Påtroppende generalsekretær Kjell Arnestad innleder om hvordan vi skal bygge et sterkere Nei til EU på fylkesledersamlingen 27. august 2021.

Fylkeslederne vil styrke Nei til EU for framtida 

Stemningen var god da fylkeslederne i Nei til EU endelig fikk møtes igjen før første gang siden januar i fjor. 

2021-08-27 Marte og Roy fylkesledersamling
Marte Gjestvang Olimb og Roy Pedersen på fylkesledersamlingen 27. august 2021.

Grunnet stadige smittevernrestriksjoner ble det en mindre samling enn normalt, men med et tettpakket program med viktige og store temaer ble det en fin samling med gode og lærerike diskusjoner.  

Mari Skurdal, ansvarlig redaktør i Klassekampen, hold en interessant og analytisk innledning om europadebatten inn mot- og etter stortingsvalget. Innledningen ble fulgt opp med god debatt med mange gode diskusjoner blant fylkeslederne.  

Grethe Thorsen, forbundssekretær i fra Norsk Lokomotivmannsforbund, innledet om EUs jernbanepakke 4, og at man kan oppnå målet om å stoppe EUs jernbanepakke 4 etter Stortingsvalget om man får regjeringsskifte. Det er sterke signaler om at en ny rødgrønn regjering vil reversere EUs jernbanepakke 4 rett etter valget. 

Det var også satt av plass i programmet til å diskutere organisatoriske utfordringer. 

Et viktig spørsmål for hele organisasjonen er hvordan vi skal klare å bygge et sterkere Nei til EU.

Økonomien i organisasjonen vil fortsatt være en utfordring og påtroppende generalsekretær Kjell Arnestad ledet økonomi og organisasjonsdebatten hvor fylkesledere diskuterte hvilke organisatoriske styrker og svakheter fylkeslagene har i dag. Hvilken bistand og opplæring trenger fylkeslagene for å ta mer ansvar for sin egen drift og aktivitet, samt for å bygge opp nei-alliansen i eget fylke.  

Stort bilde i toppen: Påtroppende generalsekretær Kjell Arnestad innleder om hvordan vi skal bygge et sterkere Nei til EU på fylkesledersamlingen 27. august 2021. (Foto: Lisa Wensberg)

reLATERT

Se alle arrangementer

Vel møtt til årsmøte i ditt fylkeslag! 

22. feb. 2024

Nei til EUs fylkeslag er nå i gang med gjennomføring av årsmøter.  

Minneord Paul Magnus Gamlemshaug 

15. feb. 2024

Den 6. februar fikk vi den triste beskjeden at vår venn og kollega i Aust-Agder Nei til EU, Paul Magnus Gamlemshaug, var gått bort. 

Vedtekter Buskerud Nei til EU

21. jan. 2024

Buskerud Nei til EUs vedtekter ble siste endret på årsmøtet i mars 2023.

Peter Ørebech (1948–2024) 

16. jan. 2024

En juridisk tungvekter for nasjonal suverenitet har gått bort. 

Oppsummering av klimakonferanse 14. oktober 2023

20. des. 2023

Oslo Nei til EU, Akershus Nei til EU, Grünerløkka Nei til EU og Ungdom mot EU arrangerte gratis, åpen klimakonferanse lørdag 14. oktober 2023 i Thon Hotel Opera.

Kvinnekonferanse om helse og fattigdom

19. des. 2023

Nei til EUs kvinnekonferanse 2023 ble arrangert 11. november på Røde kors konferansesenter i Oslo. Det var 42 påmeldte og hovedtema var «Pusher EU dårlig helse og fattigdom?» 

Medlemsbrev fra Vesterålen og Lødingen Nei til EU

24. nov. 2023

Kjære medlemmer i Nei til EU. Vi i styret for Vesterålen og Lødingen Nei til EU takker dere for at dere er medlemmer i organisasjonen. . Uten dere, ingen organisasjon som kan ha tilsatt folk som følger med på alle direktiver som kommer inn i norske lover gjennom EØS.

Vedsalg og medlemstilbud

17. nov. 2023

Bli med i kampen mot høye strømpriser. Rogaland Nei til EU har et tilbud til deg som vil bli medlem, eller om du trenger ved og vil støtte oss i vårt arbeid i Rogaland Nei til EU

– Utenfor EU har Norge en større grad av kontroll over matproduksjonen

27. okt. 2023

Utfordringer for landbruket i EU, matforsyning og genredigering var tema for årets landbrukspolitiske konferanse. Nå kan du se hele konferansen i opptak.

Protokoll fra fylkesårsmøtet i Buskerud Nei til EU 2023

08. okt. 2023

Fylkesårsmøtet i Buskerud Nei til EU 2023 ble avholdt i Folkets Hus i Drammen 25. mars 2023. Her finner du protokollen fra årsmøtet med uttalelsen som ble vedtatt.

Nei til EU søker politisk rådgiver

08. sep. 2023

**AVSLUTTET** Nei til EU søker politisk rådgiver i 100 % fast stilling. Søknadsfrist er 19. oktober 2023.

Takk for i år, Arendalsuka 

18. aug. 2023

Nei til EU takker for seg etter en givende Arendalsuke, med spennende debatter og interessante samtaler på stand.