Godt møte med Norges Bondelag

Organisasjonsbygging, landbrukspolitikk og Brexit var noen av temaene når Nei til EU tirsdag 12. februar møtte Norges Bondelag.

På møtet deltok leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes og nytilsatt generalsekretær Sigrid Hjørnegård. Hjørnegård kommer fra stillingen som assisterende generalsekretær i samme organisasjon. Fra Nei til EU deltok leder Kathrine Kleveland og generalsekretær Thomas Haug.

Den norske bonden har vært, og er fortsatt sentral i norsk EU-motstand. Bondelaget er en viktig samarbeidspartner og bidragsyter i Nei til EU.

Ved tilsettelsen som generalsekretær fokuserte Hjørnegård på den organisatoriske styrken i Bondelaget. Organisasjonsbygging i Nei til EU, medlemstall og viktigheten av organisasjonsaktivitet i hele landet var også et tema på møtet. Bondelaget var under møtet opptatt av at Nei til EU fortsatt skal være en sterk organisasjon som ivaretar bredden i EU-motstanden.

I år er det 25 år siden nei-seieren i 1994 og jubileet var også et tema på møtet, foruten Brexit og Norges framtidige forhold til Storbritannia.

Stort bilde: Fra venstre Thomas Haug, generalsekretær i Nei til EU, Sigrid Hjørnegård, nytilsatt generalsekretær i Bondelaget, Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag,  og Kathrine Kleveland, leder i Nei til EU. Foto: Anders Huuas

reLATERT

Se alle arrangementer

Ungdom mot EU hjelper danske Folkebevægelsen mod EU

23. mai 2019

Fem unge norske EU-motstandere har tatt veien til Danmark for å føre kampanje for Folkebevægelsen mod EU.

Norske bier trues av EU-regler

20. mai 2019

Norske honningbiers helse er truet, om nye EU-regler for dyrehelse får overstyre norsk regelverk via EØS-avtalen.

Biene trues av EØS-regler

14. mai 2019

Nei til EU og Norges Birøkterlag ber om møte med landbruks- og matminister Olaug Bollestad om smitterisikoen ved at norske grenser åpnes for EU-bier.

Vervekampanjen 2019: Kathrine vervet sju nye medlemmer

13. mai 2019

– Hvordan skal jeg forvente at andre skal verve nye medlemmer om ikke jeg som leder verver aktivt selv, sier Nei til EU-lederen.

Standpunkt 2-2019

09. mai 2019

I dette nummeret av Standpunkt kan du lese om at EØS-avtalen griper inn i det kommunale selvstyret. Og Nei til EU feirer at det er 25 år siden folkeavstemningen i 1994.

EØS og veterinær grensekontroll

06. mai 2019

Hva er forskjellen på import og samhandel av dyr og mat, og hva betyr det for kontrollen med smittestoff?

Kathrine Klevelands tale i Arendal 1. mai

02. mai 2019

Nei til EU-leder Kathrine Kleveland var invitert og holdt tale for dagen på på Arendal Senterpartis familiearrangement på vakre Hove leirsted i Arendal 1. mai.

Minneord: Guro Fjellanger er død

24. april 2019

For ettertiden vil hun stå som en av de viktigste aktørene i den norske EU-kampen. Folkets rett til selv å bestemme sin framtid hadde seiret, skriver Arne Langset og Dag Seierstad.

– EØS gjer SFO dyrare. Bli med i Nei til EU du også

24. april 2019

– Nei til EU tar kampen for å hindre at EU og EØS får styre i norske kommuner. Difor er eg medlem i Nei til EU, seier Eva Marie Mathisen.

Guro Fjellanger (55) er død

16. april 2019

Som generalsekretær fra 1990 til 1995 ledet Guro Fjellanger organisasjonsbygging i Nei til EU mot folkeavstemningen i 1994.

Vil du bli vår nye kollega?

11. april 2019

Nei til EU søker engasjert og stødig økonomi- og administrasjonsrådgiver i 100 % stilling.

Norsk politikk må stå opp for norsk matproduksjon og arbeidsplasser

08. april 2019

Artikkel 19 i EØS-avtalen omhandler handel med landbruksvarer som ost, kjøtt og grønnsaker. Selv om landbruket er utenfor EØS, eksporterer EU stadig mer landbruksvarer til Norge, både gjennom artikkel 19 og til ordinær toll.