Fylkesledersamling med fokus på organisasjonsarbeid

25 deltagere var påmeldt på Nei til EUs fylkesledersamling 24. mai på «Bruket» i Schweigaards gate i Oslo.

Kathrine Kleveland startet fylkesledersamlinga med en innledning med aktuelle politiske saker som Nei til EU har fokus med for tiden. Deretter hadde styremedlem i Nei til EU, Christian Torseth en innledning om motivasjon og engasjement i fylkeslag. Han poengterte at tillitsvalgte ikke måtte være redd for å feile og det var viktig å ikke gi opp. Han oppfordret fylkeslederne til å være positiv overfor andre tillitsvalgte i fylkene og lokallaga og skryte av innsatten som folk gjør. Man kommer ingen vei med å være en grinebiter. Torseth pekte på at det er bedre med litt fremgang enn ingen fremgang og at det er viktig med å skape en lagfølelse.

Sahar Azari, avdelingsleder for kommunikasjon og organisasjon i Naturvernforbundet.

Senere på dagen hadde Sahar Azari som er avdelingsleder for kommunikasjon og organisasjon i Naturvernforbundet en innledning om verving og rekruttering sett fra et organisasjonsutviklingsperspektiv. Hun snakket om frivillighet i organisasjonslivet. Hun spurte forsamlingen om hvorfor dei hadde engasjert seg i Nei til EU. Hun påpekte at det var viktig å være en inkluderende organisasjon. Hvordan får vi flere medlemmer, spurte hun. Sosiale medier, tradisjonelle medier og andre nettverk er viktige arenaer for rekrutering av medlemmer. Det er viktig at flere får muligheten til å melde seg inn i organisasjonen og at det er bra med god stemning.

God stemning smitter, avsluttet Sahar Azari med i sitt foredrag med. Fylkeslederne diskuterte også om hvordan Nei til EU kan bli bedre på bakgrunn av vervekampanjen som var gjennomført nylig. Det kom mange viktige og gode tilbakemeldinger fra fylkeslederne som staben i Nei til EU sentralt tar med seg videre i sitt arbeid.

Dagen ble avsluttet med en innledning av tidligere leder av LO Oslo, Roy Pedersen om EUs parlamentsvalg og EUs interne utvikling. EUs parlamentsvalg gjennomføres i disse dager i alle medlemslandene i EU og det blir spennende å se resultatet av det valget.

Fylkesledersamling mai 2019 oppmotet
Godt oppmøte. Hvert fylke kunne stille med to representanter, og samlingen fant sted på «Bruket» i Schweigaards gate i Oslo

reLATERT

Se alle arrangementer

Klassiske nei-skjorter til superpris

23. aug. 2019

Nå har vi funnet skjulte skatter i kjelleren! T-skjortene, med motiv som «Verda er større enn EU», blir nå solgt i nettbutikken til hundre kroner, inkludert frakt.

Kjempedugnad på Arendalsuka

22. aug. 2019

Med 1258 arrangement, 80 000 besøkende i Arendal i løpet av uka, og med flott vær de fleste av dagene i år også, ble Arendalsuka et gedigent arrangement i demokratiets tegn.

25 år siden «Tokt mot EU»

20. aug. 2019

I dag, 20. august, er det 25 år siden «Tokt mot EU» la til Rådhuskaia i Oslo etter å ha besøkt nær femti steder på veien fra Trondheim.

Solidarisk EU-motstand på Ungdom mot EUs sommerleir

07. aug. 2019

Ungdom mot EUs sommerleir var i år på Skogstad leirsted på Eina i Oppland 25.–28. juli. Unge motstandere fra alle landsdeler, og tre dansker deltok.

Nye medlemmer på Bondetinget

12. juni 2019

Å produsere mat er ingen privatsak. Det er mer og mer en allmenninteresse, sa Bondelagets leder Lars Petter Bartnes i sin tale til årsmøte på Lillehammer 5. juni, der tillitsvalgte fra hele landet satte hverandre i stevne.

25 år sidan Nei til EU-kampanjestart

11. juni 2019

11. juni 1994 starta den den store kampanjen for å få folk til å seie nei til norsk EU-medlemskap. I Trondheim var det stort folketog gjennom gatene og ein stappfull Nidarøhall med mange talarar.

Sosial og nyttig stabssamling

07. juni 2019

3. og 4. juni var det stabssamling for Nei til EU på Nesodden. Staben diskuterte blant annet temaene landbruk og EU, satire og politikk, lokalvalget og 25 årsjubileum for EU-avstemningen i 1994.

25 år siden folkets nei

06. juni 2019

28. november 2019 er det 25 år siden folket sa nei til EU i en folkeavstemning. Nei til EU skal feire jubileet gjennom hele året, og vi runder av med en stor fest 29. november.

Velferd og tjenester på Steinkjer

31. mai 2019

«Hvem skal styre tjenestene – og til hvilken pris?» Det var tema da Steinkjer Nei til EU inviterte til åpent møte denne uken.

Ny økonomi- og administrasjonsrådgiver i Nei til EU

29. mai 2019

Marte Gjestvang Olimb kommer fra jobben som generalsekretær i Norges Bygdeungdomslag, og har tidligere hatt verv i organisasjon.

Arbeidsutvalget hjemme hos Kathrine

29. mai 2019

Den siste tirsdagen i mai hadde leder Kathrine Kleveland invitert til møte på gården Bergan i Hillestad.

Ungdom mot EU hjelper danske Folkebevægelsen mod EU

23. mai 2019

Fem unge norske EU-motstandere har tatt veien til Danmark for å føre kampanje for Folkebevægelsen mod EU.