Ole Kvadsheim

Ole Kvadsheim skal utrede EUs klimapolitikk i sommer

Ole Kvadsheim er ansatt i et tidsbegrenset engasjement som utreder i Nei til EU.

Kvadsheim fullfører denne våren en master i samfunnsøkonomi ved UIO. Han har tidligere erfaring fra Ungdom mot EU, både som nestleder og ansatt. Han er også aktiv i Oslo Nei til EU.

Viktigst for meg er at Norge må slutte å bruke vår EU-tilknytningen som en hvilepute i klimapolitikk.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å videreutvikle og styrke nei-bevegelsens klimaargumentasjon. Viktigst for meg er at Norge må slutte å bruke vår EU-tilknytningen som en hvilepute i klimapolitikk, sier Ole Kvadsheim.

Den viktigste oppgaven i stillingen vil være å innhente informasjon om EUs klimapolitikk og undersøke hvordan den påvirker norsk klimapolitikk og debatten om norsk EU-medlemskap. EUs klimapolitikk blir i debatten om EU oftere brukt som et argument for norsk medlemskap. Det er en debatt hvor Nei til EU ønsker å være bidragsyter. Det arbeidet starter med å innhente kunnskap og fakta om EUs klimapolitikk.

– Ole er kunnskapsrik og har god kjennskap til nei-bevegelsen og Nei til EU. Han har kunnskap om EU og EØS-avtalen og klare tanker om Nei til EUs plass i klimadebatten. Det gjør meg trygg på at han kommer til å gjøre en god jobb, sier Thomas Haug, generalsekretær i Nei til EU.

 Kvadsheim starter i jobben 15. juni.

Stort bilde i toppen: Ole Kvadsheim (Foto: Tormod Ytrehus)

reLATERT

Se alle arrangementer

Oljemakta rår - litt til 

11. aug. 2020

Når oppdager de store investorene at satsing på fossil energi er en finansiell blindvei? 

Informasjon om landsmøte 2020 

03. juli 2020

På grunn av koronavirus har styret i Nei til EU diskutert arrangering av landsmøtet i november. Mandag 22. juni konkluderte styret at det skal avholdes et ordinært landsmøte som planlagt. Landsmøtet vil derfor bli avholdt 6.-8. november i år.

Sommerstengt kontor

03. juli 2020

Det nærmer seg sommerferieavvikling for staben i Nei til EU. Kontoret vil derfor ha redusert kapasitet fra 13. juli til 9. august.

Sentrale arrangement

26. juni 2020

Oversikt over møter i Nei til EUs styrende organer.

Hvem mener du bør lede Nei til EU framover?

19. juni 2020

Valgkomiteen er i full gang med å finne ny ledelse som skal lede Nei til EU i årene framover. Et godt resultat fordrer at organisasjonen involverer seg i prosessen og kommer med forslag. Les oppfordringen fra valgkomiteens leder Sunni Grøndahl Amodt nedenfor.

Ungdom mot EUs nye leder vil sette Ungdom mot EU på kartet 

16. juni 2020

Å trå inn som leder i Ungdom mot EU er noe jeg hadde gledet meg til.

Aktivisten: Yvonne Janet Ludvigsen Log

16. juni 2020

Standpunkt vil bli bedre kjent med aktivister og tillitsvalgte. I dette nummeret presenterer vi Yvonne Janet Ludvigsen Log.

522 nye medlemmer i vervekampanjen!

15. juni 2020

– Hurra, vi klarte det! Gratulerer til dykk alle, var kommentaren frå verveansvarleg Karl-Sverre Holdal då det endelege resultatet frå dei to kampanjevekene var klart. 

Velkommen som medlem i Nei til EU

11. juni 2020

Hele 522 av de som leser denne utgaven av Standpunkt er nye medlemmer i Nei til EU, skriver generalsekretær Thomas Haug i sin faste spalte i Standpunkt.

Standpunkt 2-2020

20. mai 2020

I dette nummeret av Standpunkt kan du lese om EUs fjerde jernbanepakke, om matproduksjon og kriseberedskap, og mykje meir.

Kathrine gir seg som leder

15. mai 2020

Etter seks år som leder i Nei til EU har Kathrine Kleveland nå varslet at hun ikke tar gjenvalg. Nei til EU må dermed finne en ny leder.

Velkommen i Nei til EU!

08. mai 2020

Vi kan glede oss over 522 nye medlemmer de 2 siste ukene! Takk for at du har meldt deg inn i Nei til EU! Kamp for folkestyre, miljø og solidaritet var hovedparoler i EU-kampen i 1994, og er fortsatt aktuelt og verdt å kjempe for i dag.