Velkommen til Nei til EUs skoleringsopplegg for organisasjon.
Oppbygning av skolering i organisasjon
Skoleringen i organisasjon består av 8 ulike kurs som gir en grunninnføring i Nei til EU som organisasjon og hvordan å drive lagsarbeid. Kursene fokuserer på diskusjon og at lagene kan se på hvordan de ønsker å ha det eller hva de ønsker å gjøre, som gjør at kursene passer like godt til nye som til erfarne tillitsvalgte og aktivister.
Kursenes lengde varierer fra 2-3 timer for gjennomføring, men det er mulig å tilpasse kurset slik at det blir kortere om laget ønsker det. Totalt blir det omtrent 24 timer med kurs.
Husk at hvis laget ønsker å søke om støtte fra Studieforbundet natur og miljø, så er minimum antall timer 4 timer totalt.
Forslag til gjennomføring
Vi anbefaler nye fylkes- eller lokallagsstyrer å ta kurset “Styrearbeid” som del av første styremøte etter årsmøtet.
Det er ikke tenkt at lag skal gjennomføre alle kursene, men det går an å ta et utvalg kurs som gjennomføres hvert år. Her kan laget fritt velge om det skal gjøres med kursholder fra Nei til EUs stab, eller ved at en i laget er kursholder.
Forslag til gjennomføring:
- Over flere kvelder med 1 times skolering hver gang. Dette kan legges til styremøter eller medlemsmøter over en periode. Legges det til styremøtet kan interesserte medlemmer inviteres til delen av møte som er skoleringen.
- Et par kvelder med 2 timers skolering. Dette kan også legges til styremøter eller medlemsmøter, eller arrangeres som egne skoleringer.
- Som heldagskurs på en helgedag. Da kan man gjennomføre for eksempel 2 ulike skoleringer i organisasjon, som vil tilsvare 4. Det er ypperlig å slå sammen med en politisk skolering.
📢 Del 1: Nei til EU som organisasjon
Denne delen er delt opp i to deler: om organisasjonen Nei til EU med oppbygning, styringsdokumenter og organisasjonsdemokrati og organisasjonskultur med mangfoldsplakaten og trygg organisasjon.
Gå til skoleringssiden
- Organisasjonen Nei til EU
- Organisasjonskultur
📢 Del 2: Grunnleggende lagsarbeid
Denne delen tar for seg det grunnleggende arbeidet som gjøres i fylkes- eller lokallaget. Det omhandler styrearbeid, valgkomitearbeid, økonomi i laget og medlemsregisteret Hypersys og nettsider.
Gå til skoleringssiden
- Styrearbeid
- Valgkomitearbeid
- Digitale verktøy
📢 Del 3: Organisasjonsbygging
Denne delen fortsetter med fylkes- og lokallagsarbeid, men tar for seg det arbeidet som gjøres for å nå ut til medlemmer, verve nye medlemmer, være synlige på lokalt plan og gi nei til EU en stemme gjennom sosiale og tradisjonelle medier.
Gå til skoleringssiden
- Utadretta arbeid
- Organisasjonsbygging og medlemspleie
Har du kommentarer eller forslag til endringer?