Nei til EUs stand under Arendalsuka 2023. Fra venstre Helge Thorbjørnsen, Rolf-Arne Nicolaisen, Ingrid Skårmo og Olaf Bakke.

Takk for i år, Arendalsuka 

Nei til EU takker for seg etter en givende Arendalsuke, med spennende debatter og interessante samtaler på stand.  

Blant om lag 1700 stands sto tillitsvalgte i Nei til EU fra Aust- og Vest-Agder og tillitsvalgte fra Ungdom mot EU i et viktig ærend – å synliggjøre organisasjonen en uke i strekk. 

Blant de tillitsvalgte står Helge Thorbjørnsen og Ingrid Skårmo. De har begge stått på stand under Arendasluka i mange år, og de siste tre årene har de holdt fortet for Nei til EU, med iver og engasjement. 

Helge vet godt hva han syns er den viktigste saken å snakke med folk om. 

– Den viktigste saken for meg å snakke om er alternativer til EØS-avtalen. Det er mange som er for avtalen, spesielt innenfor fagbevegelsen. De er redde for at de ikke får solgt varene sine uten avtalen. Vi må få frem alternativene til EØS, og vise at vi har en alternativ handelsavtale som gjelder om vi går ut. 

Ingrid er spesielt opptatt av å trekke frem hvor dyktige ungdommen er. 

– Det er gøy å se ungdommen i arbeid. De er taleføre og flinke. Det gjør meg trygg på framtida til bevegelsen. 

Både Ingrid og Helge liker godt å stå på stand og møte folk, og Helge har gjort seg noen tanker om hvem som kommer innom stand. 

– Det er litt sånn at de som er enige med oss kommer bort og snakker, de som er uenige med oss kikker på standen for så å gå videre. Det er få tvilere som kommer innom, men det er uansett viktig at vi viser at det er liv i organisasjonen. 

Han merker stor forskjell bare på få år hvordan folk møter Nei til EU på stand. 

– Før fikk vi mer folk som spurte om vi fortsatt eksisterer, men nå som folk kjenner strømprisene og politikken på lommeboka ser vi at folk er mer engasjerte. 

Nei til EU takker for i år, og i gleder oss til neste år. 

Stort bilde i toppen: Nei til EUs stand under Arendalsuka 2023. Fra venstre Helge Thorbjørnsen, Rolf-Arne Nicolaisen, Ingrid Skårmo og Olaf Bakke. (Foto: Sindre Humberset )

reLATERT

Se alle arrangementer

Nei til EU søker politisk rådgiver

08. sep. 2023

Nei til EU søker politisk rådgiver i 100 % fast stilling. Søknadsfrist er 19. oktober 2023.

Folkestyreutvalget utreder EØS-avtalen og alternativer

13. juni 2023

Nei til EUs folkestyreutvalg er i full gang med å utrede konsekvenser av EØS-avtalen og alternativer til dagens avtale. Utvalget skal levere en rapport mot slutten av året, samt temanotater underveis i arbeidet.

Gunn Bodil Mathisen valgt til ny leder i Finnmark Nei til EU

26. mai 2023

På årsmøtet som ble avholdt 25. mai ble Gunn-Bodil Mathisen fra Bjørnevatn valgt som ny leder i Finnmark Nei til EU.

Strøm og landbruk i Heidal

12. mai 2023

Flotte omgivelser og gode diskusjoner når Sel og Heidal Nei til EU inviterte til åpent møte på tradisjonsrike Øvre Aaseng gard.

Ny leder i Nord-Trøndelag Nei til EU

03. mai 2023

Jon Olav Forbord ble valgt til ny leder for Nord-Trøndelag Nei til EU på fylkesårsmøtet 25. mars 2023. 

Nytt styre

28. april 2023

Styret i Østfold Nei til EU 2023

310 nye medlemmer på en uke

27. april 2023

– Midtveis i kampanjeperioden er vi på veldig god vei til å nå målet for vervekampanjen, sier verveansvarlig Karl-Sverre Holdal. 

Pangstart for vervekampanjen

20. april 2023

Nei til EUs vervekampanje har starta veldig bra med 105 nye medlemer etter to dagar verving, seier verveansvarlig Karl-Sverre Holdal. 

Møre og Romsdal Nei til EU ruster opp med gigantstyre

19. april 2023

Nei til EU i Møre og Romsdal har hatt fylkesårsmøte i Ålesund, 15 april, og vedtatt å trappe opp kampen mot EØS avtalen. Nå er planen å øke informasjonen om hva EØS-avtalen har medført, og også finne fram til yngre grupper som må nås gjennom nye kanaler. Du kan lese mer i hele artikkelen.

Åpent møte og årsmøte i Oslo Nei til EU ble avholdt 15. februar 2023

12. april 2023

Møtene ble arrangert på Hovedbiblioteket i møterom «Nøklevann».  På det åpne møtet var det 32 personer til stede. 

NtEUs Landsmøte 11.-13.11. Clarion Oslo Airport, Gardermoen.  

28. mars 2023

Oslo Nei til EU deltok med full delegasjon på landsmøtet, dvs. 7 delegater: Delegasjonsleder, Andreas Tharaldsen. Delegater, Lill Fanny Sæther, Berit Hein Moen, Vilde Dalen Andresen, Dag H. Berg, Paul F. Dietrichson og Arnfinn Schjalm. Delegasjonen besto av både nye og erfarne delegater og fungerte veldig bra, det var god stemning og samarbeidet gikk veldig fint. 

Jostein har skrive historia om EU-kampen i Gloppen

24. mars 2023

– Den viktigaste saka for Nei til EU no er energipolitikken. Vi har ikkje lenger lov til å drive med eigen energipolitikk, seier Jostein Hansen. Han har gitt ut bok om historia til EU-kampen i Gloppen kommune.