Vi har samlet inn en halv million. Gi et bidrag du også!

– Jeg utfordrer alle mer eller mindre gode venner og allierte i denne kampen til å bidra, sier Boye Ullmann. Denne uken har innsamlingen til Acer-søksmål passert en halv million kroner!

– Acer-saken og Acer-kampanjen resulterte i et voldsomt engasjement. En samlet arbeiderbevegelse gikk enten for utsettelse eller de gikk mot Acer, sier Boye Ullmann, faglig leder i Nei til EU.

Han vil nå utfordre alle som støttet kampen mot Acer til å også støtte pengeinnsamlingen Nei til EU har startet for å få et økonomisk grunnlag for å prøve suverenitetsavståelsen i rettsystemet.


– Denne saken illustrerer at Grunnlovens paragraf 115 om tre firedels flertall absolutt skulle vært brukt.

(Artikkelen fortsetter under video-intervjuet med Boye)

– Derfor vil Nei til EU og alle gode krefter teste dette juridisk. Vi vil at politikken skal styre jussen, og ikke omvendt, så her må det samles inn penger. Flere av oss har sagt at om tusen personer gir tusen kroner, så gir det en million. Det vil være et viktig bidrag til en kostnadskrevende rettssak.

Både små og store bidrag blir mottatt med stor takk.

– Jeg har begynt og har fått engasjert en del venner til å støtte innsamlingen, sier Ullmann, og viser til det enorme engasjementet som ble vist før vedtaket.

– Det var 120 000 som var innom Facebooksiden «Stopp Acer» og det er fortsatt engasjement på den siden.  

reLATERT

Se alle arrangementer

Hilsningstale til bygdeungdommens årsmøte

16. juli 2018

Styremedlem Per Inge Bjerknes holdt denne hilsningstalen på vegne av Nei til EU på Bygdeungdomslagets årsmøte.

Hva brexit lærer oss om selvrespekt

12. juli 2018

Vi skal vise respekt for EU. Men framfor alt skal vi ha selvrespekt!

Erna Solberg over alle stolper

10. juli 2018

«EØS-avtalen er en stolpe i norsk politikk», insisterer Erna Solberg. Hun forbigår at vetoretten er en hovedstolpe i den samme EØS-avtalen.

Uka som gikk: EU ødelegger internett, vil ha egen hær og slåss om migranter

28. juni 2018

EU-toppmøtet denne uken har uløselige utfordringer med migrasjon. EU-parlamentets opphavsrettsregler ødelegger internett, men militærsamarbeidet har framgang.

Maktkampen om ACER

25. juni 2018

EU vil gi energibyrået ACER mer makt, spørsmålet er hvor mye mer. Barth Eide selger skinnet før bjørnen er skutt.

Til høsten har KrF valget

20. juni 2018

Hvorfor kviste NSB til fordel for Deutsche Bahn, Frankrikes SNCF og Hong Kong-selskapet MTR?

Masteroppgave om migrasjon

19. juni 2018

Mottager av Dag Seierstad-stipendet: Fri migrasjon i EU kan føre til økt økonomisk ulikhet i både rike og fattige medlemsland.

Olaf Gjedrem talte på Folkemøte på Bornholm

18. juni 2018

Folkemøtet på Bornholm er Danmarks Arendalsveke. Nestleiar Olaf Gjedrem var invitert av Folkebevægelsen mod EU til å delta for Nei til EU.

Uka som gikk: Arbeiderpartiet veksler spor

15. juni 2018

Det er gledelig at stortingsgruppa til Arbeiderpartiet nå sier tydelig nei til EUs fjerde jernbanepakke og uttrykker skepsis til arbeidsbyrået ELA. Men Ap henger igjen i gamle spor når partiet fortsetter å stemme ned forslag om å gi tariffavtaler og konvensjoner forrang fremfor EØS-avtalen.

Når folket er brysomt

15. juni 2018

Det er så fort gjort at vi tar med oss følelsene våre når vi skal stemme. Sånn som vi tydeligvis har gjort to ganger før.

Sosial søyle på sviktende grunn

12. juni 2018

Kappløpet mot bunnen i EU/EØS har gått så langt at det hemmer produktiviteten og konkurranseevnen. Dette, sammen med behovet for å gjenvinne folkelig legitimitet, er bakteppet når Den europeiske union prøver å profilere seg som den sosiale rettferdighetens ridder.

Klimaavtalen med EU må gi rom for norsk jord- og skogbruk

12. juni 2018

Norge kan ikke akseptere en klimaavtale med EU som begrenser mulighetene for økt matproduksjon og økt bruk og planting av skog til klimaløsninger og verdiskapning. Uttalelse fra Nei til EUs styre 9. juni 2018.