Aktivisten: Reidun Berntsen Heggen

Standpunkt vil bli betre kjend med aktivistar og tillitsvalde. I dette nummeret presenterer vi Reidun Berntsen Heggen.

Namn?

Reidun Berntsen Heggen.

Bustad?

Tromsø.

Alder?

26 år.

Verv i Nei til EU?

Vara i Troms Nei til EU sitt styre, og politisk nestleder i Ungdom mot EU.

Yrke?

Student.

Det er kjempeviktig å ha en god tone mellom ungdomsorganisasjonen og moderorganisasjonen.

Når og kvifor melde du deg inn?

Det er viktig med et tett samarbeid mellom Ungdom mot EU og Nei til EU. Jeg meldte meg inn på årsmøtet til Troms Nei til EU tidligere i år. Nå er jeg vara i fylkesstyret. Det er kjempeviktig å ha en god tone mellom ungdomsorganisasjonen og moderorganisasjonen.

Største utfordringa for Nei til EU?

Den største utfordringen er at det er så mange saker som er viktige. Arbeidet med EØS-avtalen er viktig. Nå må vi få Stortinget til å si nei til Jernbanepakke 4. Det ligger masse potensial i å få mobilisert folk til å aksjonere.

Korleis kan Nei til EU nå breiare ut?

Gjennom å ha den samme høye kvaliteten på møtene, men ha disse på forskjellige typer steder. Ta initiativ til å komme til ulike organisasjoner er også kjempegøy, og en annen måte å treffe nye EU-motstandere på.

Eksempel på vellukka arbeid?

Nei til EU på sitt beste er når man når frem med budskapet sitt over alt. Det synes jeg dere var kjempeflinke på under ACER-saken. Videre må jeg si at Nei til EØS-arbeidet nå ser ut til å nå ut til folk på arbeidsplassene.

Kva aktivitet likar du sjølv best?

Det morsomste som finnes, er en god aksjon eller markering. Når man har startet tidlig og har en plan. Det er så mange elementer som skal med. Pressemeldinger, mobilisering, møter i forkant. Når du endelig lander aksjonen og det har gått bra, sitter du igjen med en gjeng som har hatt det kjempegøy. Da er man supergira på å jobbe videre.

reLATERT

Se alle arrangementer

Hordaland Nei til EU: Vil ha fleire lokallag og fleire medlemer

04. jan. 2019

Hordaland Nei til EU vil ha fleire medlemer og fleire aktive lokallag. Fylkeslaget vil også skape ei sosial ramme rundt arbeidet.

Nei til EU hadde medlemsvekst i 2018!

04. jan. 2019

I 2018 gjekk medlemstalet opp, etter fleire år med nedgang. – Vi treng framleis fleire unge, og vi treng kvinner, seier generalsekretær Thomas Haug.

Vi blir flere!

02. jan. 2019

Nei til EU har flere medlemmer i 2018 enn i 2017 og kan med det skilte med medlemsframgang i året som gikk.

God jul og godt nytt år fra Nei til EU!

21. des. 2018

Nei til EU ønsker deg og dine en god jul og et godt nytt år. Vi tar nå juleferie og er tilbake 2. januar 2019.

Standpunkt 1-2019

12. des. 2018

I dette nummeret av Standpunkt kan du lese om at debatten om EØS-avtalen har tatt en ny vending etter vedtaket i Fellesforbundets største avdeling, og kravet om ny EØS-utredning fra SV.

– Vi trenger unge, og vi trenger kvinner

30. nov. 2018

– Medlemsmassen er ryggraden i Nei til EU. Vi trenger medlemmer for å ha en fortsatt aktiv grasrot, sier generalsekretær Thomas Haug.

Nei til EUs arbeidsplan 2019–2020

15. nov. 2018

Her er Nei til EUs nye arbeidsplan for perioden 2019 til 2020.

Kathrine Kleveland gjenvalgt som leder i Nei til EU

11. nov. 2018

Nei til EUs landsmøte 2018 har gjenvalgt Kathrine Kleveland som leder i Nei til EU. Med seg som nestledere får hun Olaf Gjedrem og Idar Helle. Birte Usland er nytt medlem i Nei til EUs arbeidsutvalg.

Program

01. nov. 2018

Rammeprogram for Nei til EUs landsmøte, oppdatert 1. november 2018

Kathrine Kleveland tar gjenvalg som leder

31. okt. 2018

Nei til EUs landsmøte 9.–11. november: Valgkomiteen har innstilt på at Kathrine Kleveland fortsetter som leder av Nei til EU for en ny toårsperiode.

Nytt Nei til EU-lag i Vesterålen og Lødingen

24. okt. 2018

Etter forespørsler fra enkeltmedlemmer i regionen og fra enkeltlag, er lagene i regionen samt Lødingen samla til ett lag, Vesterålen og Lødingen Nei til EU.

Årsmøte i Troms Nei til EU

20. okt. 2018

Troms Nei til EU holdt årsmøte i Tromsø 20. oktober. I tillegg til behandlingen av vanlige årsmøtesaker holdt Helle Hagenau et innlegg der hun kom inn på ulike tema, slik som Ut av EØS, Brexit, ACER-søksmål, jernbanepakke 4, ESAs overprøving av bestemmelser i verftsoverenskomsten samt EØS som tema i valgkampen i 2019.