Ole Kvadsheim

Ole Kvadsheim skal utrede EUs klimapolitikk i sommer

Ole Kvadsheim er ansatt i et tidsbegrenset engasjement som utreder i Nei til EU.

Kvadsheim fullfører denne våren en master i samfunnsøkonomi ved UIO. Han har tidligere erfaring fra Ungdom mot EU, både som nestleder og ansatt. Han er også aktiv i Oslo Nei til EU.

Viktigst for meg er at Norge må slutte å bruke vår EU-tilknytningen som en hvilepute i klimapolitikk.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å videreutvikle og styrke nei-bevegelsens klimaargumentasjon. Viktigst for meg er at Norge må slutte å bruke vår EU-tilknytningen som en hvilepute i klimapolitikk, sier Ole Kvadsheim.

Den viktigste oppgaven i stillingen vil være å innhente informasjon om EUs klimapolitikk og undersøke hvordan den påvirker norsk klimapolitikk og debatten om norsk EU-medlemskap. EUs klimapolitikk blir i debatten om EU oftere brukt som et argument for norsk medlemskap. Det er en debatt hvor Nei til EU ønsker å være bidragsyter. Det arbeidet starter med å innhente kunnskap og fakta om EUs klimapolitikk.

– Ole er kunnskapsrik og har god kjennskap til nei-bevegelsen og Nei til EU. Han har kunnskap om EU og EØS-avtalen og klare tanker om Nei til EUs plass i klimadebatten. Det gjør meg trygg på at han kommer til å gjøre en god jobb, sier Thomas Haug, generalsekretær i Nei til EU.

 Kvadsheim starter i jobben 15. juni.

Stort bilde i toppen: Ole Kvadsheim (Foto: Tormod Ytrehus)

reLATERT

Se alle arrangementer

Standpunkt 2-2020

20. mai 2020

I dette nummeret av Standpunkt kan du lese om EUs fjerde jernbanepakke, om matproduksjon og kriseberedskap, og mykje meir.

Kathrine gir seg som leder

15. mai 2020

Etter seks år som leder i Nei til EU har Kathrine Kleveland nå varslet at hun ikke tar gjenvalg. Nei til EU må dermed finne en ny leder.

Velkommen i Nei til EU!

08. mai 2020

Vi kan glede oss over 522 nye medlemmer de 2 siste ukene! Takk for at du har meldt deg inn i Nei til EU! Kamp for folkestyre, miljø og solidaritet var hovedparoler i EU-kampen i 1994, og er fortsatt aktuelt og verdt å kjempe for i dag.

Flygeblad: Fire grunner for nei til EU

29. april 2020

Last ned den nye utgaven av innføringsflygebladet vårt!

Kathrine har vervet 8 nye medlemmer så langt

29. april 2020

– Vervekampanjen er godt i gang, og når jeg forventer at andre skal verve nye medlemmer, må selvsagt jeg som leder verve aktivt selv, sier Nei til EU-leder Kathrine Kleveland.

132 nye medlemmer på en uke!

24. april 2020

– I den første uken av Nei til EUs vervekampanje har vi registrert 132 nye medlemmer. Dette er en veldig god start. Verv en venn du også!

Vil du jobbe med EUs klimapolitikk i sommer?

23. april 2020

Nei til EU er nå på leting etter en person som vil jobbe hos oss i sommer.

Vil du jobbe med EUs klimapolitikk i sommer?

21. april 2020

Nei til EU er nå på leting etter en person som vil jobbe hos oss i sommer.

Frankie Rød er ny leder i Ungdom mot EU

21. april 2020

Lørdag kveld ble Frankie Solberg Rød valgt til å etterfølge Reidun Berntsen Heggen på Ungdom mot EUs første heldigitale landsmøte.

Nei til EUs rådsmøte er avlyst

12. mars 2020

Koronaviruset sprer seg raskt og norske helsemyndigheter oppfordrer nå til nasjonal dugnad for å hindre ytterligere smittespredning.

Møtte KrF på Stortinget

11. mars 2020

God tone i møte med KrF på Stortinget, med samtaler om EUs byråer, jernbanepakken og vetoretten i EØS.

– Skrinlegg NorthConnect nå!

09. mars 2020

Flere hundre tillitsvalgte stilte med 50 fagforeningsfaner foran Stortinget 9. mars med krav om at den omstridte NorthConnect-kabelen skrinlegges en gang for alle.