Einar Frogner, leder i Nei til EU (Foto: Nei til EU)

Sommerhilsen fra Einar

Nå tar Nei til EU-kontoret sommerferie. Nei til EU ønsker deg en god sommer med en hilsen fra Einar Frogner.

Kontoret og sentralbordet holder sommerstengt i juli. Vi er tilbake igjen fra mandag 5. august. 

Pressekontakt i sommer er Nei til EUs leder Einar Frogner, einar.frogner@neitileu.no, mobil 976 96 163. 

Sommerhilsen fra Einar 

Nå er det sommer, og sekretariatet tar ferie, men det er ikke dermed sagt at Nei til EU ikke er å se. Er du heldig får du møte våre flinke tillitsvalgte på stand. 

I år markerer vi 30 år siden folket stemte nei til EU, men vi markerer også 30 år med EØS-avtalen. I vår lanserte vi en rapport som tar for seg EØS-avtalen og dens virkning på det norske folkestyret. Rapporten beskriver hvordan folkestyret er sterkt utfordret ettersom makt er overført fra folkevalgte organ til markedet, multinasjonale konsern, uavhengige forvaltningsorgan og rettslige institusjoner.  

Et eksempel på det er energipakkene fra EU. Vi har allerede sett hvordan energipakke 3 får konsekvenser for oss. Nå står energipakke 4 og banker på døren. Det har enda større konsekvenser for folkestyret, industri og folk. Det er bra at flere partier på Stortinget går imot denne avtalen. Den må stoppes.  

Vi trenger Nei til EU for å være ei vaktbikkje i norsk politikk. Vi skal både sørge for et mer nyansert offentlig ordskifte og vi skal stå parat ved en eventuell ny folkeavstemming. I et Europa hvor ytre høyre har hatt framgang, har det blitt tydeligere at vår handlefrihet utenfor EU er avgjørende for å kunne føre en solidarisk politikk i det internasjonale samfunnet og for å kunne nå klimamålene med folkelig forankring.  

Derfor er det gledelig at vårens vervekampanje har gått godt. På en måned fikk Nei til EU 622 nye medlemmer. Medlemmene er avgjørende for at vår grasrotorganisasjon kan ha kraft bak krava vi stiller. 

Jeg ønsker å gi dere to tips inn mot sommeren. Det ene er å lese Nei til EUs nyeste Vett-hefte som dere kan finne i nettbutikken og på våre nettsider. Her kan dere lese en kortversjon av EØS-rapporten vi har laget. Det andre tipset jeg vil gi er å verve en venn til Nei til EU. Det er kun gjennom å verve medlemmer vi kan bygge vår flotte grasrotorganisasjon sterkere og sikre nye 30 år med nei til EU. 

Ser dere Nei til EU på stand i sommer, stopp og slå av en prat. Jeg ser fram til en høst med viktig politisk arbeid og et landsmøte som skal ta stilling til sentrale spørsmål i organisasjonen. 

Vi ønsker alle våre medlemmer en riktig god sommer! 

Stort bilde i toppen: Einar Frogner, leder i Nei til EU (Foto: Nei til EU)

reLATERT

Se alle arrangementer

Minneord Hallvard Bakke (1943-2024)

05. juli 2024

Morgenaksjon på Mortensrud

26. juni 2024

Mandag 24. juni gjennomførte Nordstrand og Søndre Nordstrand Nei til EU morgenaksjon på Mortensrud t-banestasjon.

Oslo NtEU avholdt stand på Rødt-dagene 25.-26. mai 2024

11. juni 2024

I forbindelse med landsmøtet i Rødt arrangerte de det såkalte Folketinget, dvs. åpne Rødt-dager 2024, på DOGA i Oslo den 25. og 26. mai.

– Vi er tøffe

08. juni 2024

Tone Berg og resten av gjengen i Sør-Trøndelag Nei til EU står på stand og tar kampen for folkestyre og rettferdighet.  

Nei til EU har signert Mangfoldsplakaten

29. mai 2024

Vi vil gjøre informasjon om kompliserte temaer lettere!

Taxifrislipp truer organisert næring

28. mai 2024

– Under forrige regjering ble det påstått at frislipp av taxinæringen kom til å føre til billige priser. Det har ikke skjedd.

Vervekampanjen er i gang!

22. mai 2024

Vårens vervekampanje ble sparket i gang på Rådsmøte 21. april, og holder i år på helt frem til 16 juni. Vi er nå halvveis inn i vervekampanjen, og kampanjen går så det suser.

Organisasjonen Nei til EU 

15. mai 2024

Nei til EU som organisasjon er bygget opp gjennom kampen mot EU før folkeavstemningene om norsk EU-medlemskap i 1972 og 1994 og har vært avgjørende for videre motstand mot norsk EU-medlemskap og EØS. 

Styrearbeid

15. mai 2024

Generelt om styrearbeid 

Landsmøteforberedelsene er i gang

15. mai 2024

I november er det landsmøte i Nei til EU og allerede nå er flere forberedende landsmøtekomiteer i gang med arbeidet og ønsker å få innspill fra fylkeslag, lokallag og medlemmer.

Jan Tore Knoff valgt til ny leder i Hedmark Nei til EU

06. mai 2024

På årsmøtet i Hedmark Nei til EU lørdag 5. mai, ble Jon Tore Knoff valgt til ny leder. Han etterfølger Harald Dyrkorn som leder.

Gå med Nei til EU 1. mai!

26. april 2024

1. mai markerer arbeidernes dag og Nei til EU samles over hele landet for å vise styrke og solidaritet i kampen for sosial rettferdighet.