Møtte Rødt på Stortinget

Kontaktmøter med både partier og organisasjoner i neialliansen er viktig. Mandag 27. mai var nestleder Idar Helle og leder Kathrine Kleveland invitert til Stortinget for å møte partiet Rødt.

Partileder Bjørnar Moxnes inviterte til kaffe på sitt kontor. Med i møtet var partisekretær Benedikte Pryneid Hansen og 2.nestleder Silje Josten Kjosbakken.

Det var naturlig å diskutere den politiske situasjonen i EU dagen etter EU-parlamentsvalget, Valget kan blant annet ses som en polarisering med framgang for føderalt orienterte «nye stemmer» i sentrum med de grønne og de liberale, og «symbolkritikken» til ytre høye på den andre siden.

Ellers var temaene den politiske situasjonen i Norge der alle de tydeligste EU- og EØS-kritiske partiene er i framgang, EØS-debatten i Fellesforbundet og fagbevegelsen, og grunnlovsstemningen mot Acer-vedtaket

Kathrine Kleveland inviterte til 25-årsjubileet for seieren i 1994 der den breie og ikke minst uhyre aktive nei-fronten la grunnlaget for den viktige neiseieren.

Gjensidig samarbeid, både praktisk og politisk ble også diskutert og planlagt før partileder og stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes løp i stortingssalen, og de andre fortsatt arbeidsdagen etter et trivelig og nyttig møte.

Stort bilde: Fra venstre, Nei til EU-nestleder Idar Helle, leder Kathrine Kleveland,  Rødt-leder Bjørnar Moxnes, partisekretær Benedikte Pryneid Hansen og andre nestleder Silje Josten Kjosbakken.

reLATERT

Se alle arrangementer

Flertallet mener EU har for mye makt i Norge

12. juni 2019

Det er et klart flertall som mener EU har for mye makt i Norge, viser en ny meningsmåling. Folket er delt i spørsmålet om handelsavtale eller EØS.

25 år sidan Nei til EU-kampanjestart

11. juni 2019

11. juni 1994 starta den den store kampanjen for å få folk til å seie nei til norsk EU-medlemskap. I Trondheim var det stort folketog gjennom gatene og ein stappfull Nidarøhall med mange talarar.

Hilsen på Norges Bondelags årsmøte

07. juni 2019

Nei til EU-leder Kathrine Kleveland hilset Norges Bondelags årsmøte på Lillehammer 5. juni.

25 år siden folkets nei

06. juni 2019

28. november 2019 er det 25 år siden folket sa nei til EU i en folkeavstemning. Nei til EU skal feire jubileet gjennom hele året, og vi runder av med en stor fest 29. november.

EU-valg i Norge og EU

31. mai 2019

EU-valget sist helg ga et EU-parlament med sterkere polarisering og fragmentering, men først og fremst en større usikkerhet om veien videre for EU.

Neialliansen gjorde jobben

24. mai 2019

Rådsmøtet i vår hadde rekordpåmelding, og leder i Bondelaget, Lars Petter Bartnes minte Nei til EUs tillitsvalgte om viktigheten av å beholde bredden i nei-alliansen.

EU-guiden kjem i sjette utgåve

23. mai 2019

Vett-abonnentar får no sjette utgåve av EU-guiden som vedlegg til Standpunkt. Dei førre utgåvene har vorte distribuert i tusenvis av eksemplar til skular over heile landet.

Vett nr 2 2019: EU-guiden

14. mai 2019

Ny utgave av Nei til EUs innføringshefte om EU og Norges forhold til EU. Det du må vite på 48 sider.

Standpunkt 2-2019

09. mai 2019

I dette nummeret av Standpunkt kan du lese om at EØS-avtalen griper inn i det kommunale selvstyret. Og Nei til EU feirer at det er 25 år siden folkeavstemningen i 1994.

Kathrine Klevelands tale i Arendal 1. mai

02. mai 2019

Nei til EU-leder Kathrine Kleveland var invitert og holdt tale for dagen på på Arendal Senterpartis familiearrangement på vakre Hove leirsted i Arendal 1. mai.

– Vi vil styre fiskeressursene selv. Bli medlem i Nei til EU

24. april 2019

– Nei til EU tar kampen for å hindre at EU får råderett over fiskeressursene. Derfor er jeg medlem i Nei til EU, sier Petter Myklebust.

– EØS gjer SFO dyrare. Bli med i Nei til EU du også

24. april 2019

– Nei til EU tar kampen for å hindre at EU og EØS får styre i norske kommuner. Difor er eg medlem i Nei til EU, seier Eva Marie Mathisen.