Matnyttig lunsj med Småbrukarlaget

Det føltes helt riktig å dele et måltid sammen, da Nei til EU var heldig å bli invitert på brødskiver og norskprodusert pålegg hos Norsk Bonde- og Småbrukarlag i lunsjen nylig.

Med forholdsvis ny leder i Småbrukarlaget, Kjersti Hoff, og også ganske ny generalsekretær, Thomas Haug i Nei til EU, ble det et godt møte for på bli bedre kjent med hverandre, og for å oppdatere hverandre på organisasjonsstoff og samarbeidspunkter.

Leder Kjersti Hoff fortalte om aktive dager med fullt program, det er stor interesse for NBS sitt arbeid fra mange felt, og ikke minst nå med jordbruksforhandlingene rundt hjørnet.

Det var enighet rundt lunsjbordet om at forbrukerne i dag er mer opptatt av bærekraft i produksjon og blant annet lav antibiotikabruk og god dyrevelferd enn før, og at det er bra!

Fra Nei til EUs side orienterte vi om situasjonen i organisasjonen med stor aktivitet, satsing på organisasjonsbygging, og at vi planlegger 25-årsmarkering for nei-seieren i 1994, der vi inviterte til festmarkering 29. november.

Men selv med mer enn 14 år sammenhengende neiflertall på alle målinger om EU-medlemskap, kan vi ikke hvile. Nei til EU jobber fortsatt hver dag for at vi ikke skal bli unionsmedlemmer. Medlemsvekst i fjor gir inspirasjon til arbeidet, for det er nok å gjøre. EU holder oss i arbeid med stadig nye direktiv og forordninger vi via EØS-avtalen må forholde oss til.

Da vi takket for maten ønsket vi Småbrukarlaget lykke til inn i jordbruksforhandlingene, og satset på fortsatt godt samarbeid om felles verdier.

Stort bilde: Fra venstre generalsekretær Thomas Haug, Kathrine Kleveland, styreleder Kjersti Hoff og generalsekretær Olaf Godli. Foto: Johan Warlo

reLATERT

Se alle arrangementer

Minneord: Guro Fjellanger er død

24. april 2019

For ettertiden vil hun stå som en av de viktigste aktørene i den norske EU-kampen. Folkets rett til selv å bestemme sin framtid hadde seiret, skriver Arne Langset og Dag Seierstad.

– Vi vil styre fiskerressursene selv. Bli medlem i Nei til EU

24. april 2019

– Nei til EU tar kampen for å hindre at EU får råderett over fiskeressursene. Derfor er jeg medlem i Nei til EU, sier Petter Myklebust.

– EØS gjer SFO dyrare. Bli med i Nei til EU du også

24. april 2019

– Nei til EU tar kampen for å hindre at EU og EØS får styre i norske kommuner. Difor er eg medlem i Nei til EU, seier Eva Marie Mathisen.

Guro Fjellanger (55) er død

16. april 2019

Som generalsekretær fra 1990 til 1995 ledet Guro Fjellanger organisasjonsbygging i Nei til EU mot folkeavstemningen i 1994.

Vil du bli vår nye kollega?

11. april 2019

Nei til EU søker engasjert og stødig økonomi- og administrasjonsrådgiver i 100 % stilling.

Presentasjoner fra rådsmøtet

09. april 2019

Her kan du laste ned presentasjonene fra Nei til EUs rådsmøte 6.–7. april 2019

Norsk politikk må stå opp for norsk matproduksjon og arbeidsplasser

08. april 2019

Artikkel 19 i EØS-avtalen omhandler handel med landbruksvarer som ost, kjøtt og grønnsaker. Selv om landbruket er utenfor EØS, eksporterer EU stadig mer landbruksvarer til Norge, både gjennom artikkel 19 og til ordinær toll.

EØS – ei verktøykasse for sosial dumping

05. april 2019

– Dersom jasida har rett i at det ikkje finst alternativ til EØS så forstår eg ikkje kvifor dei er så redde for ei utgreiing om alternativa, sa Roar Abrahamsen, leiar for avdeling 5 i Fellesforbundet, og som no går mot EØS-avtalen.

– Vi trenger EØS-debatten, og takk for at SV er tydelige her!

01. april 2019

Nei til EU-leder Kathrine Klevelands hilsningstale til SVs landsmøte 2019.

Grunnskolering i organisasjon

01. april 2019

Innledning om grunnskolering i organisasjon i Nei til EU.

Hold av datoen. Det blir fest!

29. mars 2019

25 år siden folkeavstemningen i 1994.

Senterpartilandsmøte med offensive EØS-vedtak

27. mars 2019

Landsmøtet til Senterpartiet på Hamar 22.–24. mars vedtok tre offensive resolusjoner om EU og EØS. Nei til EU var til stede med gjester og stand på landsmøtet.