Gatekunstverk mot Acer

Den anonyme gatekunstneren AFK har enda en gang pyntet Bergen med veggmalerier. Denne gangen er temaet EU, EØS og Acer-saken.

AFK samarbeider her med kunstneren Slava Nemes Matisic, som går under navnet Nemes. Kunstverket kan ses i Bryggesporden, området mellom Vetrlidsallmenningen, Kong Oscars gate, Torget og Bryggen.

– Bygget er gammelt og vi ville at det skulle passe med omgivelsene. Dette skriker ikke, men glir inn, sier Nemes til Bergensavisen 8. mai.

Veggmaleriet viser en kvinne med en laks i hendene. Under henne fosser det ut fra et norsk vannkraftverk. Sammen med det fossende vannet, ender laks i kloakken som er omringet av stjernene man kjenner fra EU-flagget.

– Det er en referanse til ACER-saken, og hvordan EU sniker seg rundt EØS-avtalen og inn på Norge. Vi liker ikke tanken på det, forteller Nemes og fortsetter:

– Derfor passer bildene sammen. Det går på handel i gamle dager, men også handel i disse dager – altså det politiske rundt ACER, sier Nemes til Bergensavisen.

Stort bilde: Faksimile fra Bergensavisen 8. mai 2018.

reLATERT

Se alle arrangementer

Vi har samlet inn en halv million. Gi et bidrag du også!

16. mai 2018

– Jeg utfordrer alle mer eller mindre gode venner og allierte i denne kampen til å bidra, sier Boye Ullmann. Denne uken har innsamlingen til Acer-søksmål passert en halv million kroner!

Uka som gikk: Presser gjennom ny EU-tilpasning i hastemodus

09. mai 2018

Stortinget haster gjennom EUs personvernregler og utenriksministeren til ha enda tettere forsvarssamarbeid med EU.

Vett 1 2018: EØS setter suvereniteten i spill

04. mai 2018

Energibyrået ACER, jernbanebyrået ERA, EUs finanstilsyn og andre konstitusjonelle krumspring.

Uka som gikk: Personvern underlagt EU

04. mai 2018

Regjeringen har hastverk med å knytte Norge til nok et EU-byrå, men advarer mot at EU skal gi finanstilsynet enda mer myndighet - etter å ha knyttet Norge til finansbyråene med like stort hastverk.

Ap har ikke sikret nasjonal styring av energien

04. mai 2018

Arbeiderpartiets Acer-avtale med regjeringen: – Acer-avtalen oppfyller ikke Aps forutsetninger og begrenser ikke EU-makt i Norge, sier Kathrine Kleveland.

Klar for nye kamper

03. mai 2018

Velkommen som medlem om du er en av de over 2000 nye medlemmene Nei til EU har fått siden nyttår! Vi vil du skal føle det meningsfylt å være med i en av landets viktigste politiske organisasjoner, enten du vil være aktiv medlem eller støttemedlem.

ACER: stø kampen mot grunnlovsbrotet!

03. mai 2018

Nei til EU held fram kampen mot ACER, og stemner myndighetene for grunnlovsbrot, skriv Leiv Olsen i dette innlegget.

Et nei til ACER vil bli møtt med jubel i den norske befolkningen

02. mai 2018

Denne artikkelen stod på trykk i den islandske avisen Fréttablaðið 27. april. Avisen når hele nitti prosent av islendingene.

Bergen Nei til EU på 1. mai 2018

01. mai 2018

Bergen Nei til EU deltok på 1. mai i Bergen med parola "Nei til Acer - Ja til råderett over kraften vår".

Bla opp for suvereniteten

30. april 2018

Bidra til Nei til EUs innsamling til Acer-søksmål: Stopp suverenitetsavståelse til EU! Nei til EU vil ha en rettslig prøving av Acer-vedtaket.

Uka som gikk: NRK fikk kritikk for Acer-dekningen

27. april 2018

Kringkastingsrådet behandlet de nesten 700 klagene på NRKs dekning av Acer. Innsamlingen til søksmål for å prøve suverenitetsavståelsen til Acer fortsetter med full styrke.

Nordland slo an tonen i ACER-saken

27. april 2018

Nordland Nei til EU gjennomførte et godt fylkesårsmøte i Bodø lørdag 21. april på hotell Nordlys.