Ivrig diskusjon i pausen på stabssamlingen 25. juni. Fra venstre: Marte Gjestvang Olimb, Roy Pedersen, Heidi Larsen, John Øyslebø og Einar Frogner.

Kunnskapspåfyll og motivasjon for staben og AU

24. og 25. juni var arbeidsutvalget og staben i Nei til EU samlet for første gang siden januar 2020. Her fikk vi ny kunnskap og ble motivert før en hektisk og spennende høst.   

Et viktig punkt på samlingen var gjennomgangen av hva stortingskandidatene og partiene mener om EU og EØS. Utredningsleder Morten Harper gikk gjennom kandidatundersøkelsen og stortingsprogrammene og hva de kan si oss om det stortinget som blir valgt i høst.    

Linn Herning fra organisasjonen «For velferdsstaten» holdt en spennende innledning om EØS og offentlig sektor og hvordan EØS-avtalen påvirker offentlig sektor i Norge.  

Hvordan blir Nei til EU oppfattet utenfra?  

Et hovedtema under samlingen var hvordan Nei til EU kommuniserer og hvordan vi blir oppfattet utenfra. For å komme med et perspektiv på det hadde Nei til EU invitert Benedikte Pryneid Hansen, partisekretær i Rødt. Hun gjorde seg noen tanker om Nei til EU.  

Ne til EU-leder Roy Pedersen ledet forsamlingen i en gjennomgang av hva de mener er Nei til EUs styrker, svakheter, muligheter og trusler. Før Magnus Marsdal, forfatter og leder av Manifest, innledet om Nei til EUs kommunikasjon og hvordan vi kan manøvrere i det politiske landskapet. 

Stort bilde i toppen: Ivrig diskusjon i pausen på stabssamlingen 25. juni. Fra venstre: Marte Gjestvang Olimb, Roy Pedersen, Heidi Larsen, John Øyslebø og Einar Frogner. (Foto: Sindre Humberset)

reLATERT

Se alle arrangementer

Feiret folkets nei med teater og jazz

19. sep. 2022

Trønderne feiret 50-årsjubileet for nei-sidens seier i folkeavstemningen i 1972 på forskudd med teater, jazz og EU-kampens historie.

Medlems- og organisasjonsrådgiver (100 %) 

07. sep. 2022

Nei til EU søker engasjert organisasjonsrådgiver med ansvar for medlemsregister og vervetiltak i 100 % stilling. 

Oddvar Skre til minne

05. juli 2022

Me har ikkje berre mista eit verdfullt medlem i fylkesstyret, me kjenner alle på at me og har mista ein god ven, ein god samtalepart. Me vil takka Oddvar for ein formidabel innsats i Hordaland Nei til EU, og me kjenner på sorg og sakn.

Sommercupen 2022

22. juni 2022

I begynnelsen av juni braket det løs med den store sommercupen 2022!

Nei til EU med lederskifte

23. mai 2022

Nåværende leder Roy Pedersen i Nei til EU har bedt om avløsning. Valgkomiteen, ledet av Heming Olaussen, har nå oppgaven med å få på plass ny leder, som skal velges på organisasjonens landsmøte i november.

Nei til EU tar avstand fra Steigan.no 

10. mai 2022

Nei til EU tar avstand fra Steigan.no fordi nettstedet sprer konspirasjonsteorier, vaksinedesinformasjon, antisemittisme og unnskyldninger for Russlands invasjon av Ukraina.

Ny grafisk profil for Nei til EU

19. april 2022

Nå tar Nei til EU i bruk en ny logo og en ny grafisk profil. Profilen er utarbeidet av Von kommunikasjon, og vi gleder oss til å vise fram en ny side av Nei til EU. 

Årsmøter og strømpriser

17. april 2022

Både Buskerud Nei til EU og Drammen Nei til EU har avholdt sine årsmøter. Vi kunne vært langt flere. Oppmøte er et problem. Ikke bare for Nei til EU, men for organisasjonslivet over hele landet. Demokrati krever at folk engasjerer seg og stiller opp. Hva må til?

Nytt styre i Møre og Romsdal Nei til EU

11. april 2022

Jan David Anti er valgt til ny leder i Møre og Romsdal Nei til EU. Han er bygningsarbeider, opprinnelig fra Karasjok, men nå bosatt i Kristiansund.

Rogaland Nei til EU til kamp mot ACER

15. feb. 2022

Amina Ødegaard Prestbakk ble gjenvalgt på årsmøtet i Rogaland Nei til EU den 12. februar. Årsmøtet vedtok følgende uttalelse:

Oppland Nei til EU - Årsmøtedokumenter 2022

26. jan. 2022

Oppland Nei til EU avholder årsmøte lørdag 12. februar kl. 11.00 Møtet avholdes digitalt på Teams

Medlemsavis desember 2021

17. des. 2021

Solsnu – en julehilsen fra sjefsnissen!