Møtte Rødt på Stortinget

Kontaktmøter med både partier og organisasjoner i neialliansen er viktig. Mandag 27. mai var nestleder Idar Helle og leder Kathrine Kleveland invitert til Stortinget for å møte partiet Rødt.

Partileder Bjørnar Moxnes inviterte til kaffe på sitt kontor. Med i møtet var partisekretær Benedikte Pryneid Hansen og 2.nestleder Silje Josten Kjosbakken.

Det var naturlig å diskutere den politiske situasjonen i EU dagen etter EU-parlamentsvalget, Valget kan blant annet ses som en polarisering med framgang for føderalt orienterte «nye stemmer» i sentrum med de grønne og de liberale, og «symbolkritikken» til ytre høye på den andre siden.

Ellers var temaene den politiske situasjonen i Norge der alle de tydeligste EU- og EØS-kritiske partiene er i framgang, EØS-debatten i Fellesforbundet og fagbevegelsen, og grunnlovsstemningen mot Acer-vedtaket

Kathrine Kleveland inviterte til 25-årsjubileet for seieren i 1994 der den breie og ikke minst uhyre aktive nei-fronten la grunnlaget for den viktige neiseieren.

Gjensidig samarbeid, både praktisk og politisk ble også diskutert og planlagt før partileder og stortingsrepresentant Bjørnar Moxnes løp i stortingssalen, og de andre fortsatt arbeidsdagen etter et trivelig og nyttig møte.

Stort bilde: Fra venstre, Nei til EU-nestleder Idar Helle, leder Kathrine Kleveland,  Rødt-leder Bjørnar Moxnes, partisekretær Benedikte Pryneid Hansen og andre nestleder Silje Josten Kjosbakken.

reLATERT

Se alle arrangementer

25 år siden «Tokt mot EU»

20. aug. 2019

I dag, 20. august, er det 25 år siden «Tokt mot EU» la til Rådhuskaia i Oslo etter å ha besøkt nær femti steder på veien fra Trondheim.

Maner til kraftigere EØS-offensiv

15. aug. 2019

– Ja-sida er mer i kampmodus om EØS enn nei-sida. Foreløpig. Det må vi gjøre noe med, sa Dag Seierstad da han innledet på skoleringsdagen om EØS i regi av faglig utvalg i Oslo Nei til EU.

Appell på Arendalsuka 2019

14. aug. 2019

Folkestyre, suverenitet, solidaritet og lokaldemokrati er hedersord for Nei til EU, sa Kathrine Kleveland i sin appell i Arendal 13. august 2019.

Tanker om demokrati fra Arendalsuka

13. aug. 2019

Som leder i Nei til EU har jeg som de fleste andre latt meg ryste av den tragiske skyteepisoden i moskeen i Bærum og drapet som ble utført av samme gjerningsmann.

Solidarisk EU-motstand på Ungdom mot EUs sommerleir

07. aug. 2019

Ungdom mot EUs sommerleir var i år på Skogstad leirsted på Eina i Oppland 25.–28. juli. Unge motstandere fra alle landsdeler, og tre dansker deltok.

Spis is for norsk landbruk

06. aug. 2019

I år er det 25 år siden nordmenn stemte nei til EU for andre gang. I EU-kampen i 1994 var et av de viktigste spørsmålene om landbrukspolitikken skulle bestemmes i Brussel eller på Stortinget.

Europabevegelsens skylapper

05. aug. 2019

Generalsekretær i Europabevegelsen mener EUs fire friheter er en naturlig utvidelse av nasjonalstaten og det nordiske samarbeidet.

Dagen retter baker for smed

23. juli 2019

I sin lederartikkel 19. juli velger Dagen overskriften «Nei til EU splitter nei-bevegelsen». Det er en drøy påstand som ikke kan få stå uimotsagt.

Nei til EU hilste Bygdeungdomslaget

16. juli 2019

Norges Bygdeungdomslag arrangerer årsmøte og landsstevne i Hof i Vestfold uka 15. – 21. juli. Leder i Nei til EU, Kathrine Kleveland hadde kort vei denne gangen og hilste årsmøtet i hjemkommunen Holmestrand.

Folket vil ha mindre EU-makt i Norge

19. juni 2019

Flertallet mot norsk EU-medlemskap er solid. Motstanden mot EØS-avtalen er også betydelig, særlig om folk får valget mellom EØS og en handelsavtale.

Flertallet mener EU har for mye makt i Norge

12. juni 2019

Det er et klart flertall som mener EU har for mye makt i Norge, viser en ny meningsmåling. Folket er delt i spørsmålet om handelsavtale eller EØS.

25 år sidan Nei til EU-kampanjestart

11. juni 2019

11. juni 1994 starta den den store kampanjen for å få folk til å seie nei til norsk EU-medlemskap. I Trondheim var det stort folketog gjennom gatene og ein stappfull Nidarøhall med mange talarar.