​​​​​​​Plan for opplæring og gjennomføring av digitalt rådsmøte

Styret vedtok på styremøtet 20. april å gjennomføre rådsmøtet digitalt. Det ble på e-post noen dager etterpå avklart at rådsmøtet gjennomføres på én dag, lørdag 5. juni. 

Møtet vil foregå i sin helhet i Microsoft Teams. Hver delegat deltar på møtet via egen PC eller et nettbrett. Dette fordrer at alle delegater har tilgang til internett og egen maskin. Talestyring og votering vil også bli gjennomført i Teams.  

Krav for deltagelse:  

 • PC eller nettbrett 
 • God internettlinje  
 • Høretelefoner eller høyttaler og mikrofon  

For tekniske spørsmål kontakt Sindre Humberset på 906 05 056, eller sindre.humberset@neitileu.no

Opplæring 

Vi vil gjennomføre opplæring av delegater på et frivillig informasjonsmøte og et prøverådsmøte som vi ønsker at alle delegatene blir med på.  

Uke 21: Frivillig informasjonsmøte for alle delegater. Her går vi igjennom enkel bruk av Teams og opplegget for møtegjennomføring. Er Teams helt nytt for deg bør du delta på dette møtet.  

Møte er satt opp på kveldstid onsdag den 26. mai klokken 19.00. Alle påmeldte vil få Teams-lenke for å delta, men dette er et valgfritt tilbud. 

Uke 22: Vi gjennomfører et prøverådsmøte hvor vi går gjennom forretningsorden og hvordan vi vil gjennomføre møtet for å sikre at organisasjonsdemokratiet blir ivaretatt.  

Møtet er satt opp på kveldstid onsdag den 2. juni klokken 19.00. Alle påmeldte vil få Teams-lenke for å delta og vi håper så mange som mulig stiller opp på dette prøverådsmøtet.  

Gjennomføring av møtet  

Deler av AU, ordstyrere, referenter og stab samles i Bondelagets lokaler i Oslo og styrer møtet derfra. Alle øvrige delegater deltar via egen PC/nettbrett og må ha god og stabil internettlinje 

Skru av lyd og kamera når du ikke skal ha ordet. Ordstyrerbordet har adgang til å slå av mikrofonen og logge enkeltdelegater ut av møtet, hvis det kommer bråk og bakgrunnsstøy inn i møtet.  

Slik tegner du deg:  

 • Ønsker ordet til saken: Skriv Innlegg + delegatnummeret ditt i chatten.  
 • Replikk: Skriv Replikk + delegatnummeret i chatten.  
 • Til dagsorden eller forretningsorden: Bruk funksjonen håndsopprekning i Teams.  

Ordstyrer gir deg ordet når det er din tur. Ordstyrer vil alltid oppgi hvem som er neste på talerlisten.   

Chatten i Teams skal kun brukes til å tegne seg til innlegg eller replikk. Møtedeltakerne kan ikke bruke chatten til andre meldinger enn tegning til å ta ordet.   

Votering blir normalt gjennomført som passiv stemmegivning. De som støtter innstillingen, forholder seg i ro. Stemmer man mot innstillingen skriver man delegatnummer + MOT i møtechatten. (Ved kontra blir det motsatt) 

Hvis en representant forlater møtet før eller under valg/avstemning skal den opplyse om dette per e-post til ordstyrere. 

Forslag til forretningsorden vil bli sendt ut sammen med rammeprogram i uke 19. Denne er det svært viktig at alle setter seg godt inn i for at vi kan få en best mulig gjennomføring av møtet.  

Teknisk assistanse gis på telefon fra 1 time før møtestart og ut møtetiden.  Ved behov for teknisk assistanse kan du ringe:  

 • Sindre på tlf 906 05 056 
 • Lisa på tlf 918 96 920  
 • Kjell på tlf 918 96 930   
 • Marte på tlf 918 96 921

 

VIKTIGE datoer 

 • Onsdag 26. mai 2021 19.00. Frivillig informasjonsmøte 
 • Onsdag 2. juni 2021 19.00. Prøverådsmøte som vi håper så mange som mulig har anledning til å delta på.  
 • Lørdag 5. juni 2021 10.00-17.00: Rådsmøte 

reLATERT

Se alle arrangementer

Oddvar Skre til minne

05. juli 2022

Me har ikkje berre mista eit verdfullt medlem i fylkesstyret, me kjenner alle på at me og har mista ein god ven, ein god samtalepart. Me vil takka Oddvar for ein formidabel innsats i Hordaland Nei til EU, og me kjenner på sorg og sakn.

Sommercupen 2022

22. juni 2022

I begynnelsen av juni braket det løs med den store sommercupen 2022!

Nei til EU med lederskifte

23. mai 2022

Nåværende leder Roy Pedersen i Nei til EU har bedt om avløsning. Valgkomiteen, ledet av Heming Olaussen, har nå oppgaven med å få på plass ny leder, som skal velges på organisasjonens landsmøte i november.

Nei til EU tar avstand fra Steigan.no 

10. mai 2022

Nei til EU tar avstand fra Steigan.no fordi nettstedet sprer konspirasjonsteorier, vaksinedesinformasjon, antisemittisme og unnskyldninger for Russlands invasjon av Ukraina.

Ny grafisk profil for Nei til EU

19. april 2022

Nå tar Nei til EU i bruk en ny logo og en ny grafisk profil. Profilen er utarbeidet av Von kommunikasjon, og vi gleder oss til å vise fram en ny side av Nei til EU. 

Årsmøter og strømpriser

17. april 2022

Både Buskerud Nei til EU og Drammen Nei til EU har avholdt sine årsmøter. Vi kunne vært langt flere. Oppmøte er et problem. Ikke bare for Nei til EU, men for organisasjonslivet over hele landet. Demokrati krever at folk engasjerer seg og stiller opp. Hva må til?

Nytt styre i Møre og Romsdal Nei til EU

11. april 2022

Jan David Anti er valgt til ny leder i Møre og Romsdal Nei til EU. Han er bygningsarbeider, opprinnelig fra Karasjok, men nå bosatt i Kristiansund.

Rogaland Nei til EU til kamp mot ACER

15. feb. 2022

Amina Ødegaard Prestbakk ble gjenvalgt på årsmøtet i Rogaland Nei til EU den 12. februar. Årsmøtet vedtok følgende uttalelse:

Oppland Nei til EU - Årsmøtedokumenter 2022

26. jan. 2022

Oppland Nei til EU avholder årsmøte lørdag 12. februar kl. 11.00 Møtet avholdes digitalt på Teams

Medlemsavis desember 2021

17. des. 2021

Solsnu – en julehilsen fra sjefsnissen!

Kandidater til verv i Hedmark Nei til EU?

30. nov. 2021

Er du en som kunne tenke deg et verv i Hedmark Nei til EU, eller kjenner du andre som kan være aktuelle? Gi oss innspill.

Organisasjonsrådgiver (100 %) 

01. nov. 2021

**Avsluttet** Nei til EU søker engasjert og stødig organisasjonsrådgiver i 100 % stilling.