Nei til EU med lederskifte

Nåværende leder Roy Pedersen i Nei til EU har bedt om avløsning. Valgkomiteen, ledet av Heming Olaussen, har nå oppgaven med å få på plass ny leder, som skal velges på organisasjonens landsmøte i november.

I Pedersens ledertid har vi sett at EØS-spørsmålet har kommet stadig høyere på dagsorden, ikke minst i fagbevegelsen.

Spørsmål som skyhøye strømpriser og EUs energibyrå ACER står sentralt, og Nei til EU har vunnet en stor seier da vi fikk Høyesteretts medhold i at organisasjonen har rett til å føre en sak mot staten om ACER-tilslutning er i pakt med Grunnloven. Det er samlet inn rundt 1,5 millioner kroner fra organisasjoner og enkeltpersoner til å føre denne rettssaken.

Regjeringa har nå nedsatt et utvalg som skal gjennomgå erfaringene med EØS-avtalen. Nei til EU har en klar intensjon om å følge dette arbeidet tett og få fram den kunnskap og informasjon som trengs.

Det etterlyses fra ulike hold en fornyet EU-debatt, og Nei til EU tar mål av seg å være en sentral premissleverandør i en slik debatt om Norges forhold til EU, sjøl om medlemskapssøknad ikke står på den politiske dagsorden. 

Nei til EU er en stor, tverrpolitisk organisasjon, med nær 20.000 medlemmer, og betydelige oppgaver i norsk politikk. Pedersen, som er 70 år i 2022, velger sjøl å gi seg fordi han ser at det trengs en ledelse som har tilstrekkelig med tid og krefter til å stå i spissen  for en organisasjon som Nei til EU i den krevende tida vi går inn i. 

For spørsmål og kommentarer, kontakt

  • Roy Pedersen, mobil 93027592
  • Heming Olaussen, mobil 90155894

reLATERT

Se alle arrangementer

Verden er større enn EU

13. nov. 2022

Nei til norsk EU-medlemskap er et ja til et selvstendig og solidarisk Norge i verdenssamfunnet.

Einar Frogner valgt til ny leder i Nei til EU

13. nov. 2022

Den tidligere nestlederen ble valgt til ny leder med stående applaus. Einar Frogner er fra Hamar og har bakgrunn fra Norges Bondelag

300 nye medlemmer til Nei til EU de siste dagene.

08. nov. 2022

Mens ankesaken i ACER-saken har vært til behandling i Borgarting lagmannsrett, har Nei til EU hatt en formidabel medlemstilstrømning.

Nei til EUs landsmøte: Einar Frogner innstilt som ny leder  

03. nov. 2022

Media inviteres til Nei til EUs landsmøte, som starter fredag 11. november 2022 kl. 15.00 og varer til søndag 13. november kl. 13.30. Landsmøtet blir holdt på Scandic Oslo Airport. 

Einar Frogner foreslått som ny leder for Nei til EU, som forynger deler av ledelsen

27. okt. 2022

Nåværende nestleder Einar Frogner, med bakgrunn fra Norges Bondelag, er foreslått av en enstemmig valgkomite som ny leder av Nei til EU.

– Markedet kan ikke håndtere beredskap

24. okt. 2022

EUs politikk vil redusere matproduksjonen i Europa. Det var en advarsel fra flere av innlederne ved Nei til EUs landbrukspolitiske konferanse.

Landsmøte i landets viktigaste organisasjon

18. okt. 2022

Snart er det klart for landsmøte i Nei til EU. Vi skal staka ut kursen for dei to neste åra, to år som kan bringa med seg større svingingar i EU- og EØS-debatten enn på lang tid.

Standpunkt 3-2022

13. okt. 2022

I dette nummeret av Nei til EUs avis Standpunkt kan du blant annet lese intervju med Sofie Marhaug og Marit Knutsdatter Strand, som sitter på Stortinget for Rødt og Senterpartiet.

Feiret folkets nei med teater og jazz

19. sep. 2022

Trønderne feiret 50-årsjubileet for nei-sidens seier i folkeavstemningen i 1972 på forskudd med teater, jazz og EU-kampens historie.

Medlems- og organisasjonsrådgiver (100 %) 

07. sep. 2022

Nei til EU søker engasjert organisasjonsrådgiver med ansvar for medlemsregister og vervetiltak i 100 % stilling. 

Oddvar Skre til minne

05. juli 2022

Me har ikkje berre mista eit verdfullt medlem i fylkesstyret, me kjenner alle på at me og har mista ein god ven, ein god samtalepart. Me vil takka Oddvar for ein formidabel innsats i Hordaland Nei til EU, og me kjenner på sorg og sakn.

Sommercupen 2022

22. juni 2022

I begynnelsen av juni braket det løs med den store sommercupen 2022!