Nei til EU med lederskifte

Nåværende leder Roy Pedersen i Nei til EU har bedt om avløsning. Valgkomiteen, ledet av Heming Olaussen, har nå oppgaven med å få på plass ny leder, som skal velges på organisasjonens landsmøte i november.

I Pedersens ledertid har vi sett at EØS-spørsmålet har kommet stadig høyere på dagsorden, ikke minst i fagbevegelsen.

Spørsmål som skyhøye strømpriser og EUs energibyrå ACER står sentralt, og Nei til EU har vunnet en stor seier da vi fikk Høyesteretts medhold i at organisasjonen har rett til å føre en sak mot staten om ACER-tilslutning er i pakt med Grunnloven. Det er samlet inn rundt 1,5 millioner kroner fra organisasjoner og enkeltpersoner til å føre denne rettssaken.

Regjeringa har nå nedsatt et utvalg som skal gjennomgå erfaringene med EØS-avtalen. Nei til EU har en klar intensjon om å følge dette arbeidet tett og få fram den kunnskap og informasjon som trengs.

Det etterlyses fra ulike hold en fornyet EU-debatt, og Nei til EU tar mål av seg å være en sentral premissleverandør i en slik debatt om Norges forhold til EU, sjøl om medlemskapssøknad ikke står på den politiske dagsorden. 

Nei til EU er en stor, tverrpolitisk organisasjon, med nær 20.000 medlemmer, og betydelige oppgaver i norsk politikk. Pedersen, som er 70 år i 2022, velger sjøl å gi seg fordi han ser at det trengs en ledelse som har tilstrekkelig med tid og krefter til å stå i spissen  for en organisasjon som Nei til EU i den krevende tida vi går inn i. 

For spørsmål og kommentarer, kontakt

  • Roy Pedersen, mobil 93027592
  • Heming Olaussen, mobil 90155894

reLATERT

Se alle arrangementer

Nei til EU søker politisk rådgiver

08. sep. 2023

Nei til EU søker politisk rådgiver i 100 % fast stilling. Søknadsfrist er 19. oktober 2023.

Takk for i år, Arendalsuka 

18. aug. 2023

Nei til EU takker for seg etter en givende Arendalsuke, med spennende debatter og interessante samtaler på stand.  

Folkestyreutvalget utreder EØS-avtalen og alternativer

13. juni 2023

Nei til EUs folkestyreutvalg er i full gang med å utrede konsekvenser av EØS-avtalen og alternativer til dagens avtale. Utvalget skal levere en rapport mot slutten av året, samt temanotater underveis i arbeidet.

Gunn Bodil Mathisen valgt til ny leder i Finnmark Nei til EU

26. mai 2023

På årsmøtet som ble avholdt 25. mai ble Gunn-Bodil Mathisen fra Bjørnevatn valgt som ny leder i Finnmark Nei til EU.

Strøm og landbruk i Heidal

12. mai 2023

Flotte omgivelser og gode diskusjoner når Sel og Heidal Nei til EU inviterte til åpent møte på tradisjonsrike Øvre Aaseng gard.

Ny leder i Nord-Trøndelag Nei til EU

03. mai 2023

Jon Olav Forbord ble valgt til ny leder for Nord-Trøndelag Nei til EU på fylkesårsmøtet 25. mars 2023. 

Nytt styre

28. april 2023

Styret i Østfold Nei til EU 2023

310 nye medlemmer på en uke

27. april 2023

– Midtveis i kampanjeperioden er vi på veldig god vei til å nå målet for vervekampanjen, sier verveansvarlig Karl-Sverre Holdal. 

Pangstart for vervekampanjen

20. april 2023

Nei til EUs vervekampanje har starta veldig bra med 105 nye medlemer etter to dagar verving, seier verveansvarlig Karl-Sverre Holdal. 

Møre og Romsdal Nei til EU ruster opp med gigantstyre

19. april 2023

Nei til EU i Møre og Romsdal har hatt fylkesårsmøte i Ålesund, 15 april, og vedtatt å trappe opp kampen mot EØS avtalen. Nå er planen å øke informasjonen om hva EØS-avtalen har medført, og også finne fram til yngre grupper som må nås gjennom nye kanaler. Du kan lese mer i hele artikkelen.

Åpent møte og årsmøte i Oslo Nei til EU ble avholdt 15. februar 2023

12. april 2023

Møtene ble arrangert på Hovedbiblioteket i møterom «Nøklevann».  På det åpne møtet var det 32 personer til stede. 

NtEUs Landsmøte 11.-13.11. Clarion Oslo Airport, Gardermoen.  

28. mars 2023

Oslo Nei til EU deltok med full delegasjon på landsmøtet, dvs. 7 delegater: Delegasjonsleder, Andreas Tharaldsen. Delegater, Lill Fanny Sæther, Berit Hein Moen, Vilde Dalen Andresen, Dag H. Berg, Paul F. Dietrichson og Arnfinn Schjalm. Delegasjonen besto av både nye og erfarne delegater og fungerte veldig bra, det var god stemning og samarbeidet gikk veldig fint.