Nei til EUs stand under Arendalsuka 2023. Fra venstre Helge Thorbjørnsen, Rolf-Arne Nicolaisen, Ingrid Skårmo og Olaf Bakke.

Takk for i år, Arendalsuka 

Nei til EU takker for seg etter en givende Arendalsuke, med spennende debatter og interessante samtaler på stand.  

Blant om lag 1700 stands sto tillitsvalgte i Nei til EU fra Aust- og Vest-Agder og tillitsvalgte fra Ungdom mot EU i et viktig ærend – å synliggjøre organisasjonen en uke i strekk. 

Blant de tillitsvalgte står Helge Thorbjørnsen og Ingrid Skårmo. De har begge stått på stand under Arendasluka i mange år, og de siste tre årene har de holdt fortet for Nei til EU, med iver og engasjement. 

Helge vet godt hva han syns er den viktigste saken å snakke med folk om. 

– Den viktigste saken for meg å snakke om er alternativer til EØS-avtalen. Det er mange som er for avtalen, spesielt innenfor fagbevegelsen. De er redde for at de ikke får solgt varene sine uten avtalen. Vi må få frem alternativene til EØS, og vise at vi har en alternativ handelsavtale som gjelder om vi går ut. 

Ingrid er spesielt opptatt av å trekke frem hvor dyktige ungdommen er. 

– Det er gøy å se ungdommen i arbeid. De er taleføre og flinke. Det gjør meg trygg på framtida til bevegelsen. 

Både Ingrid og Helge liker godt å stå på stand og møte folk, og Helge har gjort seg noen tanker om hvem som kommer innom stand. 

– Det er litt sånn at de som er enige med oss kommer bort og snakker, de som er uenige med oss kikker på standen for så å gå videre. Det er få tvilere som kommer innom, men det er uansett viktig at vi viser at det er liv i organisasjonen. 

Han merker stor forskjell bare på få år hvordan folk møter Nei til EU på stand. 

– Før fikk vi mer folk som spurte om vi fortsatt eksisterer, men nå som folk kjenner strømprisene og politikken på lommeboka ser vi at folk er mer engasjerte. 

Nei til EU takker for i år, og i gleder oss til neste år. 

Stort bilde i toppen: Nei til EUs stand under Arendalsuka 2023. Fra venstre Helge Thorbjørnsen, Rolf-Arne Nicolaisen, Ingrid Skårmo og Olaf Bakke. (Foto: Sindre Humberset )

reLATERT

Se alle arrangementer

Protokoll fra fylkesårsmøtet i Buskerud Nei til EU 2024

19. mars 2024

Fylkesårsmøtet i Buskerud Nei til EU 2024 ble avholdt på Kongsberg 9. mars 2024. Her finner du protokollen fra årsmøtet.

Vedtekter Buskerud Nei til EU

18. mars 2024

Buskerud Nei til EUs vedtekter ble sist endret på årsmøtet i mars 2024.

Vel møtt til årsmøte i ditt fylkeslag! 

22. feb. 2024

Nei til EUs fylkeslag er nå i gang med gjennomføring av årsmøter.  

Minneord Paul Magnus Gamlemshaug 

15. feb. 2024

Den 6. februar fikk vi den triste beskjeden at vår venn og kollega i Aust-Agder Nei til EU, Paul Magnus Gamlemshaug, var gått bort. 

Eva Johanne Heir til minne

08. feb. 2024

Eva døde 21. januar seks dager før hun ville fylt 81 år, etter et langt liv i politikken og innsats i Oslo Nei til EU. 

Peter Ørebech (1948–2024) 

16. jan. 2024

En juridisk tungvekter for nasjonal suverenitet har gått bort. 

Oppsummering av klimakonferanse 14. oktober 2023

20. des. 2023

Oslo Nei til EU, Akershus Nei til EU, Grünerløkka Nei til EU og Ungdom mot EU arrangerte gratis, åpen klimakonferanse lørdag 14. oktober 2023 i Thon Hotel Opera.

Kvinnekonferanse om helse og fattigdom

19. des. 2023

Nei til EUs kvinnekonferanse 2023 ble arrangert 11. november på Røde kors konferansesenter i Oslo. Det var 42 påmeldte og hovedtema var «Pusher EU dårlig helse og fattigdom?» 

Medlemsbrev fra Vesterålen og Lødingen Nei til EU

24. nov. 2023

Kjære medlemmer i Nei til EU. Vi i styret for Vesterålen og Lødingen Nei til EU takker dere for at dere er medlemmer i organisasjonen. . Uten dere, ingen organisasjon som kan ha tilsatt folk som følger med på alle direktiver som kommer inn i norske lover gjennom EØS.

Vedsalg og medlemstilbud

17. nov. 2023

Bli med i kampen mot høye strømpriser. Rogaland Nei til EU har et tilbud til deg som vil bli medlem, eller om du trenger ved og vil støtte oss i vårt arbeid i Rogaland Nei til EU

– Utenfor EU har Norge en større grad av kontroll over matproduksjonen

27. okt. 2023

Utfordringer for landbruket i EU, matforsyning og genredigering var tema for årets landbrukspolitiske konferanse. Nå kan du se hele konferansen i opptak.

Protokoll fra fylkesårsmøtet i Buskerud Nei til EU 2023

08. okt. 2023

Fylkesårsmøtet i Buskerud Nei til EU 2023 ble avholdt i Folkets Hus i Drammen 25. mars 2023. Her finner du protokollen fra årsmøtet med uttalelsen som ble vedtatt.