Nei til EU tar avstand fra Steigan.no 

Nei til EU tar avstand fra Steigan.no fordi nettstedet sprer konspirasjonsteorier, vaksinedesinformasjon, antisemittisme og unnskyldninger for Russlands invasjon av Ukraina.

Vi oppfordrer tillitsvalgte til å avvikle sine eierinteresser i Mot Dag AS og ikke skrive for steigan.no

Nei til EU har lenge hatt en praksis hvor vi ikke videreformidler artikler fra denne og andre nettsteder med useriøst innhold. Høsten 2020 tok vi en beslutning om å kreve at steigan.no fjerner alt av innhold som kom fra Nei til EU, og å nekte bloggen å bruke vårt innhold. Det gjorde vi fordi innholdet på nettstedet er i strid med Nei til EUs verdigrunnlag. Vi kan ikke nekte nettstedet å sitere fra vårt stoff, men vi gir ikke tillatelse til slikt utover sitatretten.  

Når det gjelder Russlands invasjon av Ukraina, viser vi til disse artiklene og uttalelsene, som uttrykker Nei til EUs syn: 

Nei til EU kjemper for å forsvare folkestyre og suverenitet. Det er absolutte rettigheter og vi står i solidaritet med det ukrainske folk. Russlands invasjon kan ikke bortforklares.  

Nei til EU styres etter våre vedtekter og bærebjelker. Av vedtektene framgår bl.a. at «Medlemskap er uforenlig med enhver rasistisk aktivitet eller argumentasjon» og at «medlemmene verken representerer eller forplikter de organisasjonene der de har vært eller er aktive». Bærebjelkene og vedtektene er bindende for alle medlemmer, organisasjonsledd og tillitsvalgte.  

reLATERT

Se alle arrangementer

Nær 600 nye medlemmer hittil i år

05. mai 2022

Siden nyttår har Nei til EU fått nær 600 nye medlemmer, og bare de to siste ukene har vi registrert så mye som 200 nye medlemmer.

Har Ukrainakrigen vist at Norge nå må bli medlem av EU? 

21. april 2022

EU er fortsatt ikke en union på militærets område. Det er ikke EU, men de enkelte EU-land som avgjør både våpenforsyninger og hjelp til flyktninger.

Ny grafisk profil for Nei til EU

19. april 2022

Nå tar Nei til EU i bruk en ny logo og en ny grafisk profil. Profilen er utarbeidet av Von kommunikasjon, og vi gleder oss til å vise fram en ny side av Nei til EU. 

Folkestyre, ikke EU-styre

19. april 2022

Nei til EU jobber for et samfunn der vi er solidariske og der vi i fellesskap bestemmer. Vi krever folkestyre!

Årsmøter og strømpriser

17. april 2022

Både Buskerud Nei til EU og Drammen Nei til EU har avholdt sine årsmøter. Vi kunne vært langt flere. Oppmøte er et problem. Ikke bare for Nei til EU, men for organisasjonslivet over hele landet. Demokrati krever at folk engasjerer seg og stiller opp. Hva må til?

Nytt styre i Møre og Romsdal Nei til EU

11. april 2022

Jan David Anti er valgt til ny leder i Møre og Romsdal Nei til EU. Han er bygningsarbeider, opprinnelig fra Karasjok, men nå bosatt i Kristiansund.

EU-modellen mot Oslomodellen

05. april 2022

Arbeiderpartiets Raymond Johansen mener det trengs en ny debatt om norsk EU-medlemskap (Aftenposten 27. mars), vel vitende om at en EU-søknad ville sende Støre-regjeringen ut av kontorene.  

EU eller Europa

28. mars 2022

Trenger vi en ny EU-debatt når Europa blør?

Standpunkt 1-2022

11. mars 2022

I dette nummeret kan du lese om meningsmålingen som viser at 80 prosent av de som tar stilling vil at Norge melder seg ut av ACER. Nei til EU har samlet inn en million til anken.

Flere vil ha handelsavtale enn EØS

16. feb. 2022

Står oppslutningen om EØS for fall? En ny meningsmåling viser at det er flere som foretrekker en handelsavtale med EU enn EØS-avtalen.

Rogaland Nei til EU til kamp mot ACER

15. feb. 2022

Amina Ødegaard Prestbakk ble gjenvalgt på årsmøtet i Rogaland Nei til EU den 12. februar. Årsmøtet vedtok følgende uttalelse:

Om å rydde i EU-debatten

07. feb. 2022

Viktigere å endre EU – men enklere å endre Norge