Fylkesledersamling med fokus på organisasjonsarbeid

25 deltagere var påmeldt på Nei til EUs fylkesledersamling 24. mai på «Bruket» i Schweigaards gate i Oslo.

Kathrine Kleveland startet fylkesledersamlinga med en innledning med aktuelle politiske saker som Nei til EU har fokus med for tiden. Deretter hadde styremedlem i Nei til EU, Christian Torseth en innledning om motivasjon og engasjement i fylkeslag. Han poengterte at tillitsvalgte ikke måtte være redd for å feile og det var viktig å ikke gi opp. Han oppfordret fylkeslederne til å være positiv overfor andre tillitsvalgte i fylkene og lokallaga og skryte av innsatten som folk gjør. Man kommer ingen vei med å være en grinebiter. Torseth pekte på at det er bedre med litt fremgang enn ingen fremgang og at det er viktig med å skape en lagfølelse.

Sahar Azari, avdelingsleder for kommunikasjon og organisasjon i Naturvernforbundet.

Senere på dagen hadde Sahar Azari som er avdelingsleder for kommunikasjon og organisasjon i Naturvernforbundet en innledning om verving og rekruttering sett fra et organisasjonsutviklingsperspektiv. Hun snakket om frivillighet i organisasjonslivet. Hun spurte forsamlingen om hvorfor dei hadde engasjert seg i Nei til EU. Hun påpekte at det var viktig å være en inkluderende organisasjon. Hvordan får vi flere medlemmer, spurte hun. Sosiale medier, tradisjonelle medier og andre nettverk er viktige arenaer for rekrutering av medlemmer. Det er viktig at flere får muligheten til å melde seg inn i organisasjonen og at det er bra med god stemning.

God stemning smitter, avsluttet Sahar Azari med i sitt foredrag med. Fylkeslederne diskuterte også om hvordan Nei til EU kan bli bedre på bakgrunn av vervekampanjen som var gjennomført nylig. Det kom mange viktige og gode tilbakemeldinger fra fylkeslederne som staben i Nei til EU sentralt tar med seg videre i sitt arbeid.

Dagen ble avsluttet med en innledning av tidligere leder av LO Oslo, Roy Pedersen om EUs parlamentsvalg og EUs interne utvikling. EUs parlamentsvalg gjennomføres i disse dager i alle medlemslandene i EU og det blir spennende å se resultatet av det valget.

Fylkesledersamling mai 2019 oppmotet
Godt oppmøte. Hvert fylke kunne stille med to representanter, og samlingen fant sted på «Bruket» i Schweigaards gate i Oslo

reLATERT

Se alle arrangementer

Nei til EU om EUs koronarespons i Dagsnytt 18

19. mars 2020

– Vi synes det er et paradoks at Italia ser ut til å ha fått mer hjelp fra Kina enn fra Brussel, sa Kathrine Kleveland i sendingen.

Nei til EUs rådsmøte er avlyst

12. mars 2020

Koronaviruset sprer seg raskt og norske helsemyndigheter oppfordrer nå til nasjonal dugnad for å hindre ytterligere smittespredning.

Møtte KrF på Stortinget

11. mars 2020

God tone i møte med KrF på Stortinget, med samtaler om EUs byråer, jernbanepakken og vetoretten i EØS.

Årsmøte i Vesterålen og Lødingen Nei til EU

05. mars 2020

19. februar holdt regionlaget i Nei til EU sitt første årsmøtet etter å ha blitt et regionlag sammen med Lødingen i februar 2019.

Tallenes tale?

06. feb. 2020

Norge er annerledes nå enn det var 25 år siden, skriver generalsekretæren i sin faste spalte i Standpunkt.

Trondheimskonferansens hederspris til Dag Seierstad

03. feb. 2020

Dag Seierstad er blitt tildelt Trondheimskonferansens hederspris. Dette er andre gang hedersprisen utdeles.

Hedmark Nei til EU - Årsmøtedokumenter 2020

28. jan. 2020

Fylkesårsmøtet i Hedmark NEI til EU avholdes lørdag den 22. februar kl. 10 på Scandic Elgstua i Elverum.

Oppstart av Nord-Helgeland Nei til EU

21. jan. 2020

Nordland Nei til EU har siste året drevet og reorganisert lokallagene i fylket, og nå er det oppstart av Nord-Helgeland Nei til EU som formelt skal skje på et møte den 26. februar.

Orientering nummer 1/2020

21. jan. 2020

Orientering, medlemsblad for Rogaland Nei til EU nr. 1/2020

Ungdom mot EU vokser

20. des. 2019

Ungdom mot EU avsluttet jubileumsåret 2019 med en betydelig medlemsvekst som følge av en vellykket verveaksjon den siste måneden. Nei til EU har fått hele 1592 nye medlemmer i 2019.

Takk for innsatsen, Anne!

09. des. 2019

I dag, 9. desember, fyller Anne Enger 70 år.

Takk ved Lars Erik Hyllvangs bortgang

09. des. 2019

Det var svært trist og overraskende å motta beskjeden om at vårt styremedlem Lars Erik Hyllvang døde søndag 8. desember.