Vi blir flere!

Nei til EU har flere medlemmer i 2018 enn i 2017 og kan med det skilte med medlemsframgang i året som gikk.

Det er ingenting som gleder et organisasjonsmenneske som meg mer enn det! Medlemmene er ryggraden i Nei til EU, og en sterk medlemsmasse er avgjørende for at vi fortsatt skal kunne påvirke norsk politikk.

Medlemsframgang kommer ikke av seg selv. Det skyldes at vi har en solid organisasjon i bunn, og at vi gjennom politiske saker viser hvorfor Nei til EU er viktig og hva et medlemskap betyr for de sakene vi jobber med.

Og så skyldes det at vi er flinke til å verve og spørre folk om de har lyst til å bli medlem i Nei til EU.

Nå handler det om å ta godt imot disse nye medlemmene. Ring dem og hør hva de er opptatt av, invitér dem på møte og hør hva de har å si og tilby dem en plass i vår organisasjon. På den måten kan vi bidra til at de blir en viktig ressurs for Nei til EU i mange år framover.

2019 blir ikke et mindre viktig år enn 2018 for Nei til EU. Acer-søksmålet skal mest sannsynlig behandles i tingretten, EØS-debatten vil fortsette, Storbritannia skal forlate EU, og det er 25 år siden folkets nei i 1994. Dette er gode anledninger som vi skal bruke til å fortsette å bygge Nei til EU til å bli en enda mer solid organisasjon.

Samtidig var landsmøtet tydelig på at vi må jobbe for å bli en mer mangfoldig organisasjon. Vi må i årene framover henvende oss til unge voksne for å engasjere dem i kampen mot norsk EU-medlemskap og få dem til å engasjere seg i Nei til EU. Organisasjonsbygging er hardt arbeid, og det fortsetter i 2019.

reLATERT

Se alle arrangementer

Hordaland Nei til EU: Vil ha fleire lokallag og fleire medlemer

04. jan. 2019

Hordaland Nei til EU vil ha fleire medlemer og fleire aktive lokallag. Fylkeslaget vil også skape ei sosial ramme rundt arbeidet.

Nei til EU hadde medlemsvekst i 2018!

04. jan. 2019

I 2018 gjekk medlemstalet opp, etter fleire år med nedgang. – Vi treng framleis fleire unge, og vi treng kvinner, seier generalsekretær Thomas Haug.

God jul og godt nytt år fra Nei til EU!

21. des. 2018

Nei til EU ønsker deg og dine en god jul og et godt nytt år. Vi tar nå juleferie og er tilbake 2. januar 2019.

Aktivisten: Reidun Berntsen Heggen

20. des. 2018

Standpunkt vil bli betre kjend med aktivistar og tillitsvalde. I dette nummeret presenterer vi Reidun Berntsen Heggen.

Standpunkt 1-2019

12. des. 2018

I dette nummeret av Standpunkt kan du lese om at debatten om EØS-avtalen har tatt en ny vending etter vedtaket i Fellesforbundets største avdeling, og kravet om ny EØS-utredning fra SV.

– Vi trenger unge, og vi trenger kvinner

30. nov. 2018

– Medlemsmassen er ryggraden i Nei til EU. Vi trenger medlemmer for å ha en fortsatt aktiv grasrot, sier generalsekretær Thomas Haug.

Nei til EUs arbeidsplan 2019–2020

15. nov. 2018

Her er Nei til EUs nye arbeidsplan for perioden 2019 til 2020.

Kathrine Kleveland gjenvalgt som leder i Nei til EU

11. nov. 2018

Nei til EUs landsmøte 2018 har gjenvalgt Kathrine Kleveland som leder i Nei til EU. Med seg som nestledere får hun Olaf Gjedrem og Idar Helle. Birte Usland er nytt medlem i Nei til EUs arbeidsutvalg.

Program

01. nov. 2018

Rammeprogram for Nei til EUs landsmøte, oppdatert 1. november 2018

Kathrine Kleveland tar gjenvalg som leder

31. okt. 2018

Nei til EUs landsmøte 9.–11. november: Valgkomiteen har innstilt på at Kathrine Kleveland fortsetter som leder av Nei til EU for en ny toårsperiode.

Nytt Nei til EU-lag i Vesterålen og Lødingen

24. okt. 2018

Etter forespørsler fra enkeltmedlemmer i regionen og fra enkeltlag, er lagene i regionen samt Lødingen samla til ett lag, Vesterålen og Lødingen Nei til EU.

Årsmøte i Troms Nei til EU

20. okt. 2018

Troms Nei til EU holdt årsmøte i Tromsø 20. oktober. I tillegg til behandlingen av vanlige årsmøtesaker holdt Helle Hagenau et innlegg der hun kom inn på ulike tema, slik som Ut av EØS, Brexit, ACER-søksmål, jernbanepakke 4, ESAs overprøving av bestemmelser i verftsoverenskomsten samt EØS som tema i valgkampen i 2019.