Kim René Hamre, leder i Ungdom mot EU.

Frykter en mer EU-positiv regjering med nye statsråder fra Europabevegelsen 

Andreas Bjelland Eriksen som er den nye klima- og miljøministeren har tidligere bakgrunn fra Europeisk Ungdom sitt sentralstyre fra 2012 til 2013 og Espen Barth Eide, som er ny utenriksminister, har tidligere vært generalsekretær for Europabevegelsen.

Anniken Huitfeldt som var EU-motstander er ute og dermed har Støre sin regjering fått enda en minister som ønsker Norge inn i Den europeiske unionen. Dette mener vi er en veldig dårlig utvikling for Norge og ikke minst for Arbeiderpartiet. Den europeiske unionen truer regjeringens innleieforbud, de truer med at minstelønnsdirektivet er blitt EØS-relevant og ikke minst har både avtaler og strømkabler til EU ført til sinnssyke strømpriser i Norge. Hvor mye mer kan Arbeiderpartiet og de sterke fagbevegelsene tåle før de også setter foten kraftig ned? 

Frykter for enda tettere integrasjon i den europeiske unionen med nye statsråder som vil inn i EU. Vi i Ungdom mot EU frykter for at på tross av folkets nei på alle store meningsmålinger om et norsk EU-medlemskap, vil regjeringen ignorere dette og sakte men sikkert jobbe for at Norge stadig blir mer tilknyttet og integrert i Den europeiske unionen. Statsråder har mye makt, noe vi frykter er at denne makten vil bli brukt imot folkets interesser og at både den nye klima- og miljøministeren sammen med den nye utenriksministeren vil føre en enda mer EU-vennlig politikk i Norge. 

Kommer den nye regjeringen til å stå imot press fra EU eller gir de etter? Med flere EU-tilhengere i regjering så tror vi at deres vilje til å stå imot press fra EU blir mindre og at viljen til å stå imot press fra Den europeiske unionen vil minskes. Vi vet at unionen er veldig irriterte på oss for å ikke ha fått den fiskekvoten de ønsker, samtidig ligger vi langt bak med innføringen av energipakke 4 fra EU og de mener innleieforbudet til regjeringen strider med EØS-avtalen. Hvor mye press tåler Støre og hans nye ministre som er EU tilhengere før de gir etter? 

Senterpartiet må stille tydelige krav til denne regjeringen i EU spørsmålet! Ungdom mot EU vil at Senterpartiet skal stille tydelige og urokkelige krav overfor sin regjeringspartner, denne regjeringen kan ikke bli mer EU-vridde og de må utfordre handlingsrommet i EØS-avtalen og stå støtt imot press fra Den europeiske unionen! 

 

Stort bilde i toppen: Kim René Hamre, leder i Ungdom mot EU.

reLATERT

Se alle arrangementer

Fornybare forviklinger

17. juli 2024

Erna Solbergs iver etter å innføre fjerde energipakke skaper usikkerhet for næringsliv og natur.

Einar Frogner hilset Bondetinget

13. juni 2024

– Vi skal kjempe sammen med dere for folkestyret. Derfor sier vi ja til folkestyre og nei til EU, sa Einar Frogner i hilsenen til Bondelagets årsmøte.

– Vi er tøffe

08. juni 2024

Tone Berg og resten av gjengen i Sør-Trøndelag Nei til EU står på stand og tar kampen for folkestyre og rettferdighet.  

Norsk sikkerhet og det norske fredsarbeidet ivaretas best utenfor EU 

29. april 2024

Utenfor EU har Norge en friere stemme som kan brukes uten å hemmes av stormaktenes interesser. På den måten kan vi jobbe mot folkemord og for sivilbefolkningens interesser. 

Gratulerer med dagen! 

26. april 2024

La oss bruke 1. mai til å stå sammen mot EU, og kjempe for en rettferdig og likestilt verden. Vi har kraften til å skape endring. La oss bruke den. 

Rådsmøtet: – Vi sier ja til folkestyre!

20. april 2024

– For mange er det veldig langt til makta i regjering og Storting. Men det er enda mye lenger til Brussel, sa Einar Frogner i åpningstalen på Nei til EUs rådsmøte.

Folkestyret er sterkt truet av EØS-avtalen  

18. april 2024

Det viktigste for Nei til EU er folkestyret. Avgjørelsene skal tas av folkevalgte organ. Etter to EØS-utredninger denne våren er det demokratiske underskuddet i EØS for oss tydeligere og tydeligere.  

Alternativet til EØS ligger foran oss 

11. april 2024

Vårt alternativ til EØS-avtalen vil styrke folkestyret og kontrollen over kraftmarkedet, arbeidsliv, næringspolitikk, helse og miljø. 

Sikkerhetspolitikk på 15 minutter

08. april 2024

På 15 minutter vil Heming Olaussen, medlem av Nei til EUs folkestyreutvalg, forklare hvorfor Norges sikkerhet best ivaretas utenfor EU, og uten tettere tilknytning til EUs militærunion.

Nei til EUs innspill til partienes valgprogram

05. april 2024

Nei til EUs innspill til partiprogrammene frem mot stortingsvalget i 2025

Kan EU erstatte Nato?

03. april 2024

En europeisk forsvarsgaranti er lite annet enn en ønskedrøm på ja-sida.

Det EU-styrte kraftregimet kan gi nye prisbomber

20. mars 2024

Norge har mistet adgangen til ensidig å bestemme nye prisområder for strømmen.