Rådsmøte i Nei til EU
Nei til EUs rådsmøte er det høyeste organet mellom landsmøtene.
Rådet i Nei til EU er sammensatt av to representanter fra hvert fylke (en av hvert kjønn oppnevnt av fylkesstyret), 20 direktevalgte rådsrepresentanter, styret, samt tre representanter fra UmEU. I tillegg har hvert studentlag mulighet til å møte med én observatør, det samme har ledere av faste utvalg i Nei til EU.
Program
Vedtatt dagsorden
Lørdag 20. april
09.30–10.20 Registrering og innsjekk
10.30–11.15 Sak 1: Åpning og konstituering Valg av møteleder, referenter, protokollunderskrivere, komitéer og opprop. Behandling av dagsorden og forretningsorden.
11.15–11.30 Sak 2: Politisk innledning ved leder av Nei til EU Einar Frogner
11.30–12.00 Sak 3: Generaldebatt
12.00–13.00 Lunsj
13.00–13.50 Forts. sak 3: Generaldebatt
13.50–14.00 Pause
14.00–15.45 Sak 4: Økonomi A. ACER-regnskap. B. Økonomiorienteringer og C. Prøveprosjekt for faste givere. Innledning ved generalsekretær Kjell Arnestad. Spørsmål og debatt.
15.45–16.00 Pause
16.00–16.55 Sak 6: Uttalelser Innledning ved leder av redaksjonskomitéen, Helle Hagenau, deretter spørsmål og debatt. Frist for å fremme endringsforslag til uttalelser vedtas i sak 1.
16.55–17.00 Avslutning
17.00 Frist for innsending av endringsforslag til sak 4: økonomi og sak 6: uttalelser
19.00 Middag (for påmeldte)
Oppdatert dagsorden søndag 21. april
09.00 Dørene åpner
09.30–09.40 Møtestart med opprop
09.40–10.45 Sak 7: Innkomne saker Behandling av innkomne saker.
10.45–11.00 Pause
11.00–12.00 Politisk innledning. Line Eldring, leder av regjeringens EØS-utredning og avdelingsleder i Fellesforbundet, snakker om regjeringens EØS-utredning, deretter spørsmål og debatt.
12.00–13.00 Lunsj
13.00–13.30 Vedtak sak 4: Økonomi
13.30–13.55 Vedtak sak 6: Uttalelser
13.55–14.40 Sak 8: Vervekick-off. Innledning ved organisasjonsrådgiver Katarina Rosø. Diskusjon og vervepunkt.
14.40–15.00 Sak 5: Endring av lokallags fylkestilhørighet. Diskusjon og vedtak.
15.00 Avslutning ved Einar Frogner
Sakspapirer
- Sak 1 Dagsorden, forretningsorden og konstituering
- Sak 4 Økonomi
- Sak 5 Endring i fylkestilhørighet for lokallag
- Sak 6 Uttalelser
- Forslag til uttalelse: Fisken må til land, skape arbeidsplasser og levende lokalsamfunn
- Forslag til uttalelse: Veto mot fornybardirektivet
- Sak 7 Innkomne saker
Last ned forslagsark (word-dokument)
Vedtak
- Uttalelse: Norsk sikkerhet og det norske fredsarbeidet ivaretas best utenfor EU
- Uttalelse: EØS-debatten er et spørsmål om å ta demokratiet på alvor
- Uttalelse: Fisken må til land, skape arbeidsplasser og levende lokalsamfunn
- Uttalelse: Veto mot fornybardirektivet
- Uttalelse: EUs bygningsenergidirektiv mangler lokal tilpasning
- Uttalelse: EUs reviderte avløpsdirektiv mangler lokal tilpasning
Praktisk informasjon
Sted: Oppsal Samfunnshus, Vetlandsveien 99/101, 0685 Oslo
Ta T-banelinje 3, mot Mortensrud, og gå av på Oppsal T. Fra Oslo S tar reisen omtrent 15 minutter. Gå til Ruters hjemmeside for å planlegge reisen din.
Kommer du med bil er det noen parkeringsplasser utenfor samfunnshuset. Her gjelder førstemann til mølla. Det er også mulig å parkere ved kjøpesenteret ved siden av rådsmøtelokalet.
Som kartet viser er inngangen på baksiden av bygget. Her går man inn på samme nivå som rådsmøtesalen ligger på.
Det er viktig å være på plass i god tid før møtestart lørdag 20. april. Dørene åpner kl. 09.30, og det vil fra da være mulig å sjekke inn. Ved innsjekk vil dere få navneskilt og stemmeskilt. Søndag åpner dørene kl. 09.00.
Viktige datoer
- 17. mars: Påmeldingsfrist til rådsmøte.
- 22. mars: Frist for innkomne saker. Har du saker du vil rådsmøtet skal behandle, kan du sende de til Kjell Arnestad, kjell.arnestad@neitileu.no.
- 5. april: Sakspapirer sendes ut.
Reise og overnatting
Fylkeslagene organiserer og dekker reise og overnatting for sine delegater. Dekker delegater reise og overnatting selv, skal fylkeslaget refundere kostnaden. Vi oppfordrer til å bestille billetter slik at delegatene er til stede under hele møtet. For fylkeslagene er det reiseutjevning som gjøres opp i etterkant, basert på fylkenes innsendte informasjon om reisekostnader.
Direktevalgte rådsrepresentanter, styret, utvalgsledere og kontrollkomitéen organiserer booking av reise og overnatting selv, og får dekket sine utgifter av Nei til EU sentralt, basert på innsendte reiseregninger.
Rådsmøtelokalet ligger rett ved et T-banestopp på Oppsal. Derfor anbefaler vi overnatting på hotell i nærheten av T-banestopp for linje 3. Thon Hotel Spectrum og Thon Hotel Terminus er to hotell som ligger rett ved Oslo S. Scandic Helsfyr ligger 600 meter fra Helsfyr T. På alle Thon-hotell kan bookingkode TB36154 benyttes.
Reiser skal ifølge vårt reisereglement foregå på billigst mulig måte, og det oppfordres til å finne miljøvennlige løsninger. Bestill billetter tidlig for å få tak i billige billetter!
Felles middag lørdag kveld
Sør-Trøndelag fylkeslag har ansvar for å arrangere felles middag lørdag kveld. De har booket bord på Dovrehallen. Dovrehallen er en av få restauranter i Oslo som tilbyr førsteklasses mat med norske kvalitetsråvarer, sesongbaserte råvarer og stemningsfulle omgivelser.
Fristen for påmelding til middag er 10. april. Påmelding gjøres til Jostein Berg på e-post: Josteinberg1963@gmail.com. Deltakere bør skrive hvilken rett de vil bestille og eventuelle allergier.
Middag må dekkes på egen regning, men vi oppfordrer fylkeslag til å dekke kostnaden for sine delegater.
Papirløst rådsmøte
Rådsmøtet vil være papirløst. Delegater og observatører må ta med seg bærbar PC til møtet. Det vil være trådløst internett og mulighet for strøm ved plassene i møtesalen. Hvis delegater ikke har egen PC, oppfordrer vi fylkeslag til å sørge for at de får låne en PC til møtet. Utskrift av sakspapirer vil kun bli gjort på spesiell forespørsel. Trenger du utskrift av sakspapirene, kan du notere det i påmeldingsskjemaet.
Formøte
Det blir digitalt formøte i forkant av rådsmøtet. Formøtet tar for seg god møte- og organisasjonskultur og retningslinjene for trygg organisasjon. Tid: 16. april kl. 17.00-18.30 Sted: På Teams. Lenke blir sendt ut til de påmeldte formiddagen 16. april. Frist for påmelding er 15. april via dette påmeldingsskjemaet. Vi har lagd ny formøtemal, og trenger innspill for å høre om malen passer til behovene i organisasjonen. Derfor håper vi mange prioriterer å delta! I etterkant av formøtet vil deltagerne motta et evalueringsskriv som vi håper dere vil svare på.