Nyhavn. Fra Wikimedia

Folkebevægelsen mod EU trenger din hjelp

Nei til EUs søsterorganisasjon i Danmark, Folkebevægelsen mod EU, vil igjen stille til valg til EU-parlamentet i 2024 etter en periode utenfor.

– Jeg er rigtig glad for beslutningen. Der er er brug for en saglig og handlekraftig EU-modstand. Det mener jeg, vi har bedre mulighed for at yde, hvis vi også sidder i EU-parlamentet. Hvis vi er tæt på beslutningsprocesserne i Bruxelles, kan vi bedre oplyse danskerne og råbe vagt i gevær over for EU og derfor stiller vi op i 2024, sier Susanna Dyre-Greensite, leder i Folkebevægelsen.

Nei til EU har bevilget 12 000 kr til valgkampanjen. Folkebevægelsen står overfor en stor oppgave, for det må samles inn 70 000 underskrifter for å få lov til å stille liste.

Arbeidsutvalget i Nei til EU oppfordrer både fylkeslag og enkeltmedlemmer til å bidra økonomisk eller praktisk.

Økonomiske bidrag kan sendes til Folkebevægelsen mod EU, Lyngbyvej 42, 2100 København Ø. SWIFT: DK31 9860 00000 25100 og BIC FOSPDK21 (utenlandsoverføring), eller du kan betale en gave med kort her.

Bidrag vil spesielt kunne styrke annonsering i media, noe som er viktig når man må samle inn så mange underskrifter.

Skal du til Danmark, er Folkebevægelsen glade for også praktisk hjelp i valgkampanjen. Det har vi fra Nei til EU gjort før, og kanskje det blir et hyggelig innslag i ferien? Kontaktinfo finner du her.

Vi vil også gratulere Folkebevægelsen mod EU med 50-årsjubileet som de skal feire i april!

Stort bilde i toppen: Nyhavn. Fra Wikimedia (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en)

reLATERT

Se alle arrangementer

Besøk av danske nei-venner

08. okt. 2019

Folkebevægelsen mod EU har i mange år vært nære allierte i kampen mot EU som union og mot konkrete konsekvenser av henholdsvis EU- og EØS-medlemskap.

Ungdom mot EU hjelper danske Folkebevægelsen mod EU

23. mai 2019

Fem unge norske EU-motstandere har tatt veien til Danmark for å føre kampanje for Folkebevægelsen mod EU.

Peter Ørebech debatterte Acer på Island

01. nov. 2018

I oktober var jusprofessor Peter Ørebech fra Universitetet i Tromsø på Island, der han ble intervjuet av radio og TV, og holdt innledning på Universitetet.

– En nordisk motstander­ i EU gjør en forskjell

10. sep. 2018

I mai 2019 er det valg til EU-parlamentet. Det er et viktig valg for den skandinaviske, ja for hele den nordiske EU-motstanden.