Gratulerer Reidun – ny leder i Ungdom mot EU

Reidun Berntsen Heggen ble valgt som ny leder på Ungdom mot EUs landsmøte 3. februar. Allerede et par dager etterpå møttes lederne og generalsekretærene i Ungdom mot EU og Nei til EU til et nyttig og godt kontaktmøte.

Reidun Bernsten Heggen er 26 år og kommer fra Bærum i Akershus. De siste årene har bodd i Tromsø der hun har studert statsvitenskap. Hun har bakgrunn fra Sosialistisk Ungdom og var lokallagsleder i Tromsø Sosialistiske Ungdom og jobbet som forsknings- og likestillingsansvarlig ved Studentparlamentet i UiT.

Reidun har vært medlem i Ungdom mot EU siden 2013. Det siste året har hun vært politisk nestleder i Ungdom mot EU

Ungdom mot EU orienterte om landsmøtet, og blant annet fortalte at de hadde vedtatt en støtteresolusjon til ACER-søksmålet.

På møtet ble det diskutert organisasjonsutvikling og medlemsutvikling. Generalsekretær Thomas Haug utfordret Ungdom mot EU på viktige temaer som solidaritet og miljø som viktige deler av vårt nei til EU.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Reidun Heggen Kathrine Kleveland februar 2019
Nei-lederne: Reidun Berntsen Heggen og Kathrine Kleveland.

For Reidun, som er statsviter fra Universitetet i Tromsø og er i ferd med å avslutte en masteroppgave om flyktningkrisen, har nettopp solidaritet vært et av hennes argument for å si nei til EU.

– Jeg liker godt uttrykket verden er større enn EU, og ville være med å formidle det videre, sa hun.

Leder i Nei til EU Kathrine Kleveland syntes det hørtes bra ut at den nyvalgte lederen var opptatt av å bygge styret sitt og bruke kompetansen deres.

– Jeg ser fram til et fortsatt godt samarbeid med Ungdom mot EU og med Reidun, sa Kathrine.  

Generalsekretær Pål Trautmann Olerud har også konkrete planer og klare mål for arbeidsåret Ungdom mot EU går inn i. Det ble allerede lagt felles planer for utspill og konkret samarbeid videre.

Disse kontaktmøtene holdes jevnlig og neste dato er allerede satt. Med lokaler i samme gangen er det god og daglig kontakt mellom de to organisasjonene.

– Nei til EU ønsker ungdomsorganisasjonen Ungdom mot EU og nyvalgt leder Reidun og det nye styret lykke til, avsluttet Kathrine.

Stort bilde: Første kontaktmøte mellom Reidun Berntsen Heggen, Kathrine Kleveland, Pål Trautmann Olerud og Thomas Haug, ledere og generalsekretærer i Ungdom mot EU og Nei til EU. Foto: Eivind Formoe

reLATERT

Se alle arrangementer

Nei til EU hilste Bygdeungdomslaget

16. juli 2019

Norges Bygdeungdomslag arrangerer årsmøte og landsstevne i Hof i Vestfold uka 15. – 21. juli. Leder i Nei til EU, Kathrine Kleveland hadde kort vei denne gangen og hilste årsmøtet i hjemkommunen Holmestrand.

Folket vil ha mindre EU-makt i Norge

19. juni 2019

Flertallet mot norsk EU-medlemskap er solid. Motstanden mot EØS-avtalen er også betydelig, særlig om folk får valget mellom EØS og en handelsavtale.

Nye medlemmer på Bondetinget

12. juni 2019

Å produsere mat er ingen privatsak. Det er mer og mer en allmenninteresse, sa Bondelagets leder Lars Petter Bartnes i sin tale til årsmøte på Lillehammer 5. juni, der tillitsvalgte fra hele landet satte hverandre i stevne.

Flertallet mener EU har for mye makt i Norge

12. juni 2019

Det er et klart flertall som mener EU har for mye makt i Norge, viser en ny meningsmåling. Folket er delt i spørsmålet om handelsavtale eller EØS.

25 år sidan Nei til EU-kampanjestart

11. juni 2019

11. juni 1994 starta den den store kampanjen for å få folk til å seie nei til norsk EU-medlemskap. I Trondheim var det stort folketog gjennom gatene og ein stappfull Nidarøhall med mange talarar.

Hilsen på Norges Bondelags årsmøte

07. juni 2019

Nei til EU-leder Kathrine Kleveland hilset Norges Bondelags årsmøte på Lillehammer 5. juni.

Sosial og nyttig stabssamling

07. juni 2019

3. og 4. juni var det stabssamling for Nei til EU på Nesodden. Staben diskuterte blant annet temaene landbruk og EU, satire og politikk, lokalvalget og 25 årsjubileum for EU-avstemningen i 1994.

25 år siden folkets nei

06. juni 2019

28. november 2019 er det 25 år siden folket sa nei til EU i en folkeavstemning. Nei til EU skal feire jubileet gjennom hele året, og vi runder av med en stor fest 29. november.

Velferd og tjenester på Steinkjer

31. mai 2019

«Hvem skal styre tjenestene – og til hvilken pris?» Det var tema da Steinkjer Nei til EU inviterte til åpent møte denne uken.

Velferd og tjenester på Steinkjer

31. mai 2019

«Hvem skal styre tjenestene – og til hvilken pris?» Det var tema da Steinkjer Nei til EU inviterte til åpent møte denne uken.

Ny økonomi- og administrasjonsrådgiver i Nei til EU

29. mai 2019

Marte Gjestvang Olimb kommer fra jobben som generalsekretær i Norges Bygdeungdomslag, og har tidligere hatt verv i organisasjon.

Arbeidsutvalget hjemme hos Kathrine

29. mai 2019

Den siste tirsdagen i mai hadde leder Kathrine Kleveland invitert til møte på gården Bergan i Hillestad.