Vi har samlet inn en halv million. Gi et bidrag du også!

– Jeg utfordrer alle mer eller mindre gode venner og allierte i denne kampen til å bidra, sier Boye Ullmann. Denne uken har innsamlingen til Acer-søksmål passert en halv million kroner!

– Acer-saken og Acer-kampanjen resulterte i et voldsomt engasjement. En samlet arbeiderbevegelse gikk enten for utsettelse eller de gikk mot Acer, sier Boye Ullmann, faglig leder i Nei til EU.

Han vil nå utfordre alle som støttet kampen mot Acer til å også støtte pengeinnsamlingen Nei til EU har startet for å få et økonomisk grunnlag for å prøve suverenitetsavståelsen i rettsystemet.


– Denne saken illustrerer at Grunnlovens paragraf 115 om tre firedels flertall absolutt skulle vært brukt.

(Artikkelen fortsetter under video-intervjuet med Boye)

– Derfor vil Nei til EU og alle gode krefter teste dette juridisk. Vi vil at politikken skal styre jussen, og ikke omvendt, så her må det samles inn penger. Flere av oss har sagt at om tusen personer gir tusen kroner, så gir det en million. Det vil være et viktig bidrag til en kostnadskrevende rettssak.

Både små og store bidrag blir mottatt med stor takk.

– Jeg har begynt og har fått engasjert en del venner til å støtte innsamlingen, sier Ullmann, og viser til det enorme engasjementet som ble vist før vedtaket.

– Det var 120 000 som var innom Facebooksiden «Stopp Acer» og det er fortsatt engasjement på den siden.  

reLATERT

Se alle arrangementer

Nei til EU på fransk TV

21. sep. 2018

Internasjonal interesse for Nei til EU, Norge og Brexit.

Organisasjonsbygging

20. sep. 2018

«En solid organisasjon i ryggen er avgjørende for å sette EU-saker på dagsorden», skriver generalsekretæren i sin nye faste spalte i Standpunkt.

Til EØS-avtalens forsvar

19. sep. 2018

«Det er velkjent at Nei til EU ønsker en handelsavtale i stedet for dagens EØS, men vi vil også stå sammen med EØS-tilhengerne for å forsvare forskjellene mellom EØS og et EU-medlemskap», skriver Kathrine Kleveland i Nationen i dag.

Vellykket EØS-konferanse i Tromsø

19. sep. 2018

Troms Nei til EU arrangerte en vellykket EØS-konferanse i Tromsø lørdag 15. september.

Frisk jernbanedebatt på Kulturhuset

14. sep. 2018

Statssekretær Anders Werp ville spandere kaffe på den som kunne påvise at det å overlate myndighet til EUs jernbanebyrå ERA kunne svekke togsikkerheten. Etter møtet må nok Werp gå til innkjøp av en kaffemaskin eller håpe på storkunderabatt hos Kaffebrenneriet.

Nytt flygeblad om EUs jernbanepakke

13. sep. 2018

Jernbanepolitikken skal styres fra Norge, ikke av EU!

Slik får du til fylkestingsvedtak

13. sep. 2018

Oppskrift for vedtak i fylkesting, kommunestyrer, med mer.

Ny leder i Finnmark Nei til EU

11. sep. 2018

Britha Marie Stavang Berg ble valgt til leder i Finnmark Nei til EU på årsmøte i Lakselv 8. september. Sammen med seg får hun et godt styre med både nye og gjenvalgte styremedlemmer.

Ny leder i Finnmark Nei til EU

11. sep. 2018

Britha Marie Stavang Berg ble valgt til leder i Finnmark Nei til EU på årsmøte i Lakselv 8. september. Sammen med seg får hun et godt styre med både nye og gjenvalgte styremedlemmer.

Sosial dumping i kvinneyrker

10. sep. 2018

Kvinners arbeidstid er systematisk nedvurdert. Vi må kreve at sosial dumping i kvinneyrkene opphører.

Uka som gikk: Nei til jernbanediktat fra EU

07. sep. 2018

Regjeringen vil la EU ta kontroll over norsk jernbane og sikkerheten på skinnene. Islendingene mobiliserer mot EU-styring av energien. Portugal trosset EUs råd og skapte økonomisk framgang.

Stipend til masteroppgave om migrasjon

07. sep. 2018

Fri migrasjon i EU kan føre til økt økonomisk ulikhet i både rike og fattige medlemsland. Det er konklusjonen i oppgaven som mottok Dag Seierstad-stipendet for 2016. Fristen for å søke stipendet for 2018 er 28. november.