Møtte Rødt på Stortinget

Kontaktmøter med både partier og organisasjoner i neialliansen er viktig. Mandag 27. mai var nestleder Idar Helle og leder Kathrine Kleveland invitert til Stortinget for å møte partiet Rødt.

Partileder Bjørnar Moxnes inviterte til kaffe på sitt kontor. Med i møtet var partisekretær Benedikte Pryneid Hansen og 2.nestleder Silje Josten Kjosbakken.

Det var naturlig å diskutere den politiske situasjonen i EU dagen etter EU-parlamentsvalget, Valget kan blant annet ses som en polarisering med framgang for føderalt orienterte «nye stemmer» i sentrum med de grønne og de liberale, og «symbolkritikken» til ytre høye på den andre siden.

Ellers var temaene den politiske situasjonen i Norge der alle de tydeligste EU- og EØS-kritiske partiene er i framgang, EØS-debatten i Fellesforbundet og fagbevegelsen, og grunnlovsstemningen mot Acer-vedtaket

Kathrine Kleveland inviterte til 25-årsjubileet for seieren i 1994 der den breie og ikke minst uhyre aktive nei-fronten la grunnlaget for den viktige neiseieren.

Gjensidig samarbeid, både praktisk og politisk ble også diskutert og planlagt før partileder og stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes løp i stortingssalen, og de andre fortsatt arbeidsdagen etter et trivelig og nyttig møte.

Stort bilde: Fra venstre, Nei til EU-nestleder Idar Helle, leder Kathrine Kleveland,  Rødt-leder Bjørnar Moxnes, partisekretær Benedikte Pryneid Hansen og andre nestleder Silje Josten Kjosbakken.

reLATERT

Se alle arrangementer

Vi sto han av, og vi står på fortsatt

18. okt. 2019

Vi sto han av i 1994, og Nei til EU står stadig på videre mot EU-medlemskap og EUs påvirkning, skriver Kathrine Kleveland.

Vi sto han av!

14. okt. 2019

Troms Nei til EU markerer 25-årsjubileet for seieren i folkeavstemninga 28. november 1994 og jubileet for den historiske demonstrasjonen «Vi står han av!».

Kraftfull markering mot EUs fjerde jernbanepakke

11. okt. 2019

Mellom kl. 12.00-14.00 torsdag ble alle tog i Norge stanset da Norsk Lokomotivmannsforbund og Norsk Jernbaneforbunds streik mot EUs jernbanepakke.

Landbruket 25 år utenfor EU

04. okt. 2019

I forbindelse med 25-årsjubileet for folkeavstemningen om EU-medlemskap i 1994, ble det fredag 4. oktober arrangert et halvdagsseminar i regi av Nei til EUs landbrukspolitiske utvalg med tema «Landbruket 25 år utenfor EU.»

Fortsatt kamp for sjølråderetten

04. okt. 2019

Bredden og mangfoldet var avgjørende for seieren i 1994.

Råderett over egen jernbane!

03. okt. 2019

Nei til EU støtter aktivt opp om den politiske streiken og markeringene mot EUs fjerde jernbanepakke den 10. oktober.

– Om vi organiserer breitt så vinn vi

03. okt. 2019

Standpunkt har samla alle nolevande Nei til EU-leiarar til samtale om jubileet: – Den viktigaste lærdomen frå 1994 er at det er mogleg å utfordre den etablerte politiske og økonomiske makta, seier Stein Ørnhøi, leiar i Nei til EU 1995–1997.

Klimakortet kan gi svarteper

02. okt. 2019

EU-tilhengerne øyner et lysegrønt håp om omkamp. Men de undervurderer folket og miljøbevegelsen når de trekker klimakortet.

– Bli med og feire 25-årsjubileet med oss!

27. sep. 2019

– I 2019 er det 25 år siden det norske folk stemte nei til EU. 29. november inviterer Nei til EU til fest!

Jubileum og søksmål på fylkesledersamling

27. sep. 2019

Nærmere 40 blide fjes møtte opp på fylkesledersamling i Oslo fredag morgen. Her fikk lederne debattere de viktige sakene organisasjonen jobber med i høst.

Standpunkt 3-2019

23. sep. 2019

I dette nummeret av Standpunkt kan du lese om 25-årsjubileet for folkerøystinga i 1994. Alle dei nolevande leiarane i Nei til EU samtalar om historia, EU- og EØS-kampen og framtida.

Liksomdemokratiet i EU

13. sep. 2019

Når vi rett før valgdagen diskuterer demokratiet, så er ikke løsningen på EØS-avtalens begrensninger av lokaldemokratiet å gi bort enda mer selvstyre til liksomdemokratiet i EU.