Jubileum og søksmål på fylkesledersamling

Nærmere 40 blide fjes møtte opp på fylkesledersamling i Oslo fredag morgen. Her fikk lederne debattere de viktige sakene organisasjonen jobber med i høst.

Kathrine innledet dagen med et flott dikt, og en rask gjennomgang av veien frem til jubileumsåret vi er inne i. 

Videre fortalte hun om ACER-saken som var oppe i Tingretten på mandag, og påpekte at målet nå er å først få lov ta saken til retten, og videre få vedtaket ugyldiggjort. Det var stor medieoppmerksomhet rundt saken. 

Hun orienterte også om den planlagte streiken den 10. oktober i forbindelse med EUs fjerde jernbanepakke. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Fylkesleiarsamling salen
God stemning på fylkesledersamlingen.

Etter innledningen gikk diskusjonen og spørsmålene fra salen på følgende områder: 

  • Kan vi være enda mer konkrete når vi forklarer EØS?
  • Hvordan organisasjonen ligger an økonomisk i forbindelse med ACER-søksmålet.
  • Viktigheten av bruken av informasjon om EØS-avtalen i verveøyemed, og
  • Hvordan organisasjonen kan jobbe tettere, og mer detaljorientert med de som får problemer dersom EØS-avtalen fjernes. (NHO- og Virkemedlemmer)

Da diskusjonen var ferdig fikk salen diverse informasjon fra sekretariatet, så videre i delte grupper. Om lag halvparten fikk opplæring i medlemsregisteret og resten i ledelse og organisasjonsbygging av generalsekretær Knut M. Olsen i Senterpartiet. 

Dagen avrundes med en innledning om verving, holdt av Reidun Heggen, leder i Ungdom mot EU, og informasjon om planene frem til Fellesforbundets landsmøte og EØS-avtalen, ved Boye Ullmann.

reLATERT

Se alle arrangementer

Informasjon om landsmøte 2020 

03. juli 2020

På grunn av koronavirus har styret i Nei til EU diskutert arrangering av landsmøtet i november. Mandag 22. juni konkluderte styret at det skal avholdes et ordinært landsmøte som planlagt. Landsmøtet vil derfor bli avholdt 6.-8. november i år.

Sommerstengt kontor

03. juli 2020

Det nærmer seg sommerferieavvikling for staben i Nei til EU. Kontoret vil derfor ha redusert kapasitet fra 13. juli til 9. august.

Sentrale arrangement

26. juni 2020

Oversikt over møter i Nei til EUs styrende organer.

Høyesterett skal prøve ACER-saken

23. juni 2020

Høyesteretts ankeutvalg har bestemt at Høyesterett skal behandle ACER-søksmålet. Dermed vil vår høyeste domstol ta stilling til Statens påstand om å avvise saken.

Hvem mener du bør lede Nei til EU framover?

19. juni 2020

Valgkomiteen er i full gang med å finne ny ledelse som skal lede Nei til EU i årene framover. Et godt resultat fordrer at organisasjonen involverer seg i prosessen og kommer med forslag. Les oppfordringen fra valgkomiteens leder Sunni Grøndahl Amodt nedenfor.

Ungdom mot EUs nye leder vil sette Ungdom mot EU på kartet 

16. juni 2020

Å trå inn som leder i Ungdom mot EU er noe jeg hadde gledet meg til.

Aktivisten: Yvonne Janet Ludvigsen Log

16. juni 2020

Standpunkt vil bli bedre kjent med aktivister og tillitsvalgte. I dette nummeret presenterer vi Yvonne Janet Ludvigsen Log.

522 nye medlemmer i vervekampanjen!

15. juni 2020

– Hurra, vi klarte det! Gratulerer til dykk alle, var kommentaren frå verveansvarleg Karl-Sverre Holdal då det endelege resultatet frå dei to kampanjevekene var klart. 

Velkommen som medlem i Nei til EU

11. juni 2020

Hele 522 av de som leser denne utgaven av Standpunkt er nye medlemmer i Nei til EU, skriver generalsekretær Thomas Haug i sin faste spalte i Standpunkt.

Standpunkt 2-2020

20. mai 2020

I dette nummeret av Standpunkt kan du lese om EUs fjerde jernbanepakke, om matproduksjon og kriseberedskap, og mykje meir.

Kathrine gir seg som leder

15. mai 2020

Etter seks år som leder i Nei til EU har Kathrine Kleveland nå varslet at hun ikke tar gjenvalg. Nei til EU må dermed finne en ny leder.

Ole Kvadsheim skal utrede EUs klimapolitikk i sommer

15. mai 2020

Ole Kvadsheim er ansatt i et tidsbegrenset engasjement som utreder i Nei til EU.