Nei til EU og Ungdom mot EU i demonstrasjon mot EUs fjerde jernbanepakke.

Nei til EU har signert Mangfoldsplakaten

Vi vil gjøre informasjon om kompliserte temaer lettere!

– Mangfold er en helt naturlig og ikke minst helt nødvendig del av vår bevegelse, sier Kjell Arnestad, generalsekretær i Nei til EU. – Uten mangfold kan vi aldri vinne fram.

Nei til EU er en av flere av våre medlemsorganisasjoner som nylig har signert Mangfoldsplakaten!

De vil bruke Mangfoldsplakaten i organisasjonsarbeidet.
– Ikke minst trenger vi å gjøre informasjon om kompliserte temaer lettere tilgjengelig.

For Nei til EU er det en selvfølge å jobbe for mangfold i organisasjonen. De sier at de kan bli bedre, og påpeker at gjennom nettsiden inkluderingskoden.no finner de frem til mange nyttige verktøy som de ønsker å ta i bruk i fylkes- og lokallag.

– I en del EU-land har høyresida, og til og med ytre høyre, gjort seg svært synlige som EU-motstandere. Derfor er det viktig for oss å vise at den norske EU-motstanden er noe annet. Vårt nei har aldri hatt som grunnlag å stenge andre ute, tvert imot. I EU bor det 447 millioner mennesker.  Verden er mer enn EU, mye mer, sier Kjell Arnestad.

– Vårt nei har alltid vært tufta på internasjonal solidaritet, folkestyre og at vi vil verne om retten til å føre en annerledes og bedre politikk i Norge enn i EU.

Denne teksten er hentet fra Knekk inkluderingskoden og gjengitt med tillatelse.

Stort bilde i toppen: Nei til EU og Ungdom mot EU i demonstrasjon mot EUs fjerde jernbanepakke. (Foto: Thomas Haug)

reLATERT

Se alle arrangementer

Oslo NtEU avholdt stand på Rødt-dagene 25.-26. mai 2024

11. juni 2024

I forbindelse med landsmøtet i Rødt arrangerte de det såkalte Folketinget, dvs. åpne Rødt-dager 2024, på DOGA i Oslo den 25. og 26. mai.

– Vi er tøffe

08. juni 2024

Tone Berg og resten av gjengen i Sør-Trøndelag Nei til EU står på stand og tar kampen for folkestyre og rettferdighet.  

Taxifrislipp truer organisert næring

28. mai 2024

– Under forrige regjering ble det påstått at frislipp av taxinæringen kom til å føre til billige priser. Det har ikke skjedd.

Vervekampanjen er i gang!

22. mai 2024

Vårens vervekampanje ble sparket i gang på Rådsmøte 21. april, og holder i år på helt frem til 16 juni. Vi er nå halvveis inn i vervekampanjen, og kampanjen går så det suser.

Organisasjonen Nei til EU 

15. mai 2024

Nei til EU som organisasjon er bygget opp gjennom kampen mot EU før folkeavstemningene om norsk EU-medlemskap i 1972 og 1994 og har vært avgjørende for videre motstand mot norsk EU-medlemskap og EØS. 

Styrearbeid

15. mai 2024

Generelt om styrearbeid 

Landsmøteforberedelsene er i gang

15. mai 2024

I november er det landsmøte i Nei til EU og allerede nå er flere forberedende landsmøtekomiteer i gang med arbeidet og ønsker å få innspill fra fylkeslag, lokallag og medlemmer.

Jan Tore Knoff valgt til ny leder i Hedmark Nei til EU

06. mai 2024

På årsmøtet i Hedmark Nei til EU lørdag 5. mai, ble Jon Tore Knoff valgt til ny leder. Han etterfølger Harald Dyrkorn som leder.

1. Mai -Arbeiderane sin kampdag

29. april 2024

Gå med Nei til EU 1. mai!

26. april 2024

1. mai markerer arbeidernes dag og Nei til EU samles over hele landet for å vise styrke og solidaritet i kampen for sosial rettferdighet.

Årsmøte i Nord-Trøndelag Nei til EU

18. april 2024

Det ble få endringer i sammensettinga av styret i NT Nei til EU på årsmøtet den 19. mars. Ny i styret ble Anita Dahl, mens det ble gjenvalg av de styremedlemmene og varamedlemmene som var på valg. Jon Olav Forbord ble gjenvalgt som leder.

Protokoll fra fylkesårsmøtet i Buskerud Nei til EU 2024

19. mars 2024

Fylkesårsmøtet i Buskerud Nei til EU 2024 ble avholdt på Kongsberg 9. mars 2024. Her finner du protokollen fra årsmøtet.