Fylkesledersamling med fokus på organisasjonsarbeid

25 deltagere var påmeldt på Nei til EUs fylkesledersamling 24. mai på «Bruket» i Schweigaards gate i Oslo.

Kathrine Kleveland startet fylkesledersamlinga med en innledning med aktuelle politiske saker som Nei til EU har fokus med for tiden. Deretter hadde styremedlem i Nei til EU, Christian Torseth en innledning om motivasjon og engasjement i fylkeslag. Han poengterte at tillitsvalgte ikke måtte være redd for å feile og det var viktig å ikke gi opp. Han oppfordret fylkeslederne til å være positiv overfor andre tillitsvalgte i fylkene og lokallaga og skryte av innsatten som folk gjør. Man kommer ingen vei med å være en grinebiter. Torseth pekte på at det er bedre med litt fremgang enn ingen fremgang og at det er viktig med å skape en lagfølelse.

Sahar Azari, avdelingsleder for kommunikasjon og organisasjon i Naturvernforbundet.

Senere på dagen hadde Sahar Azari som er avdelingsleder for kommunikasjon og organisasjon i Naturvernforbundet en innledning om verving og rekruttering sett fra et organisasjonsutviklingsperspektiv. Hun snakket om frivillighet i organisasjonslivet. Hun spurte forsamlingen om hvorfor dei hadde engasjert seg i Nei til EU. Hun påpekte at det var viktig å være en inkluderende organisasjon. Hvordan får vi flere medlemmer, spurte hun. Sosiale medier, tradisjonelle medier og andre nettverk er viktige arenaer for rekrutering av medlemmer. Det er viktig at flere får muligheten til å melde seg inn i organisasjonen og at det er bra med god stemning.

God stemning smitter, avsluttet Sahar Azari med i sitt foredrag med. Fylkeslederne diskuterte også om hvordan Nei til EU kan bli bedre på bakgrunn av vervekampanjen som var gjennomført nylig. Det kom mange viktige og gode tilbakemeldinger fra fylkeslederne som staben i Nei til EU sentralt tar med seg videre i sitt arbeid.

Dagen ble avsluttet med en innledning av tidligere leder av LO Oslo, Roy Pedersen om EUs parlamentsvalg og EUs interne utvikling. EUs parlamentsvalg gjennomføres i disse dager i alle medlemslandene i EU og det blir spennende å se resultatet av det valget.

Fylkesledersamling mai 2019 oppmotet
Godt oppmøte. Hvert fylke kunne stille med to representanter, og samlingen fant sted på «Bruket» i Schweigaards gate i Oslo

reLATERT

Se alle arrangementer

Vi sto han av!

14. okt. 2019

Troms Nei til EU markerer 25-årsjubileet for seieren i folkeavstemninga 28. november 1994 og jubileet for den historiske demonstrasjonen «Vi står han av!».

Besøk av danske nei-venner

08. okt. 2019

Folkebevægelsen mod EU har i mange år vært nære allierte i kampen mot EU som union og mot konkrete konsekvenser av henholdsvis EU- og EØS-medlemskap.

Fortsatt kamp for sjølråderetten

04. okt. 2019

Bredden og mangfoldet var avgjørende for seieren i 1994.

– Om vi organiserer breitt så vinn vi

03. okt. 2019

Standpunkt har samla alle nolevande Nei til EU-leiarar til samtale om jubileet: – Den viktigaste lærdomen frå 1994 er at det er mogleg å utfordre den etablerte politiske og økonomiske makta, seier Stein Ørnhøi, leiar i Nei til EU 1995–1997.

Organisasjons- og fagligpolitisk høstsamling

02. okt. 2019

Nordland Nei til EU gjennomfører en organisasjons- og fagligpolitisk høstsamling 5-6 oktober på Fauske hotell, Fauske

– Bli med og feire 25-årsjubileet med oss!

27. sep. 2019

– I 2019 er det 25 år siden det norske folk stemte nei til EU. 29. november inviterer Nei til EU til fest!

Jubileum og søksmål på fylkesledersamling

27. sep. 2019

Nærmere 40 blide fjes møtte opp på fylkesledersamling i Oslo fredag morgen. Her fikk lederne debattere de viktige sakene organisasjonen jobber med i høst.

Stifting av lokallag i kommunene Time og Klepp.

12. sep. 2019

Rogaland Nei til EU er på offensiven og stiftar lokallag i kommunene Time og Klepp.

Orientering nummer 2/2019

02. sep. 2019

Orientering, Medlemsblad for Rogaland Nei til EU nr. 2/2019

Klassiske nei-skjorter til superpris

23. aug. 2019

Nå har vi funnet skjulte skatter i kjelleren! T-skjortene, med motiv som «Verda er større enn EU», blir nå solgt i nettbutikken til hundre kroner, inkludert frakt.

Kjempedugnad på Arendalsuka

22. aug. 2019

Med 1258 arrangement, 80 000 besøkende i Arendal i løpet av uka, og med flott vær de fleste av dagene i år også, ble Arendalsuka et gedigent arrangement i demokratiets tegn.

25 år siden «Tokt mot EU»

20. aug. 2019

I dag, 20. august, er det 25 år siden «Tokt mot EU» la til Rådhuskaia i Oslo etter å ha besøkt nær femti steder på veien fra Trondheim.