​​​​​​​Plan for opplæring og gjennomføring av digitalt rådsmøte

Styret vedtok på styremøtet 20. april å gjennomføre rådsmøtet digitalt. Det ble på e-post noen dager etterpå avklart at rådsmøtet gjennomføres på én dag, lørdag 5. juni. 

Møtet vil foregå i sin helhet i Microsoft Teams. Hver delegat deltar på møtet via egen PC eller et nettbrett. Dette fordrer at alle delegater har tilgang til internett og egen maskin. Talestyring og votering vil også bli gjennomført i Teams.  

Krav for deltagelse:  

 • PC eller nettbrett 
 • God internettlinje  
 • Høretelefoner eller høyttaler og mikrofon  

For tekniske spørsmål kontakt Sindre Humberset på 906 05 056, eller sindre.humberset@neitileu.no

Opplæring 

Vi vil gjennomføre opplæring av delegater på et frivillig informasjonsmøte og et prøverådsmøte som vi ønsker at alle delegatene blir med på.  

Uke 21: Frivillig informasjonsmøte for alle delegater. Her går vi igjennom enkel bruk av Teams og opplegget for møtegjennomføring. Er Teams helt nytt for deg bør du delta på dette møtet.  

Møte er satt opp på kveldstid onsdag den 26. mai klokken 19.00. Alle påmeldte vil få Teams-lenke for å delta, men dette er et valgfritt tilbud. 

Uke 22: Vi gjennomfører et prøverådsmøte hvor vi går gjennom forretningsorden og hvordan vi vil gjennomføre møtet for å sikre at organisasjonsdemokratiet blir ivaretatt.  

Møtet er satt opp på kveldstid onsdag den 2. juni klokken 19.00. Alle påmeldte vil få Teams-lenke for å delta og vi håper så mange som mulig stiller opp på dette prøverådsmøtet.  

Gjennomføring av møtet  

Deler av AU, ordstyrere, referenter og stab samles i Bondelagets lokaler i Oslo og styrer møtet derfra. Alle øvrige delegater deltar via egen PC/nettbrett og må ha god og stabil internettlinje 

Skru av lyd og kamera når du ikke skal ha ordet. Ordstyrerbordet har adgang til å slå av mikrofonen og logge enkeltdelegater ut av møtet, hvis det kommer bråk og bakgrunnsstøy inn i møtet.  

Slik tegner du deg:  

 • Ønsker ordet til saken: Skriv Innlegg + delegatnummeret ditt i chatten.  
 • Replikk: Skriv Replikk + delegatnummeret i chatten.  
 • Til dagsorden eller forretningsorden: Bruk funksjonen håndsopprekning i Teams.  

Ordstyrer gir deg ordet når det er din tur. Ordstyrer vil alltid oppgi hvem som er neste på talerlisten.   

Chatten i Teams skal kun brukes til å tegne seg til innlegg eller replikk. Møtedeltakerne kan ikke bruke chatten til andre meldinger enn tegning til å ta ordet.   

Votering blir normalt gjennomført som passiv stemmegivning. De som støtter innstillingen, forholder seg i ro. Stemmer man mot innstillingen skriver man delegatnummer + MOT i møtechatten. (Ved kontra blir det motsatt) 

Hvis en representant forlater møtet før eller under valg/avstemning skal den opplyse om dette per e-post til ordstyrere. 

Forslag til forretningsorden vil bli sendt ut sammen med rammeprogram i uke 19. Denne er det svært viktig at alle setter seg godt inn i for at vi kan få en best mulig gjennomføring av møtet.  

Teknisk assistanse gis på telefon fra 1 time før møtestart og ut møtetiden.  Ved behov for teknisk assistanse kan du ringe:  

 • Sindre på tlf 906 05 056 
 • Lisa på tlf 918 96 920  
 • Kjell på tlf 918 96 930   
 • Marte på tlf 918 96 921

 

VIKTIGE datoer 

 • Onsdag 26. mai 2021 19.00. Frivillig informasjonsmøte 
 • Onsdag 2. juni 2021 19.00. Prøverådsmøte som vi håper så mange som mulig har anledning til å delta på.  
 • Lørdag 5. juni 2021 10.00-17.00: Rådsmøte 

reLATERT

Se alle arrangementer

Vervekampanjen er i gang!

22. mai 2024

Vårens vervekampanje ble sparket i gang på Rådsmøte 21. april, og holder i år på helt frem til 16 juni. Vi er nå halvveis inn i vervekampanjen, og kampanjen går så det suser.

Organisasjonen Nei til EU 

15. mai 2024

Nei til EU som organisasjon er bygget opp gjennom kampen mot EU før folkeavstemningene om norsk EU-medlemskap i 1972 og 1994 og har vært avgjørende for videre motstand mot norsk EU-medlemskap og EØS. 

Styrearbeid

15. mai 2024

Generelt om styrearbeid 

Landsmøteforberedelsene er i gang

15. mai 2024

I november er det landsmøte i Nei til EU og allerede nå er flere forberedende landsmøtekomiteer i gang med arbeidet og ønsker å få innspill fra fylkeslag, lokallag og medlemmer.

Jan Tore Knoff valgt til ny leder i Hedmark Nei til EU

06. mai 2024

På årsmøtet i Hedmark Nei til EU lørdag 5. mai, ble Jon Tore Knoff valgt til ny leder. Han etterfølger Harald Dyrkorn som leder.

Gå med Nei til EU 1. mai!

26. april 2024

1. mai markerer arbeidernes dag og Nei til EU samles over hele landet for å vise styrke og solidaritet i kampen for sosial rettferdighet.

Rådsmøtet: – Vi sier ja til folkestyre!

20. april 2024

– For mange er det veldig langt til makta i regjering og Storting. Men det er enda mye lenger til Brussel, sa Einar Frogner i åpningstalen på Nei til EUs rådsmøte.

Årsmøte i Nord-Trøndelag Nei til EU

18. april 2024

Det ble få endringer i sammensettinga av styret i NT Nei til EU på årsmøtet den 19. mars. Ny i styret ble Anita Dahl, mens det ble gjenvalg av de styremedlemmene og varamedlemmene som var på valg. Jon Olav Forbord ble gjenvalgt som leder.

Protokoll fra fylkesårsmøtet i Buskerud Nei til EU 2024

19. mars 2024

Fylkesårsmøtet i Buskerud Nei til EU 2024 ble avholdt på Kongsberg 9. mars 2024. Her finner du protokollen fra årsmøtet.

Vedtekter Buskerud Nei til EU

18. mars 2024

Buskerud Nei til EUs vedtekter ble sist endret på årsmøtet i mars 2024.

Vel møtt til årsmøte i ditt fylkeslag! 

22. feb. 2024

Nei til EUs fylkeslag er nå i gang med gjennomføring av årsmøter.  

Minneord Paul Magnus Gamlemshaug 

15. feb. 2024

Den 6. februar fikk vi den triste beskjeden at vår venn og kollega i Aust-Agder Nei til EU, Paul Magnus Gamlemshaug, var gått bort.