Nyhavn. Fra Wikimedia

Folkebevægelsen mod EU trenger din hjelp

Nei til EUs søsterorganisasjon i Danmark, Folkebevægelsen mod EU, vil igjen stille til valg til EU-parlamentet i 2024 etter en periode utenfor.

– Jeg er rigtig glad for beslutningen. Der er er brug for en saglig og handlekraftig EU-modstand. Det mener jeg, vi har bedre mulighed for at yde, hvis vi også sidder i EU-parlamentet. Hvis vi er tæt på beslutningsprocesserne i Bruxelles, kan vi bedre oplyse danskerne og råbe vagt i gevær over for EU og derfor stiller vi op i 2024, sier Susanna Dyre-Greensite, leder i Folkebevægelsen.

Nei til EU har bevilget 12 000 kr til valgkampanjen. Folkebevægelsen står overfor en stor oppgave, for det må samles inn 70 000 underskrifter for å få lov til å stille liste.

Arbeidsutvalget i Nei til EU oppfordrer både fylkeslag og enkeltmedlemmer til å bidra økonomisk eller praktisk.

Økonomiske bidrag kan sendes til Folkebevægelsen mod EU, Lyngbyvej 42, 2100 København Ø. SWIFT: DK31 9860 00000 25100 og BIC FOSPDK21 (utenlandsoverføring), eller du kan betale en gave med kort her.

Bidrag vil spesielt kunne styrke annonsering i media, noe som er viktig når man må samle inn så mange underskrifter.

Skal du til Danmark, er Folkebevægelsen glade for også praktisk hjelp i valgkampanjen. Det har vi fra Nei til EU gjort før, og kanskje det blir et hyggelig innslag i ferien? Kontaktinfo finner du her.

Vi vil også gratulere Folkebevægelsen mod EU med 50-årsjubileet som de skal feire i april!

Stort bilde i toppen: Nyhavn. Fra Wikimedia (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en)

reLATERT

Se alle arrangementer

Verden er større enn EU 

06. juni 2023

Et Norden fristilt fra EU er vårt langsiktige mål. For miljøets skyld.  

Fritt vilt

27. mars 2023

De omstridte gruveprosjektene ved Repparfjorden i Finnmark og Førdefjorden er trolig bare begynnelsen når EU ser nordover etter nye råvarer.

Besøk av danske nei-venner

08. okt. 2019

Folkebevægelsen mod EU har i mange år vært nære allierte i kampen mot EU som union og mot konkrete konsekvenser av henholdsvis EU- og EØS-medlemskap.

Ungdom mot EU hjelper danske Folkebevægelsen mod EU

23. mai 2019

Fem unge norske EU-motstandere har tatt veien til Danmark for å føre kampanje for Folkebevægelsen mod EU.

Peter Ørebech debatterte Acer på Island

01. nov. 2018

I oktober var jusprofessor Peter Ørebech fra Universitetet i Tromsø på Island, der han ble intervjuet av radio og TV, og holdt innledning på Universitetet.

– En nordisk motstander­ i EU gjør en forskjell

10. sep. 2018

I mai 2019 er det valg til EU-parlamentet. Det er et viktig valg for den skandinaviske, ja for hele den nordiske EU-motstanden.