Hvordan du kan orientere deg om EU/EØS:

Noen tips til deg som søker mer kunnskap.

PÅ PAPIR
- Nei til EUs eget blad, Standpunkt, utkommer 3 ganger i året, legges i postkassa di, og gir mye nyttig informasjon.
- Tidsskriftserien «Vett» utgis også av Nei til EU. Her finner du mer fordypning av ulike sider ved EUs politikk, som for eksempel EØS, arbeidsliv, EUs utvikling og miljøpolitikk. Vett har siden 2008 kommet ut i hefteform, og du kan abonnere på bladets trykte utgaver.
Både Standpunkt og Vett kan også leses gratis på Nei til EUs hjemmesider.
- Buskerud Nei til EU utgir også medlemsbrev på papir, se punktet under om "Medlemsbrev".

PÅ INTERNETT
Nei til EUs hjemmesider har adressen www.neitileu.no. Alle fylkeslag har egne internettsider/hjemmesider som er en egen del av Nei til EUs hjemmesider.
Buskerud sine hjemmesider finnes på adressen www.neitileu.no/fylke/buskerud. Vi vil jevnlig søke å oppdatere disse sidene.

PÅ FACEBOOK
Både Nei til EU og Buskerud Nei til EU har egne Facebooksider. Buskeruds side finner du her.
Drammen Nei til EU, Eiker Nei til EU og Buskerud Ungdom mot EU har også egne Facebooksider.
Gå inn på sidene, bli medlem av sidene, kom med kommentarer og vær raus med "likes".
For å gå inn på Facebooksidene, må du først registrere deg som bruker av Facebook.

NYHETSBREV
- Siden våren 2019 har Drammen Nei til EU utgitt eget nyhetsbrev på internett. Det sendes til medlemmer av Buskerud Nei til EU, samt til sympatisører og andre interesserte. Nyhetsbrevet kommer ukentlig inn i din epost-innboks. For å abonnere, trenger du epost-adresse.
Send melding til Drammen Nei til EU dersom du - eller noen du kjenner - ønsker nyhetsbrevet gratis tilsendt. Klikk her.
- Nei til EU sentralt sender også ut eget ukentlig nyhetsbrev. Overskriftene her henviser til mer utdypende informasjon på Nei til EUs internettsider/hjemmesider.
- Erik Sandvik, tidligere leder for Drammen Nei til EU, videresender jevnlig ut Stortingsbibliotekets oppdateringer om EU/EØS, nye lover og regler etc. Ta kontakt her for å komme på hans mailingsliste.

MEDLEMSBREV
- Buskerud Nei til EU sender ut medlemsbrev på e-post. Det går til medlemmene, og vil hovedsakelig henvise til nye/oppdaterte artikler på våre internettsider/hjemmesider.  
Medlemsbrevet på papir vil komme ca 4 ganger i året.
De av våre medlemmer som har e-post, vil få medlemsbrevet tilsendt på e-post. Det elektroniske medlemsbrevet vil utkomme oftere enn papir-medlemsbrevet.

reLATERT

Se alle arrangementer

Hurdalsplattformen bekrefter at EØS-motstanden må fortsette

14. okt. 2021

Ap/Sp-regjeringa vil styre på grunnlag av EØS-avtalen og sier nei til norsk EU medlemskap de neste fire åra. Klar tale og ingen overraskelse. Men hva med de andre aktuelle sakene som kolliderer med EU, EØS-avtalen og EØS-politiet ESA?

Samfunnsdebatten om EØS 

14. okt. 2021

Må vi ha en EØS-avtale for å få solgt varene våre til EU? 

Mytene om fiskeeksport uten EØS-avtalen

12. okt. 2021

To seiglivede myter om norsk fiskeeksport gjentas av NHO og Sjømat-Norge i media så jamt og trutt at de fleste tror de er sanne.

Vett 3 2021: Alternativer til EØS-avtalen

11. okt. 2021

Hvordan kan en jevnbyrdig handelsavtale med EU se ut?

Går vi mot en strømkrise i vinter?

11. okt. 2021

Det kan se sånn ut, ut fra fyllingsgraden i vannmagasinene våre. Strømprisen har vært høy i hele sommer. I juni, juli og august ble det produsert 31 terrawattimer, 20% av denne produksjonen ble eksportert, ifølge SSB. For knapt en uke siden ble kabelen North Sea Link til Storbritannia åpnet. Den går ikke for fullt ennå, men med den og den nye kabelen til Tyskland, kan det eksporteres 20% av den totale kraftproduksjonen fra Sør-Norge.

Kampen fortsetter

10. okt. 2021

SV er ute av regjeringsforhandlingene. Det var ikke uventet. Fortsatt domineres Ap og Sp av for mye "sentrumspolitikk", og for lite grasrot, fagbevegelse og "Lundteigen"-tenkning. Ei mindretallsregjering Ap/Sp måtte derfor bli løsningen. Det ryktes at Ap nok en gang får gjennomslag for at EØS-avtalen skal ligge fast i kommende stortingsperiode. Det er heller ikke uventet. EØS er jo et av Jonas Gahr Støre sine livsverk.

Annerledeslandet?

08. okt. 2021

Det politiske styrkeforholdet i EU-spørsmål er endret, selv om Ap er større enn Sp og SV til sammen. Rødt utenfor regjering bekrefter økt motstand mot EU-medlemskap og EØS. 

På bar bakke uten EØS?

07. okt. 2021

Norge har allerede en handelsavtale som uten EØS-avtalen gir tollfrihet for industrivarene, og laksetollen vil være uforandret.

Høringsuttalelse forslag til endring i pliktforskriften 

07. okt. 2021

Tildeling av fangstkvoter og tildeling av konsesjoner er heldigvis ikke en del av EØS-avtalen. Vi mener den eneste løsningen er å tilbakeføre  de såkalte pliktkvotene til kystflåten.

Rutetabell for ei ny regjering

06. okt. 2021

Tog-Norge venter i spenning på at ei ny regjering sender EUs jernbanepakke i retur. Nei til EU har rutetabellen klar, i tilfelle Arbeiderpartiet eller Senterpartiet er usikre på hvilket spor de skal velge.

Standpunkt 3-2021

06. okt. 2021

I dette nummeret kan du lese om hva de nye stortingsrepresentantene mener om EU og EØS, samt Nei til EUs krav til en ny regjering. Det nye Stortinget har tydelig flertall mot EU-medlemskap og en betydelig økning i antallet EØS-motstandere.

Full energikollaps 

05. okt. 2021

Forsyningshavariet for det grønne skiftet i Europa stiller energistormakten Norge overfor tøffe valg framover.