Jubileum og søksmål på fylkesledersamling

Nærmere 40 blide fjes møtte opp på fylkesledersamling i Oslo fredag morgen. Her fikk lederne debattere de viktige sakene organisasjonen jobber med i høst.

Kathrine innledet dagen med et flott dikt, og en rask gjennomgang av veien frem til jubileumsåret vi er inne i. 

Videre fortalte hun om ACER-saken som var oppe i Tingretten på mandag, og påpekte at målet nå er å først få lov ta saken til retten, og videre få vedtaket ugyldiggjort. Det var stor medieoppmerksomhet rundt saken. 

Hun orienterte også om den planlagte streiken den 10. oktober i forbindelse med EUs fjerde jernbanepakke. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fylkesleiarsamling salen
God stemning på fylkesledersamlingen.

Etter innledningen gikk diskusjonen og spørsmålene fra salen på følgende områder: 

  • Kan vi være enda mer konkrete når vi forklarer EØS?
  • Hvordan organisasjonen ligger an økonomisk i forbindelse med ACER-søksmålet.
  • Viktigheten av bruken av informasjon om EØS-avtalen i verveøyemed, og
  • Hvordan organisasjonen kan jobbe tettere, og mer detaljorientert med de som får problemer dersom EØS-avtalen fjernes. (NHO- og Virkemedlemmer)

Da diskusjonen var ferdig fikk salen diverse informasjon fra sekretariatet, så videre i delte grupper. Om lag halvparten fikk opplæring i medlemsregisteret og resten i ledelse og organisasjonsbygging av generalsekretær Knut M. Olsen i Senterpartiet. 

Dagen avrundes med en innledning om verving, holdt av Reidun Heggen, leder i Ungdom mot EU, og informasjon om planene frem til Fellesforbundets landsmøte og EØS-avtalen, ved Boye Ullmann.

reLATERT

Se alle arrangementer

Domstolen kopierer staten

21. okt. 2019

Nei til EU ble nektet å saksøke staten for å avgi suverenitet til Acer. Domstolens kjennelse er avskrift fra regjeringsadvokatens notater, mener Nei til EUs advokater.

Masterstipend på 40 000 kroner

21. okt. 2019

Nå kan du søke Dag Seierstad-stipendet til gode oppgaver om EU og Norges forhold til EU. I år er stipendet på hele 40 000 kroner.

– Derfor anker vi

18. okt. 2019

Oslo tingrett har avvist Nei til EUs ACER-søksmål, men Nei til EU anker avgjørelsen til lagmannsretten. Vi trenger fortsatt økonomiske bidrag for føre saken videre.

Vi sto han av, og vi står på fortsatt

18. okt. 2019

Vi sto han av i 1994, og Nei til EU står stadig på videre mot EU-medlemskap og EUs påvirkning, skriver Kathrine Kleveland.

Vi sto han av!

14. okt. 2019

Troms Nei til EU markerer 25-årsjubileet for seieren i folkeavstemninga 28. november 1994 og jubileet for den historiske demonstrasjonen «Vi står han av!».

Oslo tingrett avviste ACER-søksmålet, Nei til EU anker

11. okt. 2019

Oslo tingrett har gitt staten medhold i at Nei til EU ikke skal få fremme ACER-søksmålet for domstolene. Nei til EU anker avgjørelsen.

Besøk av danske nei-venner

08. okt. 2019

Folkebevægelsen mod EU har i mange år vært nære allierte i kampen mot EU som union og mot konkrete konsekvenser av henholdsvis EU- og EØS-medlemskap.

Landbruket 25 år utenfor EU

04. okt. 2019

I forbindelse med 25-årsjubileet for folkeavstemningen om EU-medlemskap i 1994, ble det fredag 4. oktober arrangert et halvdagsseminar i regi av Nei til EUs landbrukspolitiske utvalg med tema «Landbruket 25 år utenfor EU.»

Fortsatt kamp for sjølråderetten

04. okt. 2019

Bredden og mangfoldet var avgjørende for seieren i 1994.

– Om vi organiserer breitt så vinn vi

03. okt. 2019

Standpunkt har samla alle nolevande Nei til EU-leiarar til samtale om jubileet: – Den viktigaste lærdomen frå 1994 er at det er mogleg å utfordre den etablerte politiske og økonomiske makta, seier Stein Ørnhøi, leiar i Nei til EU 1995–1997.

Organisasjons- og fagligpolitisk høstsamling

02. okt. 2019

Nordland Nei til EU gjennomfører en organisasjons- og fagligpolitisk høstsamling 5-6 oktober på Fauske hotell, Fauske

– Bli med og feire 25-årsjubileet med oss!

27. sep. 2019

– I 2019 er det 25 år siden det norske folk stemte nei til EU. 29. november inviterer Nei til EU til fest!