Vi har samlet inn en halv million. Gi et bidrag du også!

– Jeg utfordrer alle mer eller mindre gode venner og allierte i denne kampen til å bidra, sier Boye Ullmann. Denne uken har innsamlingen til Acer-søksmål passert en halv million kroner!

– Acer-saken og Acer-kampanjen resulterte i et voldsomt engasjement. En samlet arbeiderbevegelse gikk enten for utsettelse eller de gikk mot Acer, sier Boye Ullmann, faglig leder i Nei til EU.

Han vil nå utfordre alle som støttet kampen mot Acer til å også støtte pengeinnsamlingen Nei til EU har startet for å få et økonomisk grunnlag for å prøve suverenitetsavståelsen i rettsystemet.


– Denne saken illustrerer at Grunnlovens paragraf 115 om tre firedels flertall absolutt skulle vært brukt.

(Artikkelen fortsetter under video-intervjuet med Boye)

– Derfor vil Nei til EU og alle gode krefter teste dette juridisk. Vi vil at politikken skal styre jussen, og ikke omvendt, så her må det samles inn penger. Flere av oss har sagt at om tusen personer gir tusen kroner, så gir det en million. Det vil være et viktig bidrag til en kostnadskrevende rettssak.

Både små og store bidrag blir mottatt med stor takk.

– Jeg har begynt og har fått engasjert en del venner til å støtte innsamlingen, sier Ullmann, og viser til det enorme engasjementet som ble vist før vedtaket.

– Det var 120 000 som var innom Facebooksiden «Stopp Acer» og det er fortsatt engasjement på den siden.  

reLATERT

Se alle arrangementer

Derfor kan vi fortsatt selge fisk til EU uten EØS-avtalen

19. feb. 2019

Seks grunner til at vi kan selge fisken vår til EU uten EØS.

EØS-debatt i Dagsnytt 18

15. feb. 2019

Nei til EU-leder Kathrine Kleveland debatterte EØS-avtalen i Dagsnytt 18 12. februar. Motdebattant var Steinar Juel fra Civita.

Striden om Kielferja

15. feb. 2019

Hva skjedde med sjøfolka på Kielferja som skulle flagges ut?

AP skjerper språkbruken

14. feb. 2019

Er det EØS som bekymrer Støre – eller er det oppslutningen om EØS som bekymrer?

Kur mot mareritt

12. feb. 2019

Det vi kan lære av det Storbritannia opplever nå, er at det er livsfarlig å bli EU-medlem. Det er et mareritt å komme seg ut.

Et Arbeidslivsbyrå for enda mer «fri flyt»

08. feb. 2019

Arbeidslivsbyrået ELA, som EU vil ha på beina snarest mulig i 2019, har til overordnet formål å gjøre den europeiske arbeidskrafta enda mer «mobil» enn den allerede er i dag.

Nyttig møte med landets nest største industri

08. feb. 2019

Norsk EU-motstand, landbruks- og fiskeripolitikk og viktigheten av handelsadgang til Europa var noen av temaene da Nei til EU møtte Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN).

Klart vi kan handle med EU uten EØS

08. feb. 2019

Handelstall og WTO-regler tilbakeviser skremselsargumentene for EØS-avtalen.

Et tannløst ELA?

07. feb. 2019

LO-kongressen krevde forrang for norsk lovgivning på arbeidslivets område og norske tariffavtaler. EUs arbeidslivbyrå ELA er et sentralt ledd i det helt motsatte, at landenes sjølråderett på dette området oppheves. Om ELA feller noen myndighetstenner nå, så er det for å gi plass for nye, kvassere og sterkere tenner i neste omgang.

– Nødvendig med mer kunnskap om EØS-alternativ

05. feb. 2019

– Nei til EU mener det er nødvendig å skaffe mer kunnskap og undersøke nye muligheter for norske handelsrelasjoner med Europa, sa Kathrine Kleveland under høringen om EØS-utredning på Stortinget 4. februar.

NHOs dommedag

05. feb. 2019

NHO-direktør Tore Myhre er en ridder av den gamle sorten. Storbritannia må reddes fra Brexittilhengerne som ikke har noen skrupler med å kaste landet ut i kaos.

Brexit-hysteri

30. jan. 2019

Vi kan fortsatt fly til London selv om britene forlater EU uten en ny avtale.