Matnyttig lunsj med Småbrukarlaget

Det føltes helt riktig å dele et måltid sammen, da Nei til EU var heldig å bli invitert på brødskiver og norskprodusert pålegg hos Norsk Bonde- og Småbrukarlag i lunsjen nylig.

Med forholdsvis ny leder i Småbrukarlaget, Kjersti Hoff, og også ganske ny generalsekretær, Thomas Haug i Nei til EU, ble det et godt møte for på bli bedre kjent med hverandre, og for å oppdatere hverandre på organisasjonsstoff og samarbeidspunkter.

Leder Kjersti Hoff fortalte om aktive dager med fullt program, det er stor interesse for NBS sitt arbeid fra mange felt, og ikke minst nå med jordbruksforhandlingene rundt hjørnet.

Det var enighet rundt lunsjbordet om at forbrukerne i dag er mer opptatt av bærekraft i produksjon og blant annet lav antibiotikabruk og god dyrevelferd enn før, og at det er bra!

Fra Nei til EUs side orienterte vi om situasjonen i organisasjonen med stor aktivitet, satsing på organisasjonsbygging, og at vi planlegger 25-årsmarkering for nei-seieren i 1994, der vi inviterte til festmarkering 29. november.

Men selv med mer enn 14 år sammenhengende neiflertall på alle målinger om EU-medlemskap, kan vi ikke hvile. Nei til EU jobber fortsatt hver dag for at vi ikke skal bli unionsmedlemmer. Medlemsvekst i fjor gir inspirasjon til arbeidet, for det er nok å gjøre. EU holder oss i arbeid med stadig nye direktiv og forordninger vi via EØS-avtalen må forholde oss til.

Da vi takket for maten ønsket vi Småbrukarlaget lykke til inn i jordbruksforhandlingene, og satset på fortsatt godt samarbeid om felles verdier.

Stort bilde: Fra venstre generalsekretær Thomas Haug, Kathrine Kleveland, styreleder Kjersti Hoff og generalsekretær Olaf Godli. Foto: Johan Warlo

reLATERT

Se alle arrangementer

Nye medlemmer på Bondetinget

12. juni 2019

Å produsere mat er ingen privatsak. Det er mer og mer en allmenninteresse, sa Bondelagets leder Lars Petter Bartnes i sin tale til årsmøte på Lillehammer 5. juni, der tillitsvalgte fra hele landet satte hverandre i stevne.

Flertallet mener EU har for mye makt i Norge

12. juni 2019

Det er et klart flertall som mener EU har for mye makt i Norge, viser en ny meningsmåling. Folket er delt i spørsmålet om handelsavtale eller EØS.

25 år sidan Nei til EU-kampanjestart

11. juni 2019

11. juni 1994 starta den den store kampanjen for å få folk til å seie nei til norsk EU-medlemskap. I Trondheim var det stort folketog gjennom gatene og ein stappfull Nidarøhall med mange talarar.

Hilsen på Norges Bondelags årsmøte

07. juni 2019

Nei til EU-leder Kathrine Kleveland hilset Norges Bondelags årsmøte på Lillehammer 5. juni.

Sosial og nyttig stabssamling

07. juni 2019

3. og 4. juni var det stabssamling for Nei til EU på Nesodden. Staben diskuterte blant annet temaene landbruk og EU, satire og politikk, lokalvalget og 25 årsjubileum for EU-avstemningen i 1994.

25 år siden folkets nei

06. juni 2019

28. november 2019 er det 25 år siden folket sa nei til EU i en folkeavstemning. Nei til EU skal feire jubileet gjennom hele året, og vi runder av med en stor fest 29. november.

EU-valg i Norge og EU

31. mai 2019

EU-valget sist helg ga et EU-parlament med sterkere polarisering og fragmentering, men først og fremst en større usikkerhet om veien videre for EU.

Ny økonomi- og administrasjonsrådgiver i Nei til EU

29. mai 2019

Marte Gjestvang Olimb kommer fra jobben som generalsekretær i Norges Bygdeungdomslag, og har tidligere hatt verv i organisasjon.

Arbeidsutvalget hjemme hos Kathrine

29. mai 2019

Den siste tirsdagen i mai hadde leder Kathrine Kleveland invitert til møte på gården Bergan i Hillestad.

Møtte Rødt på Stortinget

29. mai 2019

Kontaktmøter med både partier og organisasjoner i neialliansen er viktig. Mandag 27. mai var nestleder Idar Helle og leder Kathrine Kleveland invitert til Stortinget for å møte partiet Rødt.

Fylkesledersamling med fokus på organisasjonsarbeid

24. mai 2019

25 deltagere var påmeldt på Nei til EUs fylkesledersamling 24. mai på «Bruket» i Schweigaards gate i Oslo.

Neialliansen gjorde jobben

24. mai 2019

Rådsmøtet i vår hadde rekordpåmelding, og leder i Bondelaget, Lars Petter Bartnes minte Nei til EUs tillitsvalgte om viktigheten av å beholde bredden i nei-alliansen.