Påtroppende generalsekretær Kjell Arnestad innleder om hvordan vi skal bygge et sterkere Nei til EU på fylkesledersamlingen 27. august 2021.

Fylkeslederne vil styrke Nei til EU for framtida 

Stemningen var god da fylkeslederne i Nei til EU endelig fikk møtes igjen før første gang siden januar i fjor. 

2021-08-27 Marte og Roy fylkesledersamling
Marte Gjestvang Olimb og Roy Pedersen på fylkesledersamlingen 27. august 2021.

Grunnet stadige smittevernrestriksjoner ble det en mindre samling enn normalt, men med et tettpakket program med viktige og store temaer ble det en fin samling med gode og lærerike diskusjoner.  

Mari Skurdal, ansvarlig redaktør i Klassekampen, hold en interessant og analytisk innledning om europadebatten inn mot- og etter stortingsvalget. Innledningen ble fulgt opp med god debatt med mange gode diskusjoner blant fylkeslederne.  

Grethe Thorsen, forbundssekretær i fra Norsk Lokomotivmannsforbund, innledet om EUs jernbanepakke 4, og at man kan oppnå målet om å stoppe EUs jernbanepakke 4 etter Stortingsvalget om man får regjeringsskifte. Det er sterke signaler om at en ny rødgrønn regjering vil reversere EUs jernbanepakke 4 rett etter valget. 

Det var også satt av plass i programmet til å diskutere organisatoriske utfordringer. 

Et viktig spørsmål for hele organisasjonen er hvordan vi skal klare å bygge et sterkere Nei til EU.

Økonomien i organisasjonen vil fortsatt være en utfordring og påtroppende generalsekretær Kjell Arnestad ledet økonomi og organisasjonsdebatten hvor fylkesledere diskuterte hvilke organisatoriske styrker og svakheter fylkeslagene har i dag. Hvilken bistand og opplæring trenger fylkeslagene for å ta mer ansvar for sin egen drift og aktivitet, samt for å bygge opp nei-alliansen i eget fylke.  

Stort bilde i toppen: Påtroppende generalsekretær Kjell Arnestad innleder om hvordan vi skal bygge et sterkere Nei til EU på fylkesledersamlingen 27. august 2021. (Foto: Lisa Wensberg)

reLATERT

Se alle arrangementer

Verden er større enn EU

13. nov. 2022

Nei til norsk EU-medlemskap er et ja til et selvstendig og solidarisk Norge i verdenssamfunnet.

Einar Frogner valgt til ny leder i Nei til EU

13. nov. 2022

Den tidligere nestlederen ble valgt til ny leder med stående applaus. Einar Frogner er fra Hamar og har bakgrunn fra Norges Bondelag

300 nye medlemmer til Nei til EU de siste dagene.

08. nov. 2022

Mens ankesaken i ACER-saken har vært til behandling i Borgarting lagmannsrett, har Nei til EU hatt en formidabel medlemstilstrømning.

Nei til EUs landsmøte: Einar Frogner innstilt som ny leder  

03. nov. 2022

Media inviteres til Nei til EUs landsmøte, som starter fredag 11. november 2022 kl. 15.00 og varer til søndag 13. november kl. 13.30. Landsmøtet blir holdt på Scandic Oslo Airport. 

Einar Frogner foreslått som ny leder for Nei til EU, som forynger deler av ledelsen

27. okt. 2022

Nåværende nestleder Einar Frogner, med bakgrunn fra Norges Bondelag, er foreslått av en enstemmig valgkomite som ny leder av Nei til EU.

– Markedet kan ikke håndtere beredskap

24. okt. 2022

EUs politikk vil redusere matproduksjonen i Europa. Det var en advarsel fra flere av innlederne ved Nei til EUs landbrukspolitiske konferanse.

Landsmøte i landets viktigaste organisasjon

18. okt. 2022

Snart er det klart for landsmøte i Nei til EU. Vi skal staka ut kursen for dei to neste åra, to år som kan bringa med seg større svingingar i EU- og EØS-debatten enn på lang tid.

Standpunkt 3-2022

13. okt. 2022

I dette nummeret av Nei til EUs avis Standpunkt kan du blant annet lese intervju med Sofie Marhaug og Marit Knutsdatter Strand, som sitter på Stortinget for Rødt og Senterpartiet.

Feiret folkets nei med teater og jazz

19. sep. 2022

Trønderne feiret 50-årsjubileet for nei-sidens seier i folkeavstemningen i 1972 på forskudd med teater, jazz og EU-kampens historie.

Medlems- og organisasjonsrådgiver (100 %) 

07. sep. 2022

Nei til EU søker engasjert organisasjonsrådgiver med ansvar for medlemsregister og vervetiltak i 100 % stilling. 

Oddvar Skre til minne

05. juli 2022

Me har ikkje berre mista eit verdfullt medlem i fylkesstyret, me kjenner alle på at me og har mista ein god ven, ein god samtalepart. Me vil takka Oddvar for ein formidabel innsats i Hordaland Nei til EU, og me kjenner på sorg og sakn.

Sommercupen 2022

22. juni 2022

I begynnelsen av juni braket det løs med den store sommercupen 2022!