Kim René Hamre, leder i Ungdom mot EU.

Frykter en mer EU-positiv regjering med nye statsråder fra Europabevegelsen 

Andreas Bjelland Eriksen som er den nye klima- og miljøministeren har tidligere bakgrunn fra Europeisk Ungdom sitt sentralstyre fra 2012 til 2013 og Espen Barth Eide, som er ny utenriksminister, har tidligere vært generalsekretær for Europabevegelsen.

Anniken Huitfeldt som var EU-motstander er ute og dermed har Støre sin regjering fått enda en minister som ønsker Norge inn i Den europeiske unionen. Dette mener vi er en veldig dårlig utvikling for Norge og ikke minst for Arbeiderpartiet. Den europeiske unionen truer regjeringens innleieforbud, de truer med at minstelønnsdirektivet er blitt EØS-relevant og ikke minst har både avtaler og strømkabler til EU ført til sinnssyke strømpriser i Norge. Hvor mye mer kan Arbeiderpartiet og de sterke fagbevegelsene tåle før de også setter foten kraftig ned? 

Frykter for enda tettere integrasjon i den europeiske unionen med nye statsråder som vil inn i EU. Vi i Ungdom mot EU frykter for at på tross av folkets nei på alle store meningsmålinger om et norsk EU-medlemskap, vil regjeringen ignorere dette og sakte men sikkert jobbe for at Norge stadig blir mer tilknyttet og integrert i Den europeiske unionen. Statsråder har mye makt, noe vi frykter er at denne makten vil bli brukt imot folkets interesser og at både den nye klima- og miljøministeren sammen med den nye utenriksministeren vil føre en enda mer EU-vennlig politikk i Norge. 

Kommer den nye regjeringen til å stå imot press fra EU eller gir de etter? Med flere EU-tilhengere i regjering så tror vi at deres vilje til å stå imot press fra EU blir mindre og at viljen til å stå imot press fra Den europeiske unionen vil minskes. Vi vet at unionen er veldig irriterte på oss for å ikke ha fått den fiskekvoten de ønsker, samtidig ligger vi langt bak med innføringen av energipakke 4 fra EU og de mener innleieforbudet til regjeringen strider med EØS-avtalen. Hvor mye press tåler Støre og hans nye ministre som er EU tilhengere før de gir etter? 

Senterpartiet må stille tydelige krav til denne regjeringen i EU spørsmålet! Ungdom mot EU vil at Senterpartiet skal stille tydelige og urokkelige krav overfor sin regjeringspartner, denne regjeringen kan ikke bli mer EU-vridde og de må utfordre handlingsrommet i EØS-avtalen og stå støtt imot press fra Den europeiske unionen! 

 

Stort bilde i toppen: Kim René Hamre, leder i Ungdom mot EU.

reLATERT

Se alle arrangementer

Framtida er ikke i EU

13. feb. 2024

Aktivistene i Natur og ungdom har visst glemt at Norge hadde strengere miljøkrav enn EU før innlemmelsen av EØS-avtalen.

Naturen taper på et mineralkappløp

26. jan. 2024

Så langt har ikke EØS-direktivene reddet Førdefjorden, slik miljøorganisasjonene satset på gjennom Fjordsøksmålet. Derimot pusher EU på for at Norge skal utvinne mer mineraler, og det raskt.

Langreist strøm «forsvinner» i nettet. Du får regninga

18. jan. 2024

Det EU-styrte markedsregelverket fører til større energitap i strømnettet. Kostnadene blir overført til deg og meg gjennom økt nettleie.

Slik blir strømmen dyrere i nord

08. jan. 2024

ACER-bestemt strømflyt øker strømprisene i Midt- og Nord-Norge. Ordningen innføres i desember 2024.

Informasjonskampanje om EU og EØS

21. des. 2023

Fylkeslaget i Møre og Romsdal starter informasjonskampanje.

Store ulemper med euro for Norge

08. des. 2023

– Å miste egen valuta som buffer og å ikke kunne sette renten etter eget lands økonomiske situasjon fører til mange ulemper, sa Christian Anton Smedshaug i Nei til EUs sending 7. desember.

Krona for klima og arbeid

27. nov. 2023

Innføring av euro i Norge ville frata nye grønne næringer et formidabelt konkurransefortrinn.

Forsiktig utenriksminister på glatt føre

15. nov. 2023

Utenriksminister Espen Barth Eide sa i sin redegjørelse om viktige EU- og EØS-saker at han ikke vil kutte svinger. Enn så lenge bruker han bare blinklyset.

Dramatisk skifte om EØS, ACER og innleie i Fellesforbundet

27. okt. 2023

– Vedtakene på Fellesforbundets landsmøte er svært viktige, sier Einar Frogner, leder i Nei til EU. 

Ut av Acer «kor tid som helst», Eriksen?

10. okt. 2023

Statssekretær Andreas Bjelland Eriksen prøver å bagatellisere konsekvensene av at Norge er blitt innlemmet i EUs energiunion, og hevder at «vi har full kontroll over norsk kraftpolitikk» (Klassekampen 30. september).

Strømmen er vår!

08. okt. 2023

Uttalelse vedtatt på fylkesårsmøtet til Buskerud Nei til EU 25. mars 2023.

Den nye Hansaregionen

17. sep. 2023

Effektiv strømutveksling i EU-markedet er ikke det samme sett fra Stavanger og Hamburg.