Fra nabolag til regionlag

Nei til EU har hatt aktive lag i Vesterålen og Lødingen rundt åra med folkeavstemninger mot medlemskapet i EU.

Etter siste avstemning har lagene lagt seg mer eller mindre i stabilt sideleie. Nordland fylke holdt et fylkesårsmøte på Andenes i Liv Lillegrunds tid, og hun blåste liv i Sortland. Laget hadde aktivitet stor nok til at medlemmer i andre kommuner ville være med, og så slo vi oss like godt sammen for to år sia: Hadsel, Bø, Øksnes, Andøy, Sortland og Lødingen.

Styret vårt med varamedlemmer representerer alle kommunene. Meininga er, i tillegg til representasjon, at den enkelte tar ansvar for praktiske ting ved et arr. i hans/hennes kommune. For et såpass stort styre er det ikke lett å finne møtetid som passer for alle. Løsninga blei bruk av et arbeidsutvalg, AU, bestående av leder, kasserer og en i styre, gjerne en som er spesielt interessert i temaet vi arrangerer møte om, f.eks strøm m Hogne Hongseth eller Hjelmengutvalget, de to siste åpne møtene før Covid 19.

Nå ligger vi i startgropa med å bruke Teams til møtene våre. Undertegnede har fått kjempegod hjelp av organisasjonen sentralt, så STOR takk til dem. Det blir enklere med fulle styremøter når ingen må kjøre, og møtene kan være på kvelden, -ei tid som kanskje passer for alle. Et AU kan lett arrangeres fysisk.

Vi har som målsetting å holde to åpne møter i året med panel eller innleder og debatt. Om det ikke kommer så mange på møtene, får vi god pressedekning, gjerne med eget intervju av foredragsholderen. I mars 2020 var det klargjort til møte der fagforeningene var invitert og der Boye Ullman skulle innlede. Koronaen satte en stopper for det.

Vi har alltid hatt stands rundt om, både inne i kjøpesentre eller like utafor, og på torget. Når politiske partier har stands i valgtider, er vi også der. Vi prøver å være på «dager» i kommunene, men noen oppfatter oss som politiske og ønsker ikke politikk på f.eks Brokløysdagan. Vi deltar alltid i 1.mai- feiring med egen fane. I handlingsplanen har vi også et punkt om bruk av avisa og sosiale media. Men vi sliter med å få aktivisert flere av medlemmene. Da blir det gjerne at et fåtall driver. Her har vi nok noe å lære!

Som leder for Vesterålen og Lødingen Nei til EU skulle jeg ønske meg avisartikler skrevet av andre i fylket for publisering i lokalavisen vår, Bladet Vesterålen (som har vært en sterk nei-avis og gjorde sitt til at regionen her hadde et slikt sterkt nei ved avstemningene).

I den digitale verden har vi mye å lære. Hvordan kan man innkalle alle medlemmer til et digitalt møte, og hvordan avvikles det? Her er det noen som må kurses! Et par av våre er dyktige, men de er «nedsyltet» i annet arbeid.

I oktober hadde vi et godt besøkt åpent møte sammen med LO Vesterålen om EØS og der Frode Bygdnes hadde ei flott innlening og svarte på spørsmål fra salen. Vi fikk en god diskusjon.

Vi har ikke hatt årsmøte enda fordi vi ønsker et fysisk møte. Men alt som skal gjøres til årsmøtet, er gjort, så vi jobber etter den ennå ikke godkjente handlingsplanen. Da er det 1.mai som står for tur, og vår parole vil handle om ACER.

Som alle andre, gleder vi oss til vi kan bevege oss fritt, og slippe å lure på hvordan vi får delt ut materiell på stands når armene er under meter’n! Vi diskuterer EØS enda bedre uten munnbind.

reLATERT

Se alle arrangementer

Oddvar Skre til minne

05. juli 2022

Me har ikkje berre mista eit verdfullt medlem i fylkesstyret, me kjenner alle på at me og har mista ein god ven, ein god samtalepart. Me vil takka Oddvar for ein formidabel innsats i Hordaland Nei til EU, og me kjenner på sorg og sakn.

Sommercupen 2022

22. juni 2022

I begynnelsen av juni braket det løs med den store sommercupen 2022!

Nei til EU med lederskifte

23. mai 2022

Nåværende leder Roy Pedersen i Nei til EU har bedt om avløsning. Valgkomiteen, ledet av Heming Olaussen, har nå oppgaven med å få på plass ny leder, som skal velges på organisasjonens landsmøte i november.

Nei til EU tar avstand fra Steigan.no 

10. mai 2022

Nei til EU tar avstand fra Steigan.no fordi nettstedet sprer konspirasjonsteorier, vaksinedesinformasjon, antisemittisme og unnskyldninger for Russlands invasjon av Ukraina.

Ny grafisk profil for Nei til EU

19. april 2022

Nå tar Nei til EU i bruk en ny logo og en ny grafisk profil. Profilen er utarbeidet av Von kommunikasjon, og vi gleder oss til å vise fram en ny side av Nei til EU. 

Årsmøter og strømpriser

17. april 2022

Både Buskerud Nei til EU og Drammen Nei til EU har avholdt sine årsmøter. Vi kunne vært langt flere. Oppmøte er et problem. Ikke bare for Nei til EU, men for organisasjonslivet over hele landet. Demokrati krever at folk engasjerer seg og stiller opp. Hva må til?

Nytt styre i Møre og Romsdal Nei til EU

11. april 2022

Jan David Anti er valgt til ny leder i Møre og Romsdal Nei til EU. Han er bygningsarbeider, opprinnelig fra Karasjok, men nå bosatt i Kristiansund.

Rogaland Nei til EU til kamp mot ACER

15. feb. 2022

Amina Ødegaard Prestbakk ble gjenvalgt på årsmøtet i Rogaland Nei til EU den 12. februar. Årsmøtet vedtok følgende uttalelse:

Oppland Nei til EU - Årsmøtedokumenter 2022

26. jan. 2022

Oppland Nei til EU avholder årsmøte lørdag 12. februar kl. 11.00 Møtet avholdes digitalt på Teams

Medlemsavis desember 2021

17. des. 2021

Solsnu – en julehilsen fra sjefsnissen!

Kandidater til verv i Hedmark Nei til EU?

30. nov. 2021

Er du en som kunne tenke deg et verv i Hedmark Nei til EU, eller kjenner du andre som kan være aktuelle? Gi oss innspill.

Organisasjonsrådgiver (100 %) 

01. nov. 2021

**Avsluttet** Nei til EU søker engasjert og stødig organisasjonsrådgiver i 100 % stilling.