Gratulerer Reidun – ny leder i Ungdom mot EU

Reidun Berntsen Heggen ble valgt som ny leder på Ungdom mot EUs landsmøte 3. februar. Allerede et par dager etterpå møttes lederne og generalsekretærene i Ungdom mot EU og Nei til EU til et nyttig og godt kontaktmøte.

Reidun Bernsten Heggen er 26 år og kommer fra Bærum i Akershus. De siste årene har bodd i Tromsø der hun har studert statsvitenskap. Hun har bakgrunn fra Sosialistisk Ungdom og var lokallagsleder i Tromsø Sosialistiske Ungdom og jobbet som forsknings- og likestillingsansvarlig ved Studentparlamentet i UiT.

Reidun har vært medlem i Ungdom mot EU siden 2013. Det siste året har hun vært politisk nestleder i Ungdom mot EU

Ungdom mot EU orienterte om landsmøtet, og blant annet fortalte at de hadde vedtatt en støtteresolusjon til ACER-søksmålet.

På møtet ble det diskutert organisasjonsutvikling og medlemsutvikling. Generalsekretær Thomas Haug utfordret Ungdom mot EU på viktige temaer som solidaritet og miljø som viktige deler av vårt nei til EU.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Reidun Heggen Kathrine Kleveland februar 2019
Nei-lederne: Reidun Berntsen Heggen og Kathrine Kleveland.

For Reidun, som er statsviter fra Universitetet i Tromsø og er i ferd med å avslutte en masteroppgave om flyktningkrisen, har nettopp solidaritet vært et av hennes argument for å si nei til EU.

– Jeg liker godt uttrykket verden er større enn EU, og ville være med å formidle det videre, sa hun.

Leder i Nei til EU Kathrine Kleveland syntes det hørtes bra ut at den nyvalgte lederen var opptatt av å bygge styret sitt og bruke kompetansen deres.

– Jeg ser fram til et fortsatt godt samarbeid med Ungdom mot EU og med Reidun, sa Kathrine.  

Generalsekretær Pål Trautmann Olerud har også konkrete planer og klare mål for arbeidsåret Ungdom mot EU går inn i. Det ble allerede lagt felles planer for utspill og konkret samarbeid videre.

Disse kontaktmøtene holdes jevnlig og neste dato er allerede satt. Med lokaler i samme gangen er det god og daglig kontakt mellom de to organisasjonene.

– Nei til EU ønsker ungdomsorganisasjonen Ungdom mot EU og nyvalgt leder Reidun og det nye styret lykke til, avsluttet Kathrine.

Stort bilde: Første kontaktmøte mellom Reidun Berntsen Heggen, Kathrine Kleveland, Pål Trautmann Olerud og Thomas Haug, ledere og generalsekretærer i Ungdom mot EU og Nei til EU. Foto: Eivind Formoe

reLATERT

Se alle arrangementer

Godt møte med Norges Bondelag

14. feb. 2019

Organisasjonsbygging, landbrukspolitikk og Brexit var noen av temaene når Nei til EU tirsdag 12. februar møtte Norges Bondelag.

Kur mot mareritt

12. feb. 2019

Det vi kan lære av det Storbritannia opplever nå, er at det er livsfarlig å bli EU-medlem. Det er et mareritt å komme seg ut.

Bærum Nei til EU - årsmøtedokumenter 2019

12. feb. 2019

Årsmøte i Bærum Nei til EU Bærum Nei til EU har årsmøte 5. mars 2019 kl. 18.00 på Bekkestua bibliotek, rom 2.

Hva er EFTA-pilaren i EØS?

29. jan. 2019

EFTA-pilaren er i ferd med å forvitre. De som ser på EØS-avtalen som et sjølstendig alternativ til EU-medlemskap, må kjenne sin besøkelsestid.

Nei til EU og Ungdom mot EU på skolebesøk på Jessheim

23. jan. 2019

Onsdag tok Nei til EU, sammen med Ungdom mot EU, turen ut til Jessheim videregående skole for å snakke om EU og EØS med elevene på skolens splitter nye Europa-linje.

25 år med EØS og 25 år med nei til EU

18. jan. 2019

Ved inngangen av dette året for 25 år siden, trådte EØS-avtalen i kraft. Mot slutten av året vil vi kunne markere at det er 25 år siden folket sa nei i folkeavstemningen om EU-medlemskapet 28. november 1994.

Kun et tidsspørsmål?

18. jan. 2019

For Norges eldste politiske parti har EU vært en kilen sak i fem tiår. Det kiler fortsatt.

Flere fylkesting advarer mot jernbanepakke IV

11. jan. 2019

Fem sentrale jernbanefylker advarer Stortinget mot å innføre EUs fjerde jernbanepakke.

Hordaland Nei til EU: Vil ha fleire lokallag og fleire medlemer

04. jan. 2019

Hordaland Nei til EU vil ha fleire medlemer og fleire aktive lokallag. Fylkeslaget vil også skape ei sosial ramme rundt arbeidet.

Nei til EU hadde medlemsvekst i 2018!

04. jan. 2019

I 2018 gjekk medlemstalet opp, etter fleire år med nedgang. – Vi treng framleis fleire unge, og vi treng kvinner, seier generalsekretær Thomas Haug.

Vi blir flere!

02. jan. 2019

Nei til EU har flere medlemmer i 2018 enn i 2017 og kan med det skilte med medlemsframgang i året som gikk.

God jul og godt nytt år fra Nei til EU!

21. des. 2018

Nei til EU ønsker deg og dine en god jul og et godt nytt år. Vi tar nå juleferie og er tilbake 2. januar 2019.