ARRANGEMENT
Onsdag 22. mai 2019 kl. 15:00 - 19:30 Fagforbundet sitt kurslokale i Åsegården, Bjørnsgate 1, 6 etg.

Nei til EU i Hordaland har vårt tradisjonelle faglige halvdagsseminar

Siden det er valg til høsten, vil et gjennomgående tema for seminaret være EØS-medlemsskapet sin betydning for kommuner og fylkeskommuner. Arrangører av seminaret er Hordaland Nei til EU og Bergen Nei til EU.

Seminaret har - som du ser - allerede vært. Men et referat sammen med innledningene finner du her

Seminaret er åpent for alle og det er gratis, men pga matservering må vi ha påmelding. Vi har fått utsatt påmeldingsfristen til tirsdag 21. mai kl 1200. og tiden er nå ute. Men hvis du ikke har meldt deg på kan du likevel komme, men da har vi ikke nok mat til deg.

Du kan melde deg på på skjemaet som du finner her: Skulle du få problem med å bruke skjemaet kan du melde deg på til sekretær i Hordaland Nei til EU, Toril Mongstad, tlf 90026044, eller sende en e-post til hordalandnteu@gmail.com. Pass på at du får med de opplysningene vi ber om på skjemaet.

Program: Merk at vi har måttet bytte om på to programposter: Toril Mongstad kommer først, og Lars Mamen kommer nest sist.

1500-1530
Frammøte, registrering og en liten matbit. Åpning ved leder i Hordaland Nei till EU, Gunnar Rutle
1530-1620
Meldepliktdirektivet. Innledning ved Toril Mongstad, nestleder i Hordaland Nei til EU. Dette er et forslag til nytt EØS-direktiv der kommunene skal pålegges å melde fra på forhånd til ESA om alle saker der det kan tenkes at ESA vil ha innvendinger. 
Pause
1630-1720
Hjelmengutvalget (Rapport om like konkurransevilkår for offentlige og private aktører). Innledning ved Herdis Helle, saksbehandler hos kommuneadvokaten i Bergen. Hun har doktorgrad om Konkurransereglene i EU- og EØS-retten og har skrevet kommuneadvokaten i Bergen sitt fagnotat om Hjelmengutvalget. Her kan du finne en innledning og en uttalelse om Hjelmengutvalget.  
Pause
1730-1820
Oslomodellen. Innledning ved Lars Mamen. Han er tømrer, har vært regionalt verneombud for byggebransjen i Buskerud. Nå er han prosjektleder for Fair Play Bygg i Oslo og omegn, en uropatrulje som skal gå etter kriminelle i byggebransjen, og er en av dem som best kjenner problemene med bemanningsbyråer og sosial dumping. Oslomodellen er en videreutvikling av den såkalte Telemarksmodellen. Poenget er at kommunen stiller klare krav til entreprenører som tar arbeid for kommunen. Hensikten er å motvirke sosial dumping.
Pause
1830-1920
EØS og kommunevalget. Innledning ved Per Olaf Lundteigen, Stortingsrepresentant for Senterpartiet.
1920 Avslutning

reLATERT

Se alle arrangementer

Kommende arrangementer

Mandag 21. juni 2021 kl. 18:00 - 20:00 Stad: Kantina i rådhuset Knarvik,

Gode medlem, velkomen til årsmøte i Alver Nei til EU, 21. juni 2021

Den 21. juni vert det årsmøte i Alver Nei til EU. Me startar kl 18 med eit politisk tema, Roy Pedersen, leiar i Nei til EU, har sagt ja til å innleia. Etter innleiinga vert det høve til ordskifte. Kl 19 startar me det formelle årsmøtet
arrangement
Tirsdag 22. juni 2021 På nett

Nettmøte med fylkeslederne

Månedlig nettmøte for fylkeslederne i Nei til EU.
arrangement
Onsdag 23. juni 2021 kl. 17:00 - 21:00 På nett

Styremøte

Møte i Nei til EUs styre.
arrangement
Lørdag 31. juli 2021 kl. 12:00 - 15:00 Bragernes Torg, Drammen

Folkemøte om EØS og Stortingsvalget

Sett av lørdag 31. juli. Da arrangerer Buskerud Nei til EU stort folkemøte på Bragernes Torg i Drammen. Temaet er EØS og Stortingsvalget. Buskeruds førstekandidater fra Senterpartiet, SV og Rødt er med i panelet, og det vil bli appeller, innlegg og "folkets røst", samt kunstneriske innslag ved trubaduren Yngve Kristiansen. Ta med familie, venner og kjente!