Vervekampanjen 2017: Ivrig vervegeneral i Hedmark

Hedmark Nei til EU har utnevnt Idar Tollan til vervegeneral. Han er drivkraften i vervearbeidet i fylket, og får store resultater.

Rigmor Tollan, fylkesstyremedlem i Hedmark Nei til EU, gir oss en liten situasjonsrapport nå i siste innspurt i vervekampanjen, frem mot 1. mai. Hun er svært godt fornøyd med sin vervegeneral, og ektefelle, Idar Tollan, som på bildet er godt i gang med telefonvervingen.  

– Hedmarks verveansvarlige har hovedansvaret for at vervekampanjer planlegges godt, med fordeling av ansvar ut fra kapasiteten til hver enkelt i styret. Men det viser seg jo stadig at våre personlige målsettinger for verving  kan være vanskelige å innfri, sier Rigmor Tollan.

– Da er det godt å ha en hovedansvarlig som hjelper til i innspurten. Og heldigvis liker denne vervegeneralen vår godt å ringe rundt og prate med folk om både EU/EØS, Nei til EUs viktige rolle og vårt behov for å ha en stor medlemsmasse. Og ikke minst: han liker det å trekkes med i en prat rundt andre relaterte temaer som dukker opp i løpet av samtalen.

– Til inspirasjon for oss alle. 

Nei til EU-leder Kathrine Kleveland er svært glad for å ha det ivrige ekteparet med på laget.  

– Slike entusiaster som vervegeneral Idar Tollan, setter vi enormt stor pris på. Han viser at verving er en jobb, men også hvor mye Nei til EU får igjen når jobben gjøres, og at det er moro underveis.

– Idar og Rigmor Tollan er i tillegg til stor inspirasjon for oss andre, her er det bare å heie!

Like nervøs hver gang. 

Rigmor Tollan forteller at mange års rutine med vervearbeid ikke fører til at Idar Tollan tar lett på oppgaven.

– Det er greit å poengtere at til tross for at fylkeslaget vårt som et kollektiv har fått innarbeid en vervepraksis som fungerer, er vår verveansvarlige skikkelig nervøs hver gang en ny vervekampanje står for døra. «Er ikke målet vårt for ambisiøst denne gangen?», «Er ikke vervepotensialet snart uttømt?», «Hvordan skal vi klare dette på så kort tid?». Slikt kverner rundt i hodet på stakkaren.

– Men så viser det seg at jevnt og trutt arbeid, fra planleggingsfasen og helt frem mot kampanjeavslutning, fungerer.  Nok en gang fungerer det. Det er første skritt som er det helt essensielle. Eller for å bruke et annet bilde: Å begynne å konkretisere planene for en vervekampanje er som å sette inn tenningsnøkkelen i bilen og vri den rundt. Etter det ruller kampanjen nærmest fremover av egen kraft, avslutter Rigmor Tollan.

reLATERT

Se alle arrangementer

Nye medlemmer på Bondetinget

12. juni 2019

Å produsere mat er ingen privatsak. Det er mer og mer en allmenninteresse, sa Bondelagets leder Lars Petter Bartnes i sin tale til årsmøte på Lillehammer 5. juni, der tillitsvalgte fra hele landet satte hverandre i stevne.

Sosial og nyttig stabssamling

07. juni 2019

3. og 4. juni var det stabssamling for Nei til EU på Nesodden. Staben diskuterte blant annet temaene landbruk og EU, satire og politikk, lokalvalget og 25 årsjubileum for EU-avstemningen i 1994.

Ny økonomi- og administrasjonsrådgiver i Nei til EU

29. mai 2019

Marte Gjestvang Olimb kommer fra jobben som generalsekretær i Norges Bygdeungdomslag, og har tidligere hatt verv i organisasjon.

Arbeidsutvalget hjemme hos Kathrine

29. mai 2019

Den siste tirsdagen i mai hadde leder Kathrine Kleveland invitert til møte på gården Bergan i Hillestad.

Fylkesledersamling med fokus på organisasjonsarbeid

24. mai 2019

25 deltagere var påmeldt på Nei til EUs fylkesledersamling 24. mai på «Bruket» i Schweigaards gate i Oslo.

Vervekampanjen 2019: Kathrine vervet sju nye medlemmer

13. mai 2019

– Hvordan skal jeg forvente at andre skal verve nye medlemmer om ikke jeg som leder verver aktivt selv, sier Nei til EU-lederen.

Kathrine Klevelands tale i Arendal 1. mai

02. mai 2019

Nei til EU-leder Kathrine Kleveland var invitert og holdt tale for dagen på på Arendal Senterpartis familiearrangement på vakre Hove leirsted i Arendal 1. mai.

Nei til EU på 1. mai

29. april 2019

Nei til EU deltar på 1. mai rundt om i landet. Mange steder er det paroler om EU og EØS.

Minneord: Guro Fjellanger er død

24. april 2019

For ettertiden vil hun stå som en av de viktigste aktørene i den norske EU-kampen. Folkets rett til selv å bestemme sin framtid hadde seiret, skriver Arne Langset og Dag Seierstad.

– Vi vil styre fiskeressursene selv. Bli medlem i Nei til EU

24. april 2019

– Nei til EU tar kampen for å hindre at EU får råderett over fiskeressursene. Derfor er jeg medlem i Nei til EU, sier Petter Myklebust.

– Verda er større enn EU. Bli med i Nei til EU du også

24. april 2019

– Nei til EU tar kampen for internasjonal solidaritet og derfor er jeg medlem i Nei til EU, sier Reidun Heggen.

– EØS gjer SFO dyrare. Bli med i Nei til EU du også

24. april 2019

– Nei til EU tar kampen for å hindre at EU og EØS får styre i norske kommuner. Difor er eg medlem i Nei til EU, seier Eva Marie Mathisen.