Arbeidsutvalget hjemme hos Kathrine

Den siste tirsdagen i mai hadde leder Kathrine Kleveland invitert til møte på gården Bergan i Hillestad.

Mens Birte Usland og Olaf Gjedrem kjørte sammen sørfra, kom Idar Helle og Thomas Haug i tog fra Oslo.

– Det er fint å møtes utenom kontoret innimellom og jeg syntes det var trivelig å vise generalsekretær Thomas kontoret jeg enkelte dager har hjemmekontor fra, og utsikten jeg henviser til i telefonmøter når jeg sier at «nå ser jeg rådyr bak stabburet», sier Kathrine Kleveland.

Arbeidsutvalget i Nei til EU møtes jevnlig til møter i kontorlokalene i Schweigaardsgate i Oslo. Fysiske møter er fortsatt viktig og de tre timene går alltid fort.

Fra sakslista var blant annet oppsummering av valget til EU-parlamentet, brexit og ny statsminister i Storbritannia, 25-årsjubileet og neialliansen, forberedelse til neste styremøte med budsjettrevidering og strategidebatt, evaluering av vervekampanje og fylkesledersamlingen sist fredag.

– Det er viktig og fint å møtes utenom kontoret innimellom. Diskusjonene gikk like bra i stua med tid til litt mer sosialt mellom slaga, sier hun.

– Været var litt for kaldt og ustabilt, så møtet ble inne. Men menyen var inspirert av løpstikka og rabarbraen fra hagen. Dermed fikk Arbeidsutvalget Kjærlighetssuppe, havrerundstykker og rabarbrapai.

Stort bilde. Framme fra venstre, generalsekretær Thomas Haug, leder Kathrine Kleveland, AU-medlem Birte Usland. Bak fra venstre, nestlederne Olaf Gjedrem og Idar Helle.

reLATERT

Se alle arrangementer

Masterstipend på 40 000 kroner

21. okt. 2019

Nå kan du søke Dag Seierstad-stipendet til gode oppgaver om EU og Norges forhold til EU. I år er stipendet på hele 40 000 kroner.

Vi sto han av!

14. okt. 2019

Troms Nei til EU markerer 25-årsjubileet for seieren i folkeavstemninga 28. november 1994 og jubileet for den historiske demonstrasjonen «Vi står han av!».

Besøk av danske nei-venner

08. okt. 2019

Folkebevægelsen mod EU har i mange år vært nære allierte i kampen mot EU som union og mot konkrete konsekvenser av henholdsvis EU- og EØS-medlemskap.

Fortsatt kamp for sjølråderetten

04. okt. 2019

Bredden og mangfoldet var avgjørende for seieren i 1994.

– Om vi organiserer breitt så vinn vi

03. okt. 2019

Standpunkt har samla alle nolevande Nei til EU-leiarar til samtale om jubileet: – Den viktigaste lærdomen frå 1994 er at det er mogleg å utfordre den etablerte politiske og økonomiske makta, seier Stein Ørnhøi, leiar i Nei til EU 1995–1997.

Organisasjons- og fagligpolitisk høstsamling

02. okt. 2019

Nordland Nei til EU gjennomfører en organisasjons- og fagligpolitisk høstsamling 5-6 oktober på Fauske hotell, Fauske

– Bli med og feire 25-årsjubileet med oss!

27. sep. 2019

– I 2019 er det 25 år siden det norske folk stemte nei til EU. 29. november inviterer Nei til EU til fest!

Jubileum og søksmål på fylkesledersamling

27. sep. 2019

Nærmere 40 blide fjes møtte opp på fylkesledersamling i Oslo fredag morgen. Her fikk lederne debattere de viktige sakene organisasjonen jobber med i høst.

Stifting av lokallag i kommunene Time og Klepp.

12. sep. 2019

Rogaland Nei til EU er på offensiven og stiftar lokallag i kommunene Time og Klepp.

Orientering nummer 2/2019

02. sep. 2019

Orientering, Medlemsblad for Rogaland Nei til EU nr. 2/2019

Klassiske nei-skjorter til superpris

23. aug. 2019

Nå har vi funnet skjulte skatter i kjelleren! T-skjortene, med motiv som «Verda er større enn EU», blir nå solgt i nettbutikken til hundre kroner, inkludert frakt.

Kjempedugnad på Arendalsuka

22. aug. 2019

Med 1258 arrangement, 80 000 besøkende i Arendal i løpet av uka, og med flott vær de fleste av dagene i år også, ble Arendalsuka et gedigent arrangement i demokratiets tegn.