Jubileum og søksmål på fylkesledersamling

Nærmere 40 blide fjes møtte opp på fylkesledersamling i Oslo fredag morgen. Her fikk lederne debattere de viktige sakene organisasjonen jobber med i høst.

Kathrine innledet dagen med et flott dikt, og en rask gjennomgang av veien frem til jubileumsåret vi er inne i. 

Videre fortalte hun om ACER-saken som var oppe i Tingretten på mandag, og påpekte at målet nå er å først få lov ta saken til retten, og videre få vedtaket ugyldiggjort. Det var stor medieoppmerksomhet rundt saken. 

Hun orienterte også om den planlagte streiken den 10. oktober i forbindelse med EUs fjerde jernbanepakke. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fylkesleiarsamling salen
God stemning på fylkesledersamlingen.

Etter innledningen gikk diskusjonen og spørsmålene fra salen på følgende områder: 

  • Kan vi være enda mer konkrete når vi forklarer EØS?
  • Hvordan organisasjonen ligger an økonomisk i forbindelse med ACER-søksmålet.
  • Viktigheten av bruken av informasjon om EØS-avtalen i verveøyemed, og
  • Hvordan organisasjonen kan jobbe tettere, og mer detaljorientert med de som får problemer dersom EØS-avtalen fjernes. (NHO- og Virkemedlemmer)

Da diskusjonen var ferdig fikk salen diverse informasjon fra sekretariatet, så videre i delte grupper. Om lag halvparten fikk opplæring i medlemsregisteret og resten i ledelse og organisasjonsbygging av generalsekretær Knut M. Olsen i Senterpartiet. 

Dagen avrundes med en innledning om verving, holdt av Reidun Heggen, leder i Ungdom mot EU, og informasjon om planene frem til Fellesforbundets landsmøte og EØS-avtalen, ved Boye Ullmann.

reLATERT

Se alle arrangementer

Bærebjelker for Nei til EU

21. feb. 2025

Her kan du lese Nei til EUs bærebjelker – første gang vedtatt på landsmøtet 29. november 1992, med tillegg fra landsmøtet 15. november 1998, og revisjon fra landsmøtet 13. november 2016.

Over 150 nye medlemmer på striden om EP4

31. jan. 2025

Nei til EU har fått over 150 nye medlemmer siden nyheten kom om at Arbeiderpartiet vil fremme tre direktiver fra EUs energipakke 4 til vedtak i Stortinget.

– Om vi organiserer breitt så vinn vi

27. nov. 2024

Standpunkt samla i 2019 alle dei gjenlevande Nei til EU-leiarane til samtale om jubileet: – Den viktigaste lærdomen frå 1994 er at det er mogleg å utfordre den etablerte politiske og økonomiske makta, sa Stein Ørnhøi, leiar i Nei til EU 1995–1997.

Nei til EUs arbeidsplan 2025–2026

18. nov. 2024

Vedtatt av Nei til EUs landsmøte 8.–10. november 2024.

Nei til EU søker politisk rådgiver – vikariat

18. nov. 2024

*** Avsluttet *** Vi søker et selvstendig og kunnskapstørst menneske som vår nye politiske rådgiver. (1. februar 2025 til 15. oktober 2025 i 100 % stilling).

– Halloween på ja-siden

13. nov. 2024

Nordlund åpnet sin tale under jubileumsfesten på Nei til EUs landsmøte, lørdag 9. november, med å snakke om skremslene ja-siden nå kommer med etter forrige ukes valg i USA.

Vedtekter for Nei til EU 

11. nov. 2024

Vedtekter for Nei til EU.  Siste gang revidert på landsmøtet 2024. 

Einar Frogner gjenvalgt som leder i Nei til EU

10. nov. 2024

Einar Frogner og nestleder Heidi Larsen ble gjenvalgt og får med seg Per Inge Bjerknes som ny nestleder. Sofie Axelsen Osland fortsetter som medlem av arbeidsutvalget. Se hele det nye styret her.

Finansministeren åpner landsmøtet

31. okt. 2024

Media inviteres til Nei til EUs landsmøte, som starter fredag 8. november 2024 kl. 15.00 og varer til søndag 10. november kl. 15.00. Landsmøtet blir holdt på Scandic Hamar hotell.

– Kan bruke handlingsrommet for å verne asylretten

25. okt. 2024

Politisk rådgiver i Nei til EU, Helga Hustveit, snakket om EUs nye asyl- og migrasjonspakt under årets Kvinnekonferanse.

Valgkomiteens innstilling er klar!

24. okt. 2024

Leder Einar Frogner og nestleder Heidi Larsen får med seg Per Inge Bjerknes som ny nestleder i Nei til EU. Sofie Axelsen Osland fortsetter som medlem av arbeidsutvalget. Se hele innstillingen under.

Nei til EUs rolle blir stadig viktigare

14. okt. 2024

No nærmar det seg landsmøte att. Diskusjonane er i gang i fylkeslaga, i komiteane og i styret sentralt. Med eit tiltakande ordskifte om EØS og kraftpolitikken er vår rolle stadig viktigare.