Vervekampanjen 2017: Ivrig vervegeneral i Hedmark

Hedmark Nei til EU har utnevnt Idar Tollan til vervegeneral. Han er drivkraften i vervearbeidet i fylket, og får store resultater.

Rigmor Tollan, fylkesstyremedlem i Hedmark Nei til EU, gir oss en liten situasjonsrapport nå i siste innspurt i vervekampanjen, frem mot 1. mai. Hun er svært godt fornøyd med sin vervegeneral, og ektefelle, Idar Tollan, som på bildet er godt i gang med telefonvervingen.  

– Hedmarks verveansvarlige har hovedansvaret for at vervekampanjer planlegges godt, med fordeling av ansvar ut fra kapasiteten til hver enkelt i styret. Men det viser seg jo stadig at våre personlige målsettinger for verving  kan være vanskelige å innfri, sier Rigmor Tollan.

– Da er det godt å ha en hovedansvarlig som hjelper til i innspurten. Og heldigvis liker denne vervegeneralen vår godt å ringe rundt og prate med folk om både EU/EØS, Nei til EUs viktige rolle og vårt behov for å ha en stor medlemsmasse. Og ikke minst: han liker det å trekkes med i en prat rundt andre relaterte temaer som dukker opp i løpet av samtalen.

– Til inspirasjon for oss alle. 

Nei til EU-leder Kathrine Kleveland er svært glad for å ha det ivrige ekteparet med på laget.  

– Slike entusiaster som vervegeneral Idar Tollan, setter vi enormt stor pris på. Han viser at verving er en jobb, men også hvor mye Nei til EU får igjen når jobben gjøres, og at det er moro underveis.

– Idar og Rigmor Tollan er i tillegg til stor inspirasjon for oss andre, her er det bare å heie!

Like nervøs hver gang. 

Rigmor Tollan forteller at mange års rutine med vervearbeid ikke fører til at Idar Tollan tar lett på oppgaven.

– Det er greit å poengtere at til tross for at fylkeslaget vårt som et kollektiv har fått innarbeid en vervepraksis som fungerer, er vår verveansvarlige skikkelig nervøs hver gang en ny vervekampanje står for døra. «Er ikke målet vårt for ambisiøst denne gangen?», «Er ikke vervepotensialet snart uttømt?», «Hvordan skal vi klare dette på så kort tid?». Slikt kverner rundt i hodet på stakkaren.

– Men så viser det seg at jevnt og trutt arbeid, fra planleggingsfasen og helt frem mot kampanjeavslutning, fungerer.  Nok en gang fungerer det. Det er første skritt som er det helt essensielle. Eller for å bruke et annet bilde: Å begynne å konkretisere planene for en vervekampanje er som å sette inn tenningsnøkkelen i bilen og vri den rundt. Etter det ruller kampanjen nærmest fremover av egen kraft, avslutter Rigmor Tollan.

reLATERT

Se alle arrangementer

Tallenes tale?

06. feb. 2020

Norge er annerledes nå enn det var 25 år siden, skriver generalsekretæren i sin faste spalte i Standpunkt.

Trondheimskonferansens hederspris til Dag Seierstad

03. feb. 2020

Dag Seierstad er blitt tildelt Trondheimskonferansens hederspris. Dette er andre gang hedersprisen utdeles.

Orientering nummer 1/2020

21. jan. 2020

Orientering, medlemsblad for Rogaland Nei til EU nr. 1/2020

Ungdom mot EU vokser

20. des. 2019

Ungdom mot EU avsluttet jubileumsåret 2019 med en betydelig medlemsvekst som følge av en vellykket verveaksjon den siste måneden. Nei til EU har fått hele 1592 nye medlemmer i 2019.

200 ny innbetalinger til Ungdom mot EU

22. nov. 2019

Ungdom mot EU gjennomfører nå en vervekampanje for å få flere medlemmer før årsskiftet. De siste tallene viser at vervekampanjen gir gode resultat. Men Ungdom mot EU trenger fortsatt flere medlemmer så trykket må fortsatt holdes oppe.

Aktivisten: Agathe Børretzen

24. okt. 2019

Standpunkt vil bli betre kjend med aktivistar og tillitsvalde. I dette nummeret presenterer vi Agathe Børretzen.

Orientering nummer 2/2019

02. sep. 2019

Orientering, Medlemsblad for Rogaland Nei til EU nr. 2/2019

Klassiske nei-skjorter til superpris

23. aug. 2019

Nå har vi funnet skjulte skatter i kjelleren! T-skjortene, med motiv som «Verda er større enn EU», blir nå solgt i nettbutikken til hundre kroner, inkludert frakt.

Nye medlemmer på Bondetinget

12. juni 2019

Å produsere mat er ingen privatsak. Det er mer og mer en allmenninteresse, sa Bondelagets leder Lars Petter Bartnes i sin tale til årsmøte på Lillehammer 5. juni, der tillitsvalgte fra hele landet satte hverandre i stevne.

Sosial og nyttig stabssamling

07. juni 2019

3. og 4. juni var det stabssamling for Nei til EU på Nesodden. Staben diskuterte blant annet temaene landbruk og EU, satire og politikk, lokalvalget og 25 årsjubileum for EU-avstemningen i 1994.

Ny økonomi- og administrasjonsrådgiver i Nei til EU

29. mai 2019

Marte Gjestvang Olimb kommer fra jobben som generalsekretær i Norges Bygdeungdomslag, og har tidligere hatt verv i organisasjon.

Arbeidsutvalget hjemme hos Kathrine

29. mai 2019

Den siste tirsdagen i mai hadde leder Kathrine Kleveland invitert til møte på gården Bergan i Hillestad.