Krafta er vår
ARRANGEMENT
Lørdag 17. februar 2018 kl. 13:00 Kulturhusparken, Tromsø

Folkemøte i Tromsø

Fagforbundet avd. 177 og Tromsø NEI Til EU inviterer til folkemøte i Tromsø lørdag 17. februar kl. 13. Sted: Kulturhusparken.

Regjeringen av Høyre, Frp og Venstre vil ha Norge inn i EUs energibyrå ACER. Ei tilknytning til ACER gir EU styringen over norsk kraftpolitikk. Vi mister sjølråderett over våre unike energiressurser.

Vi skal fortsatt ha nasjonal, demokratisk styring av vannkrafta i Norge.

Stortinget skal avgjøre saken i mars. AP sentralt sitter med nøkkelen her. Det vil være tragisk både for partiet og landet dersom AP på Stortinget i denne saken inngår i en allianse med Høyre og Frp.

RESPEKTER FOLKETS NEI: Tilknytning til ACER er en suverenitetsavståelse som krever 2/3 flertall på Stortinget. Dersom Høyre, Frp og AP på Stortinget tvinger gjennom en tilknytning til ACER med alminnelig flertall, så demonstrerer de en total forakt for folkets NEI ved folkeavstemningen i 1994.

I Tromsø sa 70 % av folket NEI til EU i 1994, etter en rekordhøy valgdeltakelse på over 90 %. Vi krever at de politiske elitene respekterer folkeviljen og ikke overlater kontrollen over våre vannkraftressurser til EU.

EU–kontroll over vannkrafta: NEI TAKK!

Appeller:

  • Stortingsrepresentant Torgeir Krag Fylkesnes

reLATERT

Se alle arrangementer

Kommende arrangementer

arrangement
Onsdag 15. mai 2019 kl. 19:00 Nesodden, Bibloiteket på Tangenten

EØS og norsk selvråderett.

Nesodden Nei til EU inviterer til åpent møte med EØS og norsk selvråderett som tema. Møtet holdes på Biblioteket på Tangenten, onsdag 15. mai kl. 19.00
Onsdag 22. mai 2019 kl. 15:00 - 19:30 Fagforbundet sitt kurslokale i Åsegården, Bjørnsgate 1, 6 etg.

Nei til EU i Hordaland har vårt tradisjonelle faglige halvdagsseminar

Siden det er valg til høsten, vil et gjennomgående tema for seminaret være EØS-medlemsskapet sin betydning for kommuner og fylkeskommuner. Arrangører av seminaret er Hordaland Nei til EU og Bergen Nei til EU. Vi håper i tillegg å få med noen fagforeninger som arrangører
Torsdag 06. juni 2019 kl. 18:00 - 20:00 Bergen kommune Innbyggerservice, Kaigaten 4, møterom Fyllingsdalen

EØS og EUs veipakke (også omtalt som mobilitetspakken)

Lin Andrea Gulbandsen, assisterende forhandlingssjef i Yrkestrafikkforbundet (YTF) vi innlede om dette. Arrangører av studiemøtet er Hordaland Nei til EU og Bergen Nei til EU