileu.no.  

Lenk til bli medlem 

Husk også å ta med lenke til https://neitileu.no/bli-medlem når dere poster på Facebook. Det fungerer! Det er så enkelt som å lime inn denne lenken som en del av posten: https://neitileu.no/bli-medlem 

Kommenter og diskuter 

For å skape aktivitet og engasjement er det fint om tillitsvalgte skriver kommentarer og diskuterer både på Nei til EUs og fylkeslagets side. Som administrator er det viktig å passe på om man kommenterer i rollen som fylkeslagets offisielle talsperson, eller som privatperson.  

Spør om hjelp 

Ta kontakt med sindre.humberset@neitileu.no om dere har spørsmål om sosiale media. 


Logoer og visuelt [Til toppen]

Last ned logoer for Nei til EU, Ungdom mot EU og Studenter mot EU. SVG-versjonen kan skaleres fritt uten å miste kvalitet. Bruk den dersom programmet du har støtter SVG-formatet. JPG-versjonen fungerer i de aller fleste programmer og på nett. 

logo

Nei til EUs logo, vedtatt på landsmøtet 2022. 

Last ned SVG – Last ned PNG
 

umeu-logo

Last ned JPG – Last ned SVG

 

Logo-SMEU

Last ned JPG – Last ned SVG