Nei til EU med lederskifte

Nåværende leder Roy Pedersen i Nei til EU har bedt om avløsning. Valgkomiteen, ledet av Heming Olaussen, har nå oppgaven med å få på plass ny leder, som skal velges på organisasjonens landsmøte i november.

I Pedersens ledertid har vi sett at EØS-spørsmålet har kommet stadig høyere på dagsorden, ikke minst i fagbevegelsen.

Spørsmål som skyhøye strømpriser og EUs energibyrå ACER står sentralt, og Nei til EU har vunnet en stor seier da vi fikk Høyesteretts medhold i at organisasjonen har rett til å føre en sak mot staten om ACER-tilslutning er i pakt med Grunnloven. Det er samlet inn rundt 1,5 millioner kroner fra organisasjoner og enkeltpersoner til å føre denne rettssaken.

Regjeringa har nå nedsatt et utvalg som skal gjennomgå erfaringene med EØS-avtalen. Nei til EU har en klar intensjon om å følge dette arbeidet tett og få fram den kunnskap og informasjon som trengs.

Det etterlyses fra ulike hold en fornyet EU-debatt, og Nei til EU tar mål av seg å være en sentral premissleverandør i en slik debatt om Norges forhold til EU, sjøl om medlemskapssøknad ikke står på den politiske dagsorden. 

Nei til EU er en stor, tverrpolitisk organisasjon, med nær 20.000 medlemmer, og betydelige oppgaver i norsk politikk. Pedersen, som er 70 år i 2022, velger sjøl å gi seg fordi han ser at det trengs en ledelse som har tilstrekkelig med tid og krefter til å stå i spissen  for en organisasjon som Nei til EU i den krevende tida vi går inn i. 

For spørsmål og kommentarer, kontakt

  • Roy Pedersen, mobil 93027592
  • Heming Olaussen, mobil 90155894

reLATERT

Se alle arrangementer

Sommercupen 2022

22. juni 2022

I begynnelsen av juni braket det løs med den store sommercupen 2022!

Nei til EU tar avstand fra Steigan.no 

10. mai 2022

Nei til EU tar avstand fra Steigan.no fordi nettstedet sprer konspirasjonsteorier, vaksinedesinformasjon, antisemittisme og unnskyldninger for Russlands invasjon av Ukraina.

Ny grafisk profil for Nei til EU

19. april 2022

Nå tar Nei til EU i bruk en ny logo og en ny grafisk profil. Profilen er utarbeidet av Von kommunikasjon, og vi gleder oss til å vise fram en ny side av Nei til EU. 

Årsmøter og strømpriser

17. april 2022

Både Buskerud Nei til EU og Drammen Nei til EU har avholdt sine årsmøter. Vi kunne vært langt flere. Oppmøte er et problem. Ikke bare for Nei til EU, men for organisasjonslivet over hele landet. Demokrati krever at folk engasjerer seg og stiller opp. Hva må til?

Nytt styre i Møre og Romsdal Nei til EU

11. april 2022

Jan David Anti er valgt til ny leder i Møre og Romsdal Nei til EU. Han er bygningsarbeider, opprinnelig fra Karasjok, men nå bosatt i Kristiansund.

Rogaland Nei til EU til kamp mot ACER

15. feb. 2022

Amina Ødegaard Prestbakk ble gjenvalgt på årsmøtet i Rogaland Nei til EU den 12. februar. Årsmøtet vedtok følgende uttalelse:

Oppland Nei til EU - Årsmøtedokumenter 2022

26. jan. 2022

Oppland Nei til EU avholder årsmøte lørdag 12. februar kl. 11.00 Møtet avholdes digitalt på Teams

Medlemsavis desember 2021

17. des. 2021

Solsnu – en julehilsen fra sjefsnissen!

Kandidater til verv i Hedmark Nei til EU?

30. nov. 2021

Er du en som kunne tenke deg et verv i Hedmark Nei til EU, eller kjenner du andre som kan være aktuelle? Gi oss innspill.

Hovedoppgaver for 2022

09. nov. 2021

Intern uttalelse fra Nei til EUs rådsmøte, vedtatt 7. november 2021.

Organisasjonsrådgiver (100 %) 

01. nov. 2021

**Avsluttet** Nei til EU søker engasjert og stødig organisasjonsrådgiver i 100 % stilling.  

Bygg nei-alliansen og Nei til EU 

22. okt. 2021

Nei til EUs plussord i EU-kampen i 1994 var Folkestyre – Miljø – Solidaritet. Dette forplikter, og det plasserer oss i sentrum–venstre i norsk politikk.