Kim René Hamre, leder i Ungdom mot EU.

Frykter en mer EU-positiv regjering med nye statsråder fra Europabevegelsen 

Andreas Bjelland Eriksen som er den nye klima- og miljøministeren har tidligere bakgrunn fra Europeisk Ungdom sitt sentralstyre fra 2012 til 2013 og Espen Barth Eide, som er ny utenriksminister, har tidligere vært generalsekretær for Europabevegelsen.

Anniken Huitfeldt som var EU-motstander er ute og dermed har Støre sin regjering fått enda en minister som ønsker Norge inn i Den europeiske unionen. Dette mener vi er en veldig dårlig utvikling for Norge og ikke minst for Arbeiderpartiet. Den europeiske unionen truer regjeringens innleieforbud, de truer med at minstelønnsdirektivet er blitt EØS-relevant og ikke minst har både avtaler og strømkabler til EU ført til sinnssyke strømpriser i Norge. Hvor mye mer kan Arbeiderpartiet og de sterke fagbevegelsene tåle før de også setter foten kraftig ned? 

Frykter for enda tettere integrasjon i den europeiske unionen med nye statsråder som vil inn i EU. Vi i Ungdom mot EU frykter for at på tross av folkets nei på alle store meningsmålinger om et norsk EU-medlemskap, vil regjeringen ignorere dette og sakte men sikkert jobbe for at Norge stadig blir mer tilknyttet og integrert i Den europeiske unionen. Statsråder har mye makt, noe vi frykter er at denne makten vil bli brukt imot folkets interesser og at både den nye klima- og miljøministeren sammen med den nye utenriksministeren vil føre en enda mer EU-vennlig politikk i Norge. 

Kommer den nye regjeringen til å stå imot press fra EU eller gir de etter? Med flere EU-tilhengere i regjering så tror vi at deres vilje til å stå imot press fra EU blir mindre og at viljen til å stå imot press fra Den europeiske unionen vil minskes. Vi vet at unionen er veldig irriterte på oss for å ikke ha fått den fiskekvoten de ønsker, samtidig ligger vi langt bak med innføringen av energipakke 4 fra EU og de mener innleieforbudet til regjeringen strider med EØS-avtalen. Hvor mye press tåler Støre og hans nye ministre som er EU tilhengere før de gir etter? 

Senterpartiet må stille tydelige krav til denne regjeringen i EU spørsmålet! Ungdom mot EU vil at Senterpartiet skal stille tydelige og urokkelige krav overfor sin regjeringspartner, denne regjeringen kan ikke bli mer EU-vridde og de må utfordre handlingsrommet i EØS-avtalen og stå støtt imot press fra Den europeiske unionen! 

 

Stort bilde i toppen: Kim René Hamre, leder i Ungdom mot EU.

reLATERT

Se alle arrangementer

Demokrati, menneskerettigheter, sikkerhet og rettsstat i Europa

21. nov. 2024

Innspill fra Nei til EU til melding til Stortinget om demokrati i Europa.  

Vi er nok utafor EU i 2054 også

19. nov. 2024

Ja-sida er desperate med sitt revansjeprosjekt: Norge inn i EU. Men velgerne lar seg verken lokke eller true.

Nei til EU krever veto mot EUs fjerde energipakke!

19. nov. 2024

Norge må bruke reservasjonsretten i EØS mot EUs fornybardirektiv og resten av EUs fjerde energimarkedspakke. 

Politikk, planer og vedtekter

10. nov. 2024

Her finner du informasjon om Nei til EUs politikk på ulike områder.

– Vi trenger et nytt språk om EU

09. nov. 2024

Freddy André Øvstegård mener folkestyre-argumentet står sterkere enn noen gang, men at vi trenger et nytt språk i EU-debatten. Det kom fram under bokbadet på Nei til EUs landsmøte.

Einar Frogners landsmøtetale 2024

08. nov. 2024

Nei til EUs landsmøte 2024 er nå i gang på Scandic Hamar Hotell. Einar Frogners ledertale er oppsparket til generaldebatt og meningsutveksling. Les hele talen her.

– Donald Trump skal ikke bestemme Norges forhold til EU

07. nov. 2024

– Vi skal skremmes inn i EU. Et EU som ikke kommer til å bli mer demokratisk fordi om vi frykter hva som kan skje i USA, sier Einar Frogner, leder i Nei til EU.

Vett 2 2024 EU er ikke all verden

01. nov. 2024

30 år etter at flertallet sa nei til norsk EU-medlemskap i folkeavstemningen 28. november 1994, undersøker dette Vett-heftet EUs politikk i dag på viktige internasjonale spørsmål. Verden er fortsatt større enn EU.

Er SV fremdeles mot EØS?

30. okt. 2024

Det foreslåtte standpunktet er politisk krevende og pedagogisk uholdbart. Hvis målet er å å få også EØS-skeptikernes og -tvilernes stemme ved stortingsvalget 2025.

Vil sikre suverenitet og egen valuta

28. okt. 2024

Det er levert grunnlovsforslag som sier at enhver suverenitetsavståelse krever kvalifisert flertall i Stortinget og at Norge skal ha en egen valuta.

Fornybardirektivet på 1-2-3

24. okt. 2024

EU presser på for at Norge skal innføre fornybardirektivet i EØS-avtalen. Se videoen med Morten Harper her!

Striden om EU-medlemskap kan både vinnes og tapes

02. okt. 2024

Hvordan bør vi tenke og hvordan bør vi handle? Innledning av Ole Langeland på medlemsmøte i Vest-Agder Nei til EU 17. september 2024.