Gratulerer Reidun – ny leder i Ungdom mot EU

Reidun Berntsen Heggen ble valgt som ny leder på Ungdom mot EUs landsmøte 3. februar. Allerede et par dager etterpå møttes lederne og generalsekretærene i Ungdom mot EU og Nei til EU til et nyttig og godt kontaktmøte.

Reidun Bernsten Heggen er 26 år og kommer fra Bærum i Akershus. De siste årene har bodd i Tromsø der hun har studert statsvitenskap. Hun har bakgrunn fra Sosialistisk Ungdom og var lokallagsleder i Tromsø Sosialistiske Ungdom og jobbet som forsknings- og likestillingsansvarlig ved Studentparlamentet i UiT.

Reidun har vært medlem i Ungdom mot EU siden 2013. Det siste året har hun vært politisk nestleder i Ungdom mot EU

Ungdom mot EU orienterte om landsmøtet, og blant annet fortalte at de hadde vedtatt en støtteresolusjon til ACER-søksmålet.

På møtet ble det diskutert organisasjonsutvikling og medlemsutvikling. Generalsekretær Thomas Haug utfordret Ungdom mot EU på viktige temaer som solidaritet og miljø som viktige deler av vårt nei til EU.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Reidun Heggen Kathrine Kleveland februar 2019
Nei-lederne: Reidun Berntsen Heggen og Kathrine Kleveland.

For Reidun, som er statsviter fra Universitetet i Tromsø og er i ferd med å avslutte en masteroppgave om flyktningkrisen, har nettopp solidaritet vært et av hennes argument for å si nei til EU.

– Jeg liker godt uttrykket verden er større enn EU, og ville være med å formidle det videre, sa hun.

Leder i Nei til EU Kathrine Kleveland syntes det hørtes bra ut at den nyvalgte lederen var opptatt av å bygge styret sitt og bruke kompetansen deres.

– Jeg ser fram til et fortsatt godt samarbeid med Ungdom mot EU og med Reidun, sa Kathrine.  

Generalsekretær Pål Trautmann Olerud har også konkrete planer og klare mål for arbeidsåret Ungdom mot EU går inn i. Det ble allerede lagt felles planer for utspill og konkret samarbeid videre.

Disse kontaktmøtene holdes jevnlig og neste dato er allerede satt. Med lokaler i samme gangen er det god og daglig kontakt mellom de to organisasjonene.

– Nei til EU ønsker ungdomsorganisasjonen Ungdom mot EU og nyvalgt leder Reidun og det nye styret lykke til, avsluttet Kathrine.

Stort bilde: Første kontaktmøte mellom Reidun Berntsen Heggen, Kathrine Kleveland, Pål Trautmann Olerud og Thomas Haug, ledere og generalsekretærer i Ungdom mot EU og Nei til EU. Foto: Eivind Formoe

reLATERT

Se alle arrangementer

Minneord: Guro Fjellanger er død

24. april 2019

For ettertiden vil hun stå som en av de viktigste aktørene i den norske EU-kampen. Folkets rett til selv å bestemme sin framtid hadde seiret, skriver Arne Langset og Dag Seierstad.

– Vi vil styre fiskerressursene selv. Bli medlem i Nei til EU

24. april 2019

– Nei til EU tar kampen for å hindre at EU får råderett over fiskeressursene. Derfor er jeg medlem i Nei til EU, sier Petter Myklebust.

– EØS gjer SFO dyrare. Bli med i Nei til EU du også

24. april 2019

– Nei til EU tar kampen for å hindre at EU og EØS får styre i norske kommuner. Difor er eg medlem i Nei til EU, seier Eva Marie Mathisen.

Guro Fjellanger (55) er død

16. april 2019

Som generalsekretær fra 1990 til 1995 ledet Guro Fjellanger organisasjonsbygging i Nei til EU mot folkeavstemningen i 1994.

Vil du bli vår nye kollega?

11. april 2019

Nei til EU søker engasjert og stødig økonomi- og administrasjonsrådgiver i 100 % stilling.

Presentasjoner fra rådsmøtet

09. april 2019

Her kan du laste ned presentasjonene fra Nei til EUs rådsmøte 6.–7. april 2019

EØS – ei verktøykasse for sosial dumping

05. april 2019

– Dersom jasida har rett i at det ikkje finst alternativ til EØS så forstår eg ikkje kvifor dei er så redde for ei utgreiing om alternativa, sa Roar Abrahamsen, leiar for avdeling 5 i Fellesforbundet, og som no går mot EØS-avtalen.

Matnyttig lunsj med Småbrukarlaget

04. april 2019

Det føltes helt riktig å dele et måltid sammen, da Nei til EU var heldig å bli invitert på brødskiver og norskprodusert pålegg hos Norsk Bonde- og Småbrukarlag i lunsjen nylig.

– Vi trenger EØS-debatten, og takk for at SV er tydelige her!

01. april 2019

Nei til EU-leder Kathrine Klevelands hilsningstale til SVs landsmøte 2019.

Grunnskolering i organisasjon

01. april 2019

Innledning om grunnskolering i organisasjon i Nei til EU.

Hold av datoen. Det blir fest!

29. mars 2019

25 år siden folkeavstemningen i 1994.

Senterpartilandsmøte med offensive EØS-vedtak

27. mars 2019

Landsmøtet til Senterpartiet på Hamar 22.–24. mars vedtok tre offensive resolusjoner om EU og EØS. Nei til EU var til stede med gjester og stand på landsmøtet.