Påtroppende generalsekretær Kjell Arnestad innleder om hvordan vi skal bygge et sterkere Nei til EU på fylkesledersamlingen 27. august 2021.

Fylkeslederne vil styrke Nei til EU for framtida 

Stemningen var god da fylkeslederne i Nei til EU endelig fikk møtes igjen før første gang siden januar i fjor. 

2021-08-27 Marte og Roy fylkesledersamling
Marte Gjestvang Olimb og Roy Pedersen på fylkesledersamlingen 27. august 2021.

Grunnet stadige smittevernrestriksjoner ble det en mindre samling enn normalt, men med et tettpakket program med viktige og store temaer ble det en fin samling med gode og lærerike diskusjoner.  

Mari Skurdal, ansvarlig redaktør i Klassekampen, hold en interessant og analytisk innledning om europadebatten inn mot- og etter stortingsvalget. Innledningen ble fulgt opp med god debatt med mange gode diskusjoner blant fylkeslederne.  

Grethe Thorsen, forbundssekretær i fra Norsk Lokomotivmannsforbund, innledet om EUs jernbanepakke 4, og at man kan oppnå målet om å stoppe EUs jernbanepakke 4 etter Stortingsvalget om man får regjeringsskifte. Det er sterke signaler om at en ny rødgrønn regjering vil reversere EUs jernbanepakke 4 rett etter valget. 

Det var også satt av plass i programmet til å diskutere organisatoriske utfordringer. 

Et viktig spørsmål for hele organisasjonen er hvordan vi skal klare å bygge et sterkere Nei til EU.

Økonomien i organisasjonen vil fortsatt være en utfordring og påtroppende generalsekretær Kjell Arnestad ledet økonomi og organisasjonsdebatten hvor fylkesledere diskuterte hvilke organisatoriske styrker og svakheter fylkeslagene har i dag. Hvilken bistand og opplæring trenger fylkeslagene for å ta mer ansvar for sin egen drift og aktivitet, samt for å bygge opp nei-alliansen i eget fylke.  

Stort bilde i toppen: Påtroppende generalsekretær Kjell Arnestad innleder om hvordan vi skal bygge et sterkere Nei til EU på fylkesledersamlingen 27. august 2021. (Foto: Lisa Wensberg)

reLATERT

Se alle arrangementer

Seier eller nederlag?

19. sep. 2021

Et viktig resultat av Stortingsvalget er at vi nå høyst sannsynlig får et regjeringsskifte og ei regjering med flere EU/EØS-motstandere. Viktig er også at alle Nei-partiene kom over sperregrensa. Det betyr at Nei til EU/EØS-motstanden i folket i større grad gjenspeiles på Stortinget.

Det nye Stortingets syn på EU og EØS-saker

17. sep. 2021

Hva mener de valgte stortingsrepresentantene om EU-medlemskap, EØS-avtalen, utredning av alternativer til EØS, vetoretten, ACER og minstelønnsdirektiv?

Se Nei til EUs partiutspørringer her!

10. sep. 2021

I Nei til EUs valgsendinger har stortingspartiene blitt spurt om aktuelle saker og hva som ellers står i partiprogrammene om EU og EØS. Her kan du se alle utspørringene.

Jan Otto Fiplingdal ny leder av Vefsna Nei til EU

07. sep. 2021

På årsmøtet i Vefsna Nei til EU på forsommerne ble Jan Otto Fiplingdal fra Trofors valgt til ny leder.

Kjell Arnestad er ny generalsekretær i Nei til EU 

01. sep. 2021

I dag 1. september tar Kjell Arnestad over for Thomas Haug som generalsekretær i Nei til EU.  

Lundteigen som statsministerkandidat!

30. aug. 2021

Rødts førstekandidat fra Buskerud, Linn-Elise Øhn Mehlen, kom med et friskt utspill på Buskerud Nei til EUs folkemøte forrige lørdag: Per Olaf Lundteigen som rødgrønn statsministerkandidat! Forslaget ble møtt med stor applaus. Fra Lundteigen selv, som også satt i møtepanelet, kom det ingen kommentarer.

– Stå på helt til valglokalene stenger!  

17. aug. 2021

Det var Nei til EU-leder Roy Pedersens klare sluttoppfordring til medlemmer, venner og allierte da han holdt appell under Arendalsuka. Les hele appellen under.   

Fullt hus på Nei til EUs debatt om ny rødgrønn regjering

16. aug. 2021

Ingen seter var ledige da Nei til EU inviterte til paneldebatt med representanter fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rødt under Arendalsuka. 

Besøk Nei til EUs stand på Arendalsuka

16. aug. 2021

Nå er Arendalsuka 2021 i gang og det er stor tilstrømning av interesserte til Nei til EUs stand, som er åpen gjennom hele uken.

Vilje til veto

05. juli 2021

Kommer det ikke et EØS-veto i neste stortingsperiode, skal jeg bresere slipset til Jonas Gahr Støre.

Nytt styre i fylkeslaget

04. juli 2021

Til ny fylkesleder i Buskerud Nei til EU er valgt Tom Ragnar Berg, Ringerike. Til ny nestleder er valgt Erik Borgar Sandvik, Drammen.

Nei til EU krever en offentlig utredning av alternativer til EØS-avtalen 

01. juli 2021

Mer kunnskap om alternativene til EØS-avtalen kan gi en bedre opplyst debatt om Norges forhold til EU. De som avviser kravet, må forklare hvorfor de sier nei til mer kunnskap.