Ivrig diskusjon i pausen på stabssamlingen 25. juni. Fra venstre: Marte Gjestvang Olimb, Roy Pedersen, Heidi Larsen, John Øyslebø og Einar Frogner.

Kunnskapspåfyll og motivasjon for staben og AU

24. og 25. juni var arbeidsutvalget og staben i Nei til EU samlet for første gang siden januar 2020. Her fikk vi ny kunnskap og ble motivert før en hektisk og spennende høst.   

Et viktig punkt på samlingen var gjennomgangen av hva stortingskandidatene og partiene mener om EU og EØS. Utredningsleder Morten Harper gikk gjennom kandidatundersøkelsen og stortingsprogrammene og hva de kan si oss om det stortinget som blir valgt i høst.    

Linn Herning fra organisasjonen «For velferdsstaten» holdt en spennende innledning om EØS og offentlig sektor og hvordan EØS-avtalen påvirker offentlig sektor i Norge.  

Hvordan blir Nei til EU oppfattet utenfra?  

Et hovedtema under samlingen var hvordan Nei til EU kommuniserer og hvordan vi blir oppfattet utenfra. For å komme med et perspektiv på det hadde Nei til EU invitert Benedikte Pryneid Hansen, partisekretær i Rødt. Hun gjorde seg noen tanker om Nei til EU.  

Ne til EU-leder Roy Pedersen ledet forsamlingen i en gjennomgang av hva de mener er Nei til EUs styrker, svakheter, muligheter og trusler. Før Magnus Marsdal, forfatter og leder av Manifest, innledet om Nei til EUs kommunikasjon og hvordan vi kan manøvrere i det politiske landskapet. 

Stort bilde i toppen: Ivrig diskusjon i pausen på stabssamlingen 25. juni. Fra venstre: Marte Gjestvang Olimb, Roy Pedersen, Heidi Larsen, John Øyslebø og Einar Frogner. (Foto: Sindre Humberset)

reLATERT

Se alle arrangementer

Jan Otto Fiplingdal ny leder av Vefsna Nei til EU

07. sep. 2021

På årsmøtet i Vefsna Nei til EU på forsommerne ble Jan Otto Fiplingdal fra Trofors valgt til ny leder.

Kjell Arnestad er ny generalsekretær i Nei til EU 

01. sep. 2021

I dag 1. september tar Kjell Arnestad over for Thomas Haug som generalsekretær i Nei til EU.  

Fylkeslederne vil styrke Nei til EU for framtida 

27. aug. 2021

Stemningen var god da fylkeslederne i Nei til EU endelig fikk møtes igjen før første gang siden januar i fjor. 

Besøk Nei til EUs stand på Arendalsuka

16. aug. 2021

Nå er Arendalsuka 2021 i gang og det er stor tilstrømning av interesserte til Nei til EUs stand, som er åpen gjennom hele uken.

Nytt styre i fylkeslaget

04. juli 2021

Til ny fylkesleder i Buskerud Nei til EU er valgt Tom Ragnar Berg, Ringerike. Til ny nestleder er valgt Erik Borgar Sandvik, Drammen.

Standpunkt 2-2021

18. juni 2021

I dette nummeret kan du lese om Nei til EUs kandidatundersøkelse og gjennomgang av partiprogrammene. Det nye stortinget blir mer kritisk til EU og EØS.

Freydis Finnseth Jensen gjenvalgt som leder

07. juni 2021

Hele styret ble gjenvalgt da Vesterålen og Lødingen Nei til EU avviklet årsmøte 2. juni. Freydis Finnseth Jensen fortsetter som leder og har med seg styremedlemmer fra alle Vesterålskommunene og Lødingen.

Vedtekter for Nei til EU 

06. mai 2021

Vedtekter for Nei til EU.  Siste gang revidert på landsmøtet 2018 

​​​​​​​Plan for opplæring og gjennomføring av digitalt rådsmøte

05. mai 2021

Styret vedtok på styremøtet 20. april å gjennomføre rådsmøtet digitalt. Det ble på e-post noen dager etterpå avklart at rådsmøtet gjennomføres på én dag, lørdag 5. juni. 

Fra nabolag til regionlag

30. april 2021

Nei til EU har hatt aktive lag i Vesterålen og Lødingen rundt åra med folkeavstemninger mot medlemskapet i EU.

Fylkeslederne debatterer stortingsvalgkampanjen

12. april 2021

Fredag 16. april møtes fylkeslederne til møte på nett for å snakke om planene for Nei til EU i stortingsvalgkampen.

Nett-møte i fylkeslaga 

24. mars 2021

Webinar og nett-møte er ein praktisk og rimeleg måte å ha aktivitet når det er vanskeleg å møtes fysisk. Nei til EU sentralt kan hjelpe fylka med å få arrangert webinar.