Vi vil gjerne ha deg med på laget. Meld deg inn i Nordland Nei til EU!

Medlemsbrev nr. 1-2024 fra Vesterålen og Lødingen Nei til EU

Kjære medlemmer i Nei til EU. Vi i styret for Vesterålen og Lødingen Nei til EU takker dere for at dere er medlemmer i organisasjonen. . Uten dere, ingen organisasjon som kan ha tilsatt folk som følger med på alle direktiver som kommer inn i norske lover gjennom EØS.

UTTALELSE
EØS

EU presser Norge til å vedta Energimarkedspakke 4.

Da Regjeringa og Stortinget godtok EØS-avtalen i 1992, var det ei forutsetning at avtalen ikke skulle ha overnasjonal styring fra EU, og at Norge skulle ha sjølbestemmelse på vitale områder for oss. Avtalen skulle bare sikre adgang til det «indre markedet».

Årsmøtedokumenter 2024

Nordland Nei til EU avholder årsmøte lørdag 9. mars kl. 13.00 og søndag 10. mars 2024 kl. 10.00 Møtested på Scandic Fauske, Fauske. Her finner du årsmøtedokumenter:

Organisasjon

Medlemsbrev fra Vesterålen og Lødingen Nei til EU

Kjære medlemmer i Nei til EU. Vi i styret for Vesterålen og Lødingen Nei til EU takker dere for at dere er medlemmer i organisasjonen. . Uten dere, ingen organisasjon som kan ha tilsatt folk som følger med på alle direktiver som kommer inn i norske lover gjennom EØS.

INNLEGG
EØS

I dag tenker jeg på EØS-avtalen!

Jonas og Erna vet så altfor godt at å sitte stille i båten gjør at EØS-avtalen vil bli utvidet med ca. 2 direktiver og en rekke forordninger hver eneste dag. Det blir så mye at folk flest ikke har kapasitet til å følge strømmen av rettsakter inn i norsk lovverk.

INNLEGG
EØS

EØS, et pyramidespill?

Da Gro i 1992 skrev under EØS-avtalen var det for å sikre oss en EU-tilknytning selv om vi skulle si NEI i 1994. Det kan det være lite tvil om. Hun visste at denne avtalen om en del år ville vokse seg så mye sammen med norsk lovverk at det vil bli vanskelig å komme seg helt ut av avtalen selv om den en gang blir oppsagt.

Hvorfor har Nei Til EU saksøkt staten i Acer-saken ?

Nei til EU saksøker staten i Acer-saken - Behandles i plenum i Høyesterett i september. Hvorfor?

ACER bestemmer styringa av strømmen.

I en pressemelding 15.februar 2023 bekrefter EU-domstolen nettopp det som Nei til EU sammen med store deler av fagbevegelsen og 122 ordførere tidligere har sagt, ACER har overtatt den overordnete styringa av norsk energipolitikk.

EØS

Fiskeripolitisk møte på Leknes - kvote politikkens konsekvenser i Norske fiskerier

EØS gjør at markedets frie bevegelser av varer, tjenester, kapital og personer i all fiskehandel etter landing er fullt ut konkurranseutsatt. Flåten er delvis skjerma: EU-borgere kan eie og delta i fiske med båter under 15 m, noe som ikke lå inne da EØS ble innført.

ANNEN PUBLIKASJON
Organisasjon

Medlemsavis desember 2021

Solsnu – en julehilsen fra sjefsnissen!

Hvorfor jeg er motstander av EU og EØS.

Velger å innlede dette innlegget med et sitat av Jens Bjørneboe:

INNLEGG
EØS

Fiskerikonferansen i Tromsø.

Fiskeripolitisk utvalg i Nei til EU arrangerte sin andre konferanse 30. -31. oktober 2021. Som ved den første konferansen, høsten 2019, var det faglig gode innledere og debattdeltakerne.