– Bli med og feire 25-årsjubileet med oss!

– I 2019 er det 25 år siden det norske folk stemte nei til EU. 29. november inviterer Nei til EU til fest!

Generalsekretær Thomas Haug inviterer hele nei-siden til fest fredag 29. november. Det blir en kveld med gode historier, kultur, politikk og samhold.

– Fra scenen vil en konferansier lede oss gjennom kvelden, som blant annet vil bestå av en samtale mellom neidronninga Anne Enger og vårt eget æresmedlem Dag Seierstad, ledet av Nationen-journalist og tidligere nestleder i Nei til EU Eva Nordlund.

– Neiseieren ble sikret gjennom dugnad og laginnsats. I løpet av kvelden får vi flere hilsener fra de som bidro i 1994, spesielt våre venner i fagbevegelsen og landbruksorganisasjonene. Det blir også hilsen fra våre nordiske venner.

Det blir også et rikholdig kulturelt program med musikalske innslag fra Valkyrien Allstars, Sosialistisk kor (stort bilde), Tove Bøygard med flere.

Det blir servert tapas, samt en alkoholfri drikke. Annen drikke kan kjøpes i baren.

– Det blir flere innslag – følg med i sosiale medier og på våre nettsider. Du kan kjøpe billett til arrangementet på våre nettsider.

Seminar om historie og framtid

På dagtid blir det seminar på DOGA i Hausmannsgata i Oslo 29.11. klokka 13–16. Det er åpent for alle og gratis inngang.

– Arrangementet vil ta for seg noen av de politiske temaene som var viktigst for Nei til EU i 1994. Samtidig som man vil diskutere hva som er viktig for den norske EU-motstanden fremover, sier Thomas Haug.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Jubileumsside-illustrasjon16
Noen av deltakerne på seminaret og festen.

Programpostene er som følger:

  • 13.00–14.30. Perspektivdebatt. 

Debatten vil bli ledet av Geir Helljesen og bestå av tidligere og nåværende politikere, som Kjell Magne Bondevik, Marit Arnstad, Bjørn Kristian Svendsrud og Jorunn Folkvord. Debatten vil blant annet handle om EU-kampen i 1994, hvordan den har preget Norge de siste 25 årene og hvordan norsk EU-motstand vil være framover.

  • 14.45–15.00. EU-motstand og miljøkamp.

Miljøkamp og EU-kamp. To sider av samme sak? ved leder av Natur og Ungdom Gaute Eiterjord.

  • 15.00–16.00. Verden er større enn EU

Helene Bank, rådgiver i For Velferdsstaten inviterer til samtale om norsk solidaritetspolitikk utenfor EU, sammen med Benedikte Pryneid Hansen og Reidun B. Heggen.

reLATERT

Se alle arrangementer

Informasjon om landsmøte 2020 

03. juli 2020

På grunn av koronavirus har styret i Nei til EU diskutert arrangering av landsmøtet i november. Mandag 22. juni konkluderte styret at det skal avholdes et ordinært landsmøte som planlagt. Landsmøtet vil derfor bli avholdt 6.-8. november i år.

Sommerstengt kontor

03. juli 2020

Det nærmer seg sommerferieavvikling for staben i Nei til EU. Kontoret vil derfor ha redusert kapasitet fra 13. juli til 9. august.

Sentrale arrangement

26. juni 2020

Oversikt over møter i Nei til EUs styrende organer.

Hvem mener du bør lede Nei til EU framover?

19. juni 2020

Valgkomiteen er i full gang med å finne ny ledelse som skal lede Nei til EU i årene framover. Et godt resultat fordrer at organisasjonen involverer seg i prosessen og kommer med forslag. Les oppfordringen fra valgkomiteens leder Sunni Grøndahl Amodt nedenfor.

Aktivisten: Yvonne Janet Ludvigsen Log

16. juni 2020

Standpunkt vil bli bedre kjent med aktivister og tillitsvalgte. I dette nummeret presenterer vi Yvonne Janet Ludvigsen Log.

Velkommen som medlem i Nei til EU

11. juni 2020

Hele 522 av de som leser denne utgaven av Standpunkt er nye medlemmer i Nei til EU, skriver generalsekretær Thomas Haug i sin faste spalte i Standpunkt.

Standpunkt 2-2020

20. mai 2020

I dette nummeret av Standpunkt kan du lese om EUs fjerde jernbanepakke, om matproduksjon og kriseberedskap, og mykje meir.

Kathrine gir seg som leder

15. mai 2020

Etter seks år som leder i Nei til EU har Kathrine Kleveland nå varslet at hun ikke tar gjenvalg. Nei til EU må dermed finne en ny leder.

Ole Kvadsheim skal utrede EUs klimapolitikk i sommer

15. mai 2020

Ole Kvadsheim er ansatt i et tidsbegrenset engasjement som utreder i Nei til EU.

Velkommen i Nei til EU!

08. mai 2020

Vi kan glede oss over 522 nye medlemmer de 2 siste ukene! Takk for at du har meldt deg inn i Nei til EU! Kamp for folkestyre, miljø og solidaritet var hovedparoler i EU-kampen i 1994, og er fortsatt aktuelt og verdt å kjempe for i dag.

Kathrine har vervet 8 nye medlemmer så langt

29. april 2020

– Vervekampanjen er godt i gang, og når jeg forventer at andre skal verve nye medlemmer, må selvsagt jeg som leder verve aktivt selv, sier Nei til EU-leder Kathrine Kleveland.

Ny bok om tidligere Nei til EU-leder Stein Ørnhøi

28. april 2020

Forfatter og politisk kommentator Stein Aabø har skrevet boken «Sosialisten. Et portrett av Stein Ørnhøi», med mye godt stoff for alle med interesse for EU-kampen i 1994.