Matnyttig lunsj med Småbrukarlaget

Det føltes helt riktig å dele et måltid sammen, da Nei til EU var heldig å bli invitert på brødskiver og norskprodusert pålegg hos Norsk Bonde- og Småbrukarlag i lunsjen nylig.

Med forholdsvis ny leder i Småbrukarlaget, Kjersti Hoff, og også ganske ny generalsekretær, Thomas Haug i Nei til EU, ble det et godt møte for på bli bedre kjent med hverandre, og for å oppdatere hverandre på organisasjonsstoff og samarbeidspunkter.

Leder Kjersti Hoff fortalte om aktive dager med fullt program, det er stor interesse for NBS sitt arbeid fra mange felt, og ikke minst nå med jordbruksforhandlingene rundt hjørnet.

Det var enighet rundt lunsjbordet om at forbrukerne i dag er mer opptatt av bærekraft i produksjon og blant annet lav antibiotikabruk og god dyrevelferd enn før, og at det er bra!

Fra Nei til EUs side orienterte vi om situasjonen i organisasjonen med stor aktivitet, satsing på organisasjonsbygging, og at vi planlegger 25-årsmarkering for nei-seieren i 1994, der vi inviterte til festmarkering 29. november.

Men selv med mer enn 14 år sammenhengende neiflertall på alle målinger om EU-medlemskap, kan vi ikke hvile. Nei til EU jobber fortsatt hver dag for at vi ikke skal bli unionsmedlemmer. Medlemsvekst i fjor gir inspirasjon til arbeidet, for det er nok å gjøre. EU holder oss i arbeid med stadig nye direktiv og forordninger vi via EØS-avtalen må forholde oss til.

Da vi takket for maten ønsket vi Småbrukarlaget lykke til inn i jordbruksforhandlingene, og satset på fortsatt godt samarbeid om felles verdier.

Stort bilde: Fra venstre generalsekretær Thomas Haug, Kathrine Kleveland, styreleder Kjersti Hoff og generalsekretær Olaf Godli. Foto: Johan Warlo

reLATERT

Se alle arrangementer

Bærebjelker for Nei til EU

21. feb. 2025

Her kan du lese Nei til EUs bærebjelker – første gang vedtatt på landsmøtet 29. november 1992, med tillegg fra landsmøtet 15. november 1998, og revisjon fra landsmøtet 13. november 2016.

Sveits og EU fornyer forholdet

21. feb. 2025

Avtalepakken viser at det er fullt mulig å forhandle frem nye avtaler med EU om handel og samarbeid.

– Løsningen er det globale samarbeidet. Ikke å slutte seg nærmere til EU

19. feb. 2025

– Det er akkurat nå det gjelder å holde hodet kaldt, det er nå det gjelder å ha is i magen, sier Nei til EU-leder Einar Frogner. Se ny video her!

Det du bør vite om toll

17. feb. 2025

Hva betyr Trumps toll for norsk eksport? EU har ikke varslet mottiltak som vil ramme Norge.

Hvordan skvise en skvis

17. feb. 2025

Mens Europa svarer på Trumps tolltrusler med diplomati, er enkelte her hjemme mer opptatt av å skvise Norge inn i EU.

Sverige: Devaluering av demokratiet

10. feb. 2025

Mens Norge sa nei, ble Sverige medlem i EU fra januar 1995. Hva er svenske erfaringer med 30 års EU-medlemskap?

EU er vannskillet i norsk politikk

10. feb. 2025

En ny EU-avstemning i nærmeste framtid er svært usannsynlig. Men EØS vil bli ei norsk kattepine i årevis framover.

Klar tale mot EUs fjerde energimarkedspakke på Trondheimskonferansen 2025

03. feb. 2025

Nei til EU var til stede på årets Trondheimskonferanse og arrangerte et godt besøkt EU/EØS-formøte. Årets resolusjon inneholder tydelige standpunkter mot overnasjonal kontroll fra EU i både energipolitikken og arbeidslivspolitikken.

Donald Trump som EU-skrømt?

20. jan. 2025

At Trump driver politikk etter kaosmetoden, betyr ikke at vi i Norge bør få helt panikk.

– EU-medlemskap vil flytte makt til et udemokratisk system

16. jan. 2025

– Vi kaller EØS-avtalen en abonnementsordning på høyrepolitikk. Da er EU-medlemskap hele familiepakka, tv-abonnement, internett og alt samtidig. Bare mer av det samme, sa Freddy Øvstegård i webinaret 16. januar. Se webinaret her!

Jordbruket og EU 

14. jan. 2025

Utenfor EU har Norge en egen jordbrukspolitikk, utformet gjennom jordbruksforhandlinger og politiske prosesser i Stortinget. Vi kan skreddersy politikken til å passe norske forhold. 

Regjeringen ønsker å overkjøre landbruket og miljøet

08. jan. 2025

Vi ønsker en avtale som kommer folk og klima til gode - ikke en som bare tjener snevre økonomiske interesser.