Vi vil gjerne ha deg med på laget. Meld deg inn i Oppland Nei til EU!

Siste saker fra Oppland

ARRANGEMENT
Onsdag 25. april 2018 kl. 19:00 Raufoss Jern og Metallarbeiderforenings lokaler, Haugen, Nysethvegen 4, 2830 Raufoss

Informasjonsmøte om Nei til EU - aktuelle saker.

Gjøvik og Toten Nei til EU inviterer til medlemsmøte på Raufoss onsdag den 25. april kl. 1900. Gamle og nye medlemmer ønskes velkommen.

INNLEGG

ACER, Grunnloven og vår suverenitet.

Har vi en Regjering som ikke følger loven? Det kan se slik ut. Ved innføring av ACER og RME vil det bli innført en overnasjonal ordning som ikke kan kalles og kvalifiseres som mellomfolkelig, slik det blir hevdet fra lovavdelingen i Justisdepartementet.

INNLEGG

En økning av strømprisene er det siste norsk industri og norske arbeidsplasser trenger

En økning av strømprisene er det siste norsk industri og norske arbeidsplasser trenger uttalte adm. direktør Roger Kyseth ved Benteler A/S på Raufoss på et åpent møte forleden.

INNLEGG

AP, ACER OG EU.

Regjeringen er i ferd med å gi fra seg suvereniteten over energien vår, også AP kan være villig til det. Dette er meget EU-vennlig og kan gjøre Norge til et «lydrike» under EU hvis de går inn for å innlemme oss til EUs energiunion, ACER. Det er ACER som kan komme til å bestemme infrastrukturen til gass og el-kraft hvis ikke deltakere i evt prosjekt som er felles kommer til enighet.

Jørn Grøtberg gjenvalgt som leder i Oppland Nei til EU

På årsmøtet lørdag 24. februar 2018 ble Jørn Grøtberg fra Østre Toten gjenvalgt som leder av fylkeslaget.

ARRANGEMENT
Onsdag 07. mars 2018 kl. 18:00 - 21:00 Haugen, Nysethvegen 4, 2830 Raufoss

EUs energiunion og energibyrået ACER

Det inviteres til debattmøte på Raufoss med tema: EUs energiunion - Står arbeidsplassene i industriparken på Raufoss og i distriktet vårt i fare?

ARRANGEMENT
Torsdag 08. mars 2018 kl. 19:00 Sel bibliotek, Otta

8. mars på Otta

Bodil Chr. Erichsen: "Norske kvinners liv og kamp 1850-2000". Ivar Teigum: "Kvinner i ungdomsrørsla i Sel og Heidal"

INNLEGG

Skal EU ta styringa over nedbør som gir energi i Norge?

Høres det usannsynlig ut? Ja, det gjør det, men det kan bli en fatal sannhet. Regjeringa holder på med å gi fra seg styringen over energien i landet vårt. De forbereder nå grunnen til at de skal overføre suvereniteten av energien over til energiunionen i EU.

INNLEGG

Politisk kortslutning om energi.

Olje og energiminister Terje Søviknes prøver så godt han kan å kamuflere hvordan ACER skal te seg hvis Norge skal slutte seg til EU sin energiunion. Han bortforklarer fakta, det er å ikke si hele sannheten det. «ACER har ikke lovgivende myndighet i EU, men er en premissleverandør i EUs energipolitikk og utvikling av lovverk», skriver Søviknes.

ARRANGEMENT
Tirsdag 20. feb. 2018 kl. 18:00 Lillehammer, Tyrili-senteret, Anders Johansensvei 10

Årsmøte i Lillehammer Nei til EU - Årsmøtetema: EUs energibyrå ACER

Ekstraordinært årsmøte/ årsmøtet avholdes på Tyrili-senteret, Anders Johansensvei 10, 2615 Lillehammer, tirsdag 20. februar 2018, kl. 18.00.

ARRANGEMENT
Mandag 05. feb. 2018 kl. 19:30 Nord-Aurdal, kommunestyresalen, Fagernes,

Valdres Nei til EU - Årsmøte og ope møte med tema: EUs energibyrå ACER

Valdres Nei til EU har årsmøte måndag 5. februar 2018 kl. 19.30 i kommunestyresalen i Nord-Aurdal. Samtidig inviterer vi til ope møte med EUs energibyrå ACER som tema.

INNLEGG

Si nei til Acer

Engasjementet rundt regjeringens forslag om å gi fra seg styringsretten over Norsk vannkraft øker. Forslaget skal til behandling i Stortinget 16. mars i år. Kari Jægersletten er en av de som engasjerer seg og har hatt dette leserinnlegget på trykk i Gudbrandsdølen Dagningen. Les mer her.....