Roy, Brexit og Nexit

Roy Pedersen holdt et inspirerende foredrag på Buskerud Nei til EU sitt åpne møte, som ble avholdt i forkant av fylkeslagets årsmøte. Tone og Jan Jansen deler noen personlige betraktninger og bilder.

Hei dere tilstedeværende og andre - her kommer noen bilder fra det vellykka åpne møtet igår. Dessverre ble noen bilder så uklare eller ikke noe av - hvis ikke alle finner seg sjøl.

Vi takker gode Roy for et svært interessant og tankevekkende innlegg - hva med Nexit etter Brexit - strategisk tenkning og handling.Med dyp kunnskap om fagbevegelsen spesielt men også med god innsikt i bondeorganisasjonene mante Roy til tålmodighet. Fortsatt bare to/tre klare Ut av EØS-forbund. Dette er et møysommelig arbeid, vi må tenke og handle klokt for å få med oss alle som kan komme ut på vår side i EØS-kampen etterhvert. Miljøbevegelsen er viktig for Nei til EU. Bare Natur og Ungdom er klinkende klare på Ut av EØS. Fremdeles lever mytene om EØS i beste velgående. Økende motstand mot enkeltsaker som  ACER og jernbanepakker. Frp og Krf kan vanskelig defineres som Nei til EU-partier når de stemmer for å melde jernbanepolitikken inn i EU.

Roy svarte godt på spørsmål fra salen. Spesielt var flere i fylkesstyre aktive og advarte sterkt mot mer EU-tilpasning. Flere tok fram folkestyre og nasjonal undergraving. Vi er utålmodige etter 27 års erfaring med EØS.  

Vi takker Roy for ny info og nyttige tankekors - litt lokal mat og sjokolade ble det med på veien hjem.

Hilsen Tone og Jan

 

Aarsm210621
... og nederst sees noen fra avgående styre.