Albert og Elise spilte på kvinnekonferansen i 2023.

Kvinnekonferanse om helse og fattigdom

Nei til EUs kvinnekonferanse 2023 ble arrangert 11. november på Røde kors konferansesenter i Oslo. Det var 42 påmeldte og hovedtema var «Pusher EU dårlig helse og fattigdom?» 

Kvinneutvalget og deltagerne oppsummerte at det var en veldig fin og lærerik konferanse, hvor det kom fram mye nytt for de fleste, og at det er verdifullt å møtes for å knytte nye kontakter.

Konferansen hadde følgende innledere: 

Bente Tømmerdal om fattigdom i Norge, pluss litt om situasjonen i EU. Bente holdt et flott, tankevekkende og personlig innlegg, som satte sitt preg på forsamlingen. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kvinnekonferansen Lill.jpeg
Lill Fanny Sæther snakket om boken «Hvordan min mor overlevde Holocaust».

Helene Bank skulle opprinnelig holde innlegg om fattigdom i EU, men hun hadde dessverre forfall. Lill Fanny Sæther steppet inn i stedet for Helene, og holdt et innlegg om noe helt annet, nemlig sin bok, «Hvordan min mor overlevde holocaust». Dette var også tankevekkende og lærerikt. 

Ann-Selena Lidenskov Cailloux, Folkebevægelsen mod EU, Danmark holdt innlegg om utfordringer mht. kvinnehelse og fødetilbud i Danmark og i EU. Det var et veldig nært og personlig innlegg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Aurora Eck Nilsen på talerstolen
Aurora Eck Nilsen på talerstolen

Etter lunsj holdt det politiske folkemusikkbandet fra Bergen, Albert og Elise, et forrykende musikalsk innslag, med nye og gamle radikale låter om kvinner. De ga oss flere av sine LP-plater som en gave.

Margaret Eide Hillestad, leder Oslo Senterkvinner, holdt et lærerikt innlegg om EUs helseunion i historisk perspektiv, inkludert utfordringer relatert til pandemien.

Aurora Eck Nilsen, SVs kvinneutvalg, holdt et innlegg om kvinners helse og helsetilbud, og SVs syn på EUs helseunion og Kvinnehelseutvalgets innstilling. 

Som en overraskelse ble teaseren til filmen, Bunadsgeriljaen, vist. Vi fikk tilbud om dette fra Synne Seltveit, i Fenris film, Filmen vises på Oslo kinoene fra uke 47. 

25. november var det FNs internasjonale dag om vold mot kvinner. Derfor gjennomførte vi en plakat-aksjon sammen med deltagerne på kvinnekonferansen, hvor deltagerne skrev slagord mot vold mot kvinner på plakater og ble fotografert med plakatene. Disse ble lagt ut på Nei til EUs Facebook-side med mulighet for å like og dele.

Etter konferansen deltok noen av deltagerne på felles middag på La Villa. Dette var en veldig hyggelig avslutning på konferansen.

Stort bilde i toppen: Albert og Elise spilte på kvinnekonferansen i 2023. (Foto: Lill Fanny Sæther)

reLATERT

Se alle arrangementer

Årsmøte i Nord-Trøndelag Nei til EU

18. april 2024

Det ble få endringer i sammensettinga av styret i NT Nei til EU på årsmøtet den 19. mars. Ny i styret ble Anita Dahl, mens det ble gjenvalg av de styremedlemmene og varamedlemmene som var på valg. Jon Olav Forbord ble gjenvalgt som leder.

Helseunion og ACER med Morten Harper

03. april 2024

Se opptak av Sør-Trøndelag Nei til EUs åpne møte på Litteraturhuset i Trondheim 10. januar 2024 med Morten Harper.

Protokoll fra fylkesårsmøtet i Buskerud Nei til EU 2024

19. mars 2024

Fylkesårsmøtet i Buskerud Nei til EU 2024 ble avholdt på Kongsberg 9. mars 2024. Her finner du protokollen fra årsmøtet.

Vedtekter Buskerud Nei til EU

18. mars 2024

Buskerud Nei til EUs vedtekter ble sist endret på årsmøtet i mars 2024.

Eline Ødegård Prestbakk holdt appell på 8. mars i Sandnes

14. mars 2024

Den internasjonale kvinnedagen, 8. mars, ble feiret i Sandnes på Hotell Residence, og Rogaland Nei til EUs Eline Ødegård Prestbakk holdt appell.

Vel møtt til årsmøte i ditt fylkeslag! 

22. feb. 2024

Nei til EUs fylkeslag er nå i gang med gjennomføring av årsmøter.  

En stille pandemi

21. feb. 2024

Passer prioriteringene i EUs helseunion med utfordringene for norsk beredskap?

Minneord Paul Magnus Gamlemshaug 

15. feb. 2024

Den 6. februar fikk vi den triste beskjeden at vår venn og kollega i Aust-Agder Nei til EU, Paul Magnus Gamlemshaug, var gått bort. 

Del 7 Beredskap i en urolig tid

12. feb. 2024

Denne delen omhandler fire områder innen beredskap: mat, transport, helse og energi.

Peter Ørebech (1948–2024) 

16. jan. 2024

En juridisk tungvekter for nasjonal suverenitet har gått bort. 

Ja til vaksiner og selvråderett på helseområdet

03. jan. 2024

Helse bør styres av norske politikere, men det utelukker ikke samarbeid med andre land.

Oppsummering av klimakonferanse 14. oktober 2023

20. des. 2023

Oslo Nei til EU, Akershus Nei til EU, Grünerløkka Nei til EU og Ungdom mot EU arrangerte gratis, åpen klimakonferanse lørdag 14. oktober 2023 i Thon Hotel Opera.