Matnyttig lunsj med Småbrukarlaget

Det føltes helt riktig å dele et måltid sammen, da Nei til EU var heldig å bli invitert på brødskiver og norskprodusert pålegg hos Norsk Bonde- og Småbrukarlag i lunsjen nylig.

Med forholdsvis ny leder i Småbrukarlaget, Kjersti Hoff, og også ganske ny generalsekretær, Thomas Haug i Nei til EU, ble det et godt møte for på bli bedre kjent med hverandre, og for å oppdatere hverandre på organisasjonsstoff og samarbeidspunkter.

Leder Kjersti Hoff fortalte om aktive dager med fullt program, det er stor interesse for NBS sitt arbeid fra mange felt, og ikke minst nå med jordbruksforhandlingene rundt hjørnet.

Det var enighet rundt lunsjbordet om at forbrukerne i dag er mer opptatt av bærekraft i produksjon og blant annet lav antibiotikabruk og god dyrevelferd enn før, og at det er bra!

Fra Nei til EUs side orienterte vi om situasjonen i organisasjonen med stor aktivitet, satsing på organisasjonsbygging, og at vi planlegger 25-årsmarkering for nei-seieren i 1994, der vi inviterte til festmarkering 29. november.

Men selv med mer enn 14 år sammenhengende neiflertall på alle målinger om EU-medlemskap, kan vi ikke hvile. Nei til EU jobber fortsatt hver dag for at vi ikke skal bli unionsmedlemmer. Medlemsvekst i fjor gir inspirasjon til arbeidet, for det er nok å gjøre. EU holder oss i arbeid med stadig nye direktiv og forordninger vi via EØS-avtalen må forholde oss til.

Da vi takket for maten ønsket vi Småbrukarlaget lykke til inn i jordbruksforhandlingene, og satset på fortsatt godt samarbeid om felles verdier.

Stort bilde: Fra venstre generalsekretær Thomas Haug, Kathrine Kleveland, styreleder Kjersti Hoff og generalsekretær Olaf Godli. Foto: Johan Warlo

reLATERT

Se alle arrangementer

Klassiske nei-skjorter til superpris

23. aug. 2019

Nå har vi funnet skjulte skatter i kjelleren! T-skjortene, med motiv som «Verda er større enn EU», blir nå solgt i nettbutikken til hundre kroner, inkludert frakt.

Kjempedugnad på Arendalsuka

22. aug. 2019

Med 1258 arrangement, 80 000 besøkende i Arendal i løpet av uka, og med flott vær de fleste av dagene i år også, ble Arendalsuka et gedigent arrangement i demokratiets tegn.

25 år siden «Tokt mot EU»

20. aug. 2019

I dag, 20. august, er det 25 år siden «Tokt mot EU» la til Rådhuskaia i Oslo etter å ha besøkt nær femti steder på veien fra Trondheim.

Maner til kraftigere EØS-offensiv

15. aug. 2019

– Ja-sida er mer i kampmodus om EØS enn nei-sida. Foreløpig. Det må vi gjøre noe med, sa Dag Seierstad da han innledet på skoleringsdagen om EØS i regi av faglig utvalg i Oslo Nei til EU.

Appell på Arendalsuka 2019

14. aug. 2019

Folkestyre, suverenitet, solidaritet og lokaldemokrati er hedersord for Nei til EU, sa Kathrine Kleveland i sin appell i Arendal 13. august 2019.

Tanker om demokrati fra Arendalsuka

13. aug. 2019

Som leder i Nei til EU har jeg som de fleste andre latt meg ryste av den tragiske skyteepisoden i moskeen i Bærum og drapet som ble utført av samme gjerningsmann.

Solidarisk EU-motstand på Ungdom mot EUs sommerleir

07. aug. 2019

Ungdom mot EUs sommerleir var i år på Skogstad leirsted på Eina i Oppland 25.–28. juli. Unge motstandere fra alle landsdeler, og tre dansker deltok.

Spis is for norsk landbruk

06. aug. 2019

I år er det 25 år siden nordmenn stemte nei til EU for andre gang. I EU-kampen i 1994 var et av de viktigste spørsmålene om landbrukspolitikken skulle bestemmes i Brussel eller på Stortinget.

Europabevegelsens skylapper

05. aug. 2019

Generalsekretær i Europabevegelsen mener EUs fire friheter er en naturlig utvidelse av nasjonalstaten og det nordiske samarbeidet.

Dagen retter baker for smed

23. juli 2019

I sin lederartikkel 19. juli velger Dagen overskriften «Nei til EU splitter nei-bevegelsen». Det er en drøy påstand som ikke kan få stå uimotsagt.

Nei til EU hilste Bygdeungdomslaget

16. juli 2019

Norges Bygdeungdomslag arrangerer årsmøte og landsstevne i Hof i Vestfold uka 15. – 21. juli. Leder i Nei til EU, Kathrine Kleveland hadde kort vei denne gangen og hilste årsmøtet i hjemkommunen Holmestrand.

Folket vil ha mindre EU-makt i Norge

19. juni 2019

Flertallet mot norsk EU-medlemskap er solid. Motstanden mot EØS-avtalen er også betydelig, særlig om folk får valget mellom EØS og en handelsavtale.