​​​​​​​Plan for opplæring og gjennomføring av digitalt rådsmøte

Styret vedtok på styremøtet 20. april å gjennomføre rådsmøtet digitalt. Det ble på e-post noen dager etterpå avklart at rådsmøtet gjennomføres på én dag, lørdag 5. juni. 

Møtet vil foregå i sin helhet i Microsoft Teams. Hver delegat deltar på møtet via egen PC eller et nettbrett. Dette fordrer at alle delegater har tilgang til internett og egen maskin. Talestyring og votering vil også bli gjennomført i Teams.  

Krav for deltagelse:  

 • PC eller nettbrett 
 • God internettlinje  
 • Høretelefoner eller høyttaler og mikrofon  

For tekniske spørsmål kontakt Sindre Humberset på 906 05 056, eller sindre.humberset@neitileu.no

Opplæring 

Vi vil gjennomføre opplæring av delegater på et frivillig informasjonsmøte og et prøverådsmøte som vi ønsker at alle delegatene blir med på.  

Uke 21: Frivillig informasjonsmøte for alle delegater. Her går vi igjennom enkel bruk av Teams og opplegget for møtegjennomføring. Er Teams helt nytt for deg bør du delta på dette møtet.  

Møte er satt opp på kveldstid onsdag den 26. mai klokken 19.00. Alle påmeldte vil få Teams-lenke for å delta, men dette er et valgfritt tilbud. 

Uke 22: Vi gjennomfører et prøverådsmøte hvor vi går gjennom forretningsorden og hvordan vi vil gjennomføre møtet for å sikre at organisasjonsdemokratiet blir ivaretatt.  

Møtet er satt opp på kveldstid onsdag den 2. juni klokken 19.00. Alle påmeldte vil få Teams-lenke for å delta og vi håper så mange som mulig stiller opp på dette prøverådsmøtet.  

Gjennomføring av møtet  

Deler av AU, ordstyrere, referenter og stab samles i Bondelagets lokaler i Oslo og styrer møtet derfra. Alle øvrige delegater deltar via egen PC/nettbrett og må ha god og stabil internettlinje 

Skru av lyd og kamera når du ikke skal ha ordet. Ordstyrerbordet har adgang til å slå av mikrofonen og logge enkeltdelegater ut av møtet, hvis det kommer bråk og bakgrunnsstøy inn i møtet.  

Slik tegner du deg:  

 • Ønsker ordet til saken: Skriv Innlegg + delegatnummeret ditt i chatten.  
 • Replikk: Skriv Replikk + delegatnummeret i chatten.  
 • Til dagsorden eller forretningsorden: Bruk funksjonen håndsopprekning i Teams.  

Ordstyrer gir deg ordet når det er din tur. Ordstyrer vil alltid oppgi hvem som er neste på talerlisten.   

Chatten i Teams skal kun brukes til å tegne seg til innlegg eller replikk. Møtedeltakerne kan ikke bruke chatten til andre meldinger enn tegning til å ta ordet.   

Votering blir normalt gjennomført som passiv stemmegivning. De som støtter innstillingen, forholder seg i ro. Stemmer man mot innstillingen skriver man delegatnummer + MOT i møtechatten. (Ved kontra blir det motsatt) 

Hvis en representant forlater møtet før eller under valg/avstemning skal den opplyse om dette per e-post til ordstyrere. 

Forslag til forretningsorden vil bli sendt ut sammen med rammeprogram i uke 19. Denne er det svært viktig at alle setter seg godt inn i for at vi kan få en best mulig gjennomføring av møtet.  

Teknisk assistanse gis på telefon fra 1 time før møtestart og ut møtetiden.  Ved behov for teknisk assistanse kan du ringe:  

 • Sindre på tlf 906 05 056 
 • Lisa på tlf 918 96 920  
 • Kjell på tlf 918 96 930   
 • Marte på tlf 918 96 921

 

VIKTIGE datoer 

 • Onsdag 26. mai 2021 19.00. Frivillig informasjonsmøte 
 • Onsdag 2. juni 2021 19.00. Prøverådsmøte som vi håper så mange som mulig har anledning til å delta på.  
 • Lørdag 5. juni 2021 10.00-17.00: Rådsmøte 

reLATERT

Se alle arrangementer

Energiduell på Grünerløkka

01. mars 2023

I overkant av 20 interesserte hadde møtt opp for å følge debatten om EUs energiunion –  dyrere strøm eller grønnere Europa. 

Medlems- og organisasjonsrådgiver (100 %) 

22. feb. 2023

**Avsluttet** Nei til EU søker engasjert organisasjonsrådgiver med ansvar for medlemsregister og vervetiltak i 100 % stilling. 

Orientering 1-2023

31. jan. 2023

Orientering, medlemsblad for Rogaland Nei til EU, nr. 1/2023

Verden er større enn EU

13. nov. 2022

Nei til norsk EU-medlemskap er et ja til et selvstendig og solidarisk Norge i verdenssamfunnet.

Einar Frogner valgt til ny leder i Nei til EU

13. nov. 2022

Den tidligere nestlederen ble valgt til ny leder med stående applaus. Einar Frogner er fra Hamar og har bakgrunn fra Norges Bondelag

300 nye medlemmer til Nei til EU de siste dagene.

08. nov. 2022

Mens ankesaken i ACER-saken har vært til behandling i Borgarting lagmannsrett, har Nei til EU hatt en formidabel medlemstilstrømning.

Nei til EUs landsmøte: Einar Frogner innstilt som ny leder  

03. nov. 2022

Media inviteres til Nei til EUs landsmøte, som starter fredag 11. november 2022 kl. 15.00 og varer til søndag 13. november kl. 13.30. Landsmøtet blir holdt på Scandic Oslo Airport. 

Einar Frogner foreslått som ny leder for Nei til EU, som forynger deler av ledelsen

27. okt. 2022

Nåværende nestleder Einar Frogner, med bakgrunn fra Norges Bondelag, er foreslått av en enstemmig valgkomite som ny leder av Nei til EU.

– Markedet kan ikke håndtere beredskap

24. okt. 2022

EUs politikk vil redusere matproduksjonen i Europa. Det var en advarsel fra flere av innlederne ved Nei til EUs landbrukspolitiske konferanse.

Landsmøte i landets viktigaste organisasjon

18. okt. 2022

Snart er det klart for landsmøte i Nei til EU. Vi skal staka ut kursen for dei to neste åra, to år som kan bringa med seg større svingingar i EU- og EØS-debatten enn på lang tid.

Standpunkt 3-2022

13. okt. 2022

I dette nummeret av Nei til EUs avis Standpunkt kan du blant annet lese intervju med Sofie Marhaug og Marit Knutsdatter Strand, som sitter på Stortinget for Rødt og Senterpartiet.

Feiret folkets nei med teater og jazz

19. sep. 2022

Trønderne feiret 50-årsjubileet for nei-sidens seier i folkeavstemningen i 1972 på forskudd med teater, jazz og EU-kampens historie.