Arbeidsutvalget hjemme hos Kathrine

Den siste tirsdagen i mai hadde leder Kathrine Kleveland invitert til møte på gården Bergan i Hillestad.

Mens Birte Usland og Olaf Gjedrem kjørte sammen sørfra, kom Idar Helle og Thomas Haug i tog fra Oslo.

– Det er fint å møtes utenom kontoret innimellom og jeg syntes det var trivelig å vise generalsekretær Thomas kontoret jeg enkelte dager har hjemmekontor fra, og utsikten jeg henviser til i telefonmøter når jeg sier at «nå ser jeg rådyr bak stabburet», sier Kathrine Kleveland.

Arbeidsutvalget i Nei til EU møtes jevnlig til møter i kontorlokalene i Schweigaardsgate i Oslo. Fysiske møter er fortsatt viktig og de tre timene går alltid fort.

Fra sakslista var blant annet oppsummering av valget til EU-parlamentet, brexit og ny statsminister i Storbritannia, 25-årsjubileet og neialliansen, forberedelse til neste styremøte med budsjettrevidering og strategidebatt, evaluering av vervekampanje og fylkesledersamlingen sist fredag.

– Det er viktig og fint å møtes utenom kontoret innimellom. Diskusjonene gikk like bra i stua med tid til litt mer sosialt mellom slaga, sier hun.

– Været var litt for kaldt og ustabilt, så møtet ble inne. Men menyen var inspirert av løpstikka og rabarbraen fra hagen. Dermed fikk Arbeidsutvalget Kjærlighetssuppe, havrerundstykker og rabarbrapai.

Stort bilde. Framme fra venstre, generalsekretær Thomas Haug, leder Kathrine Kleveland, AU-medlem Birte Usland. Bak fra venstre, nestlederne Olaf Gjedrem og Idar Helle.

reLATERT

Se alle arrangementer

Klassiske nei-skjorter til superpris

23. aug. 2019

Nå har vi funnet skjulte skatter i kjelleren! T-skjortene, med motiv som «Verda er større enn EU», blir nå solgt i nettbutikken til hundre kroner, inkludert frakt.

Kjempedugnad på Arendalsuka

22. aug. 2019

Med 1258 arrangement, 80 000 besøkende i Arendal i løpet av uka, og med flott vær de fleste av dagene i år også, ble Arendalsuka et gedigent arrangement i demokratiets tegn.

25 år siden «Tokt mot EU»

20. aug. 2019

I dag, 20. august, er det 25 år siden «Tokt mot EU» la til Rådhuskaia i Oslo etter å ha besøkt nær femti steder på veien fra Trondheim.

Solidarisk EU-motstand på Ungdom mot EUs sommerleir

07. aug. 2019

Ungdom mot EUs sommerleir var i år på Skogstad leirsted på Eina i Oppland 25.–28. juli. Unge motstandere fra alle landsdeler, og tre dansker deltok.

Nye medlemmer på Bondetinget

12. juni 2019

Å produsere mat er ingen privatsak. Det er mer og mer en allmenninteresse, sa Bondelagets leder Lars Petter Bartnes i sin tale til årsmøte på Lillehammer 5. juni, der tillitsvalgte fra hele landet satte hverandre i stevne.

25 år sidan Nei til EU-kampanjestart

11. juni 2019

11. juni 1994 starta den den store kampanjen for å få folk til å seie nei til norsk EU-medlemskap. I Trondheim var det stort folketog gjennom gatene og ein stappfull Nidarøhall med mange talarar.

Sosial og nyttig stabssamling

07. juni 2019

3. og 4. juni var det stabssamling for Nei til EU på Nesodden. Staben diskuterte blant annet temaene landbruk og EU, satire og politikk, lokalvalget og 25 årsjubileum for EU-avstemningen i 1994.

25 år siden folkets nei

06. juni 2019

28. november 2019 er det 25 år siden folket sa nei til EU i en folkeavstemning. Nei til EU skal feire jubileet gjennom hele året, og vi runder av med en stor fest 29. november.

Velferd og tjenester på Steinkjer

31. mai 2019

«Hvem skal styre tjenestene – og til hvilken pris?» Det var tema da Steinkjer Nei til EU inviterte til åpent møte denne uken.

Ny økonomi- og administrasjonsrådgiver i Nei til EU

29. mai 2019

Marte Gjestvang Olimb kommer fra jobben som generalsekretær i Norges Bygdeungdomslag, og har tidligere hatt verv i organisasjon.

Fylkesledersamling med fokus på organisasjonsarbeid

24. mai 2019

25 deltagere var påmeldt på Nei til EUs fylkesledersamling 24. mai på «Bruket» i Schweigaards gate i Oslo.

Ungdom mot EU hjelper danske Folkebevægelsen mod EU

23. mai 2019

Fem unge norske EU-motstandere har tatt veien til Danmark for å føre kampanje for Folkebevægelsen mod EU.