Kjell Arnestad er ny generalsekretær i Nei til EU 

I dag 1. september tar Kjell Arnestad over for Thomas Haug som generalsekretær i Nei til EU.  

Arnestad har vært ansatt i Nei til EU siden 2000, først som fylkessekretær og deretter som organisasjons- og administrasjonsrådgiver.  

– Nei til EU er en stor og levende organisasjon med sentrale samfunnsoppgaver i Norge; som forsvarer av to nei i folkeavstemningene om EU-medlemskap, som bærer av folkestyretanken, og som kritisk røst og samlende kraft mot EU-tilpassing gjennom EØS-avtalen, sier Arnestad.  

– Vi har likevel en del utfordringer som må håndteres på kort og mellomlang sikt. Mest grunnleggende er å opprettholde eller aller helst øke medlemstallet. Det er en oppgave som henger nøye sammen med EU- og EØS-debatten generelt, og Nei til EUs synlighet er derfor spesielt viktig.  

– Det er vel ikke å ta munnen for full å si at jeg er opplært i og av Nei til EU og Ungdom mot EU. Som tillitsvalgt først og deretter ansatt, har jeg lært organisasjonen å kjenne på alle plan, forteller Arnestad. 

– En politisk utfordring som vil stå høyt på prioriteringslista er samling av alliansen mot EU mellom bønder, arbeidsfolk, fiskere og miljøforkjempere. Dette var så viktig for seieren i 1994 at vi ikke kan la være å vedlikeholde denne alliansen og bruke den i det politiske arbeidet også i dag. 

Kontakt

For spørsmål og kommentarer kontakt Kjell Arnestad på 918 96 930. 

reLATERT

Se alle arrangementer

Kandidater til verv i Hedmark Nei til EU?

30. nov. 2021

Er du en som kunne tenke deg et verv i Hedmark Nei til EU, eller kjenner du andre som kan være aktuelle? Gi oss innspill.

Organisasjonsrådgiver (100 %) 

01. nov. 2021

**Avsluttet** Nei til EU søker engasjert og stødig organisasjonsrådgiver i 100 % stilling.  

Bygg nei-alliansen og Nei til EU 

22. okt. 2021

Nei til EUs plussord i EU-kampen i 1994 var Folkestyre – Miljø – Solidaritet. Dette forplikter, og det plasserer oss i sentrum–venstre i norsk politikk.

Endelig kan vi møtes igjen! 

08. okt. 2021

Nei til EU feirer åpningen av landet med å arrangere fiskerikonferanse, faglig konferanse, kvinnekonferanse, landbrukskonferanse og førkonferanse før Trondheimskonferansen.

Jan Otto Fiplingdal ny leder av Vefsna Nei til EU

07. sep. 2021

På årsmøtet i Vefsna Nei til EU på forsommerne ble Jan Otto Fiplingdal fra Trofors valgt til ny leder.

Fylkeslederne vil styrke Nei til EU for framtida 

27. aug. 2021

Stemningen var god da fylkeslederne i Nei til EU endelig fikk møtes igjen før første gang siden januar i fjor. 

Besøk Nei til EUs stand på Arendalsuka

16. aug. 2021

Nå er Arendalsuka 2021 i gang og det er stor tilstrømning av interesserte til Nei til EUs stand, som er åpen gjennom hele uken.

Nyvalgte styrer

04. juli 2021

Til ny fylkesleder i Buskerud Nei til EU er valgt Tom Ragnar Berg, Ringerike. Til ny nestleder er valgt Erik Borgar Sandvik, Drammen. Til ny leder i Drammen lokallag er valgt Jan Christensen

Kunnskapspåfyll og motivasjon for staben og AU

25. juni 2021

24. og 25. juni var arbeidsutvalget og staben i Nei til EU samlet for første gang siden januar 2020. Her fikk vi ny kunnskap og ble motivert før en hektisk og spennende høst.   

Standpunkt 2-2021

18. juni 2021

I dette nummeret kan du lese om Nei til EUs kandidatundersøkelse og gjennomgang av partiprogrammene. Det nye stortinget blir mer kritisk til EU og EØS.

Freydis Finnseth Jensen gjenvalgt som leder

07. juni 2021

Hele styret ble gjenvalgt da Vesterålen og Lødingen Nei til EU avviklet årsmøte 2. juni. Freydis Finnseth Jensen fortsetter som leder og har med seg styremedlemmer fra alle Vesterålskommunene og Lødingen.

Vedtekter for Nei til EU 

06. mai 2021

Vedtekter for Nei til EU.  Siste gang revidert på landsmøtet 2018